Tag stilling til din refinansiering

Tag stilling til din refinansiering

Hvis du hører til blandt de mange, som skal have refinansieret deres rentetilpasningslån pr. 1. januar, så er det tid til at sikre dig, at du også fremover har det lån, der er rigtigt for dig. Du skal med andre ord tage stilling til, om du fremover ønsker refinansiering med f.eks. 1, 3 eller 5 års interval, eller om du skal konvertere dit lån til et fastforrentet et af slagsen. Hvis du intet foretager dig beholder du din eksisterende refinansieringsperiode.
Skrevet af Redaktionen
Der er sket mange ændringer på omkostningssiden af realkreditlån i de seneste år. Mens renten på rentetilpasningslån er faldet til historisk lave satser, så er bidragssatserne, der betales til realkreditinstitutterne, gået i den modsatte retning. På et nyoptaget F1 lån udgør renter kun godt 1/3 af de samlede omkostninger.
Ikke kun bidragssatserne er steget. Også kursskæring kan blive en stor omkostningspost afhængig af, hvor ofte dit realkreditlån bliver refinansieret. På et F1 lån betales der f.eks. hos Nordea og Realkredit Danmark 0,3% af hovedstolen ved hver refinansiering.

Ophører din afdragsfrie periode?

Afdragsfrie realkreditlån blev introduceret i Danmark i 2003 og blev hurtigt populære. Den afdragsfrie periode er normalvis på 10 år, hvilket betyder at der for manges vedkommende i år skal træffes beslutning mellem en forlængelse af afdragsfriheden og en ønsket afviklingsprofil.
Alt i alt kan der altså som boligejer være mange elementer, der skal tages stilling til i disse uger.
Da stigende bidragssatser og kursskæringer kan have gjort dit nuværende institut uattraktivt, anbefaler vi derfor hos Mybanker, at du indhenter tilbud som et alternativ til dit nuværende lån.

Sammenlign realkreditlån

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud på realkreditlån

Om forfatteren Redaktionen

Obligationsserien skal udskiftes: Tag lån i de gamle obligationer og få et bedre lån

Læs artiklen
Obligationsserien skal udskiftes: Tag lån i de gamle obligationer og få et bedre lån
5. november 2019 Skift bank inden du konverterer dit realkreditlån Har du det rigtige realkreditlån? Læs med her om det oversete T-produkt 27. august 2019 Billigste realkreditlån nogensinde – er det noget for dig? Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge? 20. august 2019 Realkreditlån eller prioritetslån: Hvad skal du vælge?