Private Banking
Hvem skal pleje din formue?

Mybanker hjælper dig med at finde den bedste Private Banking enhed, til dig og dit behov.

  • Fortæl os om dit behov
  • Du får skræddersyet match-analyse
  • Vælg den bank du vil gå videre med

Kom i gang nu – helt gratis

Find dit Private Banking match

Lad Mybanker finde dit Private Banking match. Vi samarbejder med en bred vifte af Danmarks bedste Private Banking enheder og sidder klar til at finde den bedste løsning til dig.

Vi skaber kontakt med vores samarbejdsbanker og etablerer en personlig relation mellem dig og din rådgiver, så I sammen kan finde en samarbejdsform, der passer til dig.
Det eneste du skal gøre, hvis du vil høre om dine muligheder, er at udfylde formularen herunder – så hjælper vi dig hele vejen.

Hvad er Private Banking?

De fleste forbinder private banking med wealth management – altså formuepleje – adgang til VIP-arrangementer, rådgivning når det passer dig bedst og eksklusive kreditkortfordele. Der er mange fordele ved at være private banking kunde. Blandt andet kan du få rådgivning om investering, arv, pension, fast ejendom og generationsskifte i din virksomhed, samtidig med at du kan nyde godt af eksklusive kreditkortfordele og få adgang til VIP-arrangementer. Men inden du haster ned i banken skal du huske at det kan blive en dyr fornøjelse og der er nogle kriterier, du først skal opfylde.

For at blive private banking kunde forudsætter de fleste pengeinstitutter, at du har en disponibel formue – altså en formue, der ikke er bundet.  Kravet til din formue kan variere, men i de fleste banker skal du have minumum 2 mio. kr. og mange steder, vil dette tal være endnu højere.

Kundefordele for Private Banking kunder

Som private banking kunde får du adgang til en række tilbud. Blandt andet VIP-arrangementer, invitationer til sports- og kulturbegivenheder med videre. Derudover stiller flere banker døgnrådgivning til rådighed for deres kunder, så der er adgang til råd og vejledning, når det bedst passer kunden. Der er typisk også nogle kreditkortfordele knyttet til private banking aftalen. Blandt andet kan nogle private banking kunder få et World Elite MasterCard, som giver en række fordele på hotelkæder så som Fairmont, Swissôtel og GHA Discovery, rabat på biludlejning og adgang til privatfly.

 

Professionel porteføljepleje

Det kan være en svær og tidskrævende opgave for den almindelige private investor at jagte det gode afkast og holde liv i ambitionen om at slå markedet. Og bekymringen kan melde sig: Har jeg spredt min risiko godt nok? Sætter man penge på de forkerte fonde eller aktier, kan man risikere ærgerlige tab, som med den rette viden og indsigt i markederne måske kunne have været undgået. Professionelle porteføljeforvaltere har en interesse i, at kunderne får de bedste afkast, og samtidig kender de professionelle forvaltere markederne ud og ind, da de dagligt følger med og har fingeren på pulsen. Derfor kan porteføljepleje – hvis det vel og mærke ikke blive for omkostningstungt – være en fordel.

På morningstar.dk kan du sammenligne de forskellige investeringsfonde – jo højere antal stjerner, desto bedre performer fonden. Nogle fonde kan kun købes som led i en private banking- eller Premium kunder, har en rating på fire ud af fem stjerner. Hold også øje med de enkelte aktiers kursudvikling og price/earnings, der kan betragtes som værende aktiens ”kilopris” – du kan for eksempel slå aktierne op på Euroinvestor eller Bloomberg-appen.

 

Generationsskifte

Et generationsskifte er de store beslutningers holdeplads. Skal virksomheden overdrages inden for familien eller til en betroet medarbejder, hvordan er skatteforholdene i forbindelse med overdragelsen og hvad med værdiansættelsen af virksomheden? Som private banking kunde kan du få rådgivning om netop disse emner fra fagpersoner med viden om området. Det kan være en udemærket hjælp, da generationsskifte typisk er en omfattende og tidskrævende proces, som kræver et stort overblik over skat og lovgivning.

 

Formueforøgende eller formuebevarende?

I bankverdenen sondrer man mellem formueforøgende og formuebevarende private banking aftaler.

”Værditilbuddet fra Nordea Private Banking består grundlæggende af tre hovedelementer. Det første er strategisk rådgivning. Det er der, hvor vi kigger på hele kundens formue og den langsigtede planlægning for kunden og familien, herunder blandt andet generationsskifte, arv og skattemæssige forhold. Det andet hovedelement handler om, hvordan den investerbare del af formuen skal forvaltes. Hvad er planen på kort og lang sigt, og hvad er risikovilligheden, og hvor meget ønsker kunden at være involveret? Det sidste hovedelement er den daglige bankforretning, som alle har brug for. Det er kreditkort, finansieringsbehov og løbende betalingsformidling. Værditilbuddet til den enkelte kunde leveres af et Private Banking-team, som typisk består af tre specialiserede rådgivere,” fortæller Hans Henrik Klestrup, direktør for Private Banking i Nordea.

I Danske Bank bruges værktøjet Formueprognose, som, baseret på kundens input, tester og illustrerer effekten af kundens finansielle beslutninger, før de træffes. Og er du kunde i Jyske Bank, sammensætter rådgiveren en formueplan, som giver dig overblik over din økonomi. Planen kan for eksempel tage højde for investering og generationsskifte, og du bliver som kunde tilknyttet et team af specialister, som rådgiver dig om dine formueforhold.

Hvad koster Private Banking?

Der findes ikke listepriser, når det gælder private banking. Prisen på din private banking aftale afhænger af en individuel vurdering fra banken. Det kan altså være vanskeligt at finde ud af, om du betaler for meget. Og inden du bliver forblændet af sorte kreditkort og særarrangementer, er der et par ting du skal holde for øje.

Når det kommer til private banking, er det vigtigt at holde øje med, hvordan dine penge bliver investeret. Hvis du har mange investeringer i aktivt forvaltede porteføljer, kan det hurtigt blive dyrt i gebyrer og handelsomkostninger. Derudover kan der være deciderede gebyrer for at være kunde i private banking segmentet. Sørg derfor for at få et overblik fra din bank over de årlige omkostninger for dine investeringer og kundeforhold. Dette kan du så sammenligne med andre udbydere eller investeringsmåder og se, om du kan gøre det billigere. Formuende kunder åbner en ekstra indtjeningsmulighed for bankerne, så husk at jo mere kompliceret og eksotisk investeringsforslagene fra banken er, jo større er deres indtjening højst sandsynligt også. Tilgå derfor altid private banking med en sund grad skepsis og sørg som altid for at holde banken på tæerne ved at indhente tilbud fra konkurrerende banker.