Samlelån

Saml lån op til 500.000 kr. og spar penge i samarbejde med Lendo – Nordens største sammenligningstjeneste for lån

Lendo og Mybanker er begge ejet af den norske mediekoncern Schibsted, som også ejer danske DBA og Bilbasen.
 • Alle dine lån samles i ét lån
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om samlelån
 • Spar penge og få mere luft i økonomien
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 17 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Ansøg om samlelån ved at udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på samlelån fra op til 17 banker.

Sammenlign

Du får de første tilbud på samlelån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på samlelån.

Vælg

Vælg det samlelån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Spar penge med et samlelån og få en overskuelig økonomi

Med et samlelån kan du samle alle dine lån i ét lån. Det kan give dig en stor månedlig besparelse, da du kun skal afdrage på ét lån, til én rente og hos én låneudbyder. Samtidig får du et bedre overblik over din gæld og privatøkonomi.

Indhent tilbud

Få personlige lånetilbud fra op til 17 veletablerede banker og långivere

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan samle dine lån hurtigt og nemt. Prøv vores låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig.
Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål

Samlelån fra 10.000 kr. og op til 500.000 kr.

Du kan snildt uden tekniske kunstskaber ansøge om et samlelån i vores ansøgningsformular ovenfor. Det vil sige at du har mulighed for at samle dine dyre lån under et billigere lån.

Til at starte med skal du blot udfylde rubrikken ”dine eksisterende lån”, ved at fortælle os, hvilke lån du gerne vil omlægge i forbindelse med dit samlelån. Her skal du bare udfylde, hvilke slags lån der er tale om, hvilke udbyder som lånet er optaget hos, og hvor meget du mangler at betale af på det pågældende lån. Herefter skal du gøre op med dig selv, hvor langt tid din afdragsordning skal strække sig over, i form af samlelånets løbetid.

Idet du sender ansøgningen afsted, foregår ansøgningsprocessen om dit samlelån, som hvis du ansøger om et normalt lån. Du udfylder ansøgningsblanketten, bankerne giver dig tilbud, og du vælger helt selv, hvilket samlelån som du takker ja til. Der er dog en påfaldende forskel mellem bankerne, når det kommer til måden, de vælger at indfri dine lån på. Dette er en god ide at have med i dine overvejelser, når du kigger på tilbud fra bankerne.

Nogle banker vælger nemlig at udstede lånet til din bankkonto, hvorefter det er din opgave selv at indfri de lån, som du vælger at samle i forbindelse med dit samlelån. Andre banker vælger selv at indfri lånene hos de respektive långivere.

 

Hvad er et samlelån?

Helt enkelt går et samlelån ud på at samle flere lån hos forskellige långivere til et lån hos én lånegiver. I dag er det ikke unormalt at have restgæld hos forskellige långivere. Det kan være alt så som forbrugslån, banklån og billån. Der kan dog både være høje omkostninger ved at have spredt sine lån udover flere långivere, samt kan det være svært at skabe sig et overblik over ens samlet økonomi. Derfor kan der både være penge at spare og færre bekymringer i hverdagen at hente i forbindelse med et samlelån.

Hvis du uheldigvis gennem de sidste par år har optaget flere forskellige lån, kan du gøre dig selv den tjeneste og undersøge, hvad et samlelån kan gøre for dig.

Er samlelån en god ide?

Der er mange grunde til, at et samlelån er en god ide for lige netop dig. Mange danskere har i dag spredt deres gæld ud hos forskellige lånudgivere, hvilket betyder, du betaler årlige omkostninger for hver enkel af disse lån. Ved at samle dine lån vil du oftest kun have et lån og derved færre årlige omkostninger at betale. Et samlelån vil derfor spare dig penge og give dig et mere klart overblik over din økonomi.

Fordele ved et samlelån

Det kan virke besynderligt at skulle optage et lån for at indfri ens andre lån, men faktisk kan et samlelån have flere positive indflydelser på din økonomi.

 • Det kan svare sig økonomisk at samle dine lån hos en enkel långiver. Som oftest har mange lån på mindre beløb, en høj rente og høj ÅOP. Derfor vil et samlelån, i de fleste tilfælde, kunne samle dine dyre lån under en lavere rente.
 • Det er praktisk at samle lån et sted. Et samlelån kan fjerne unødvendige bekymringer for manglende økonomisk overblik.
 • Det er nemt og enkelt at ansøge om samt godkende et samlelån. For størstedelen af de danske banker, skal du kun anvende NemID til at underskrive aftalen.
 • Det giver dig et økonomisk overblik over din samlet gæld. Ved kun at skulle forholde sig til et lån, bliver det nemmere for dig at lægge og efterleve dit budget.
 • Du bestemmer selv, hvor mange lån du vil samle samt løbetiden på dit pågældende samlelån.
 • Du sparer tiden for at indfri dine nuværende lån. Langt de fleste banker klarer arbejdet med indfrielsen af de udvalgte lån, idet du er blevet godkendt til dit samlelån.

Indhent tilbud på samlelån

Hvordan indfries mine lån?

Hvis du tidligere har valgt at låne penge og nu vil samle dem i forbindelse med et samlelån, skal de lån, du ønsker at samle ved et samlelån indfries. Dette gør bankerne på to forskellige måder.

Bankerne har to forskellige måder at indfri dine lån på i forbindelse med et samlelån. Nogle banker vælger at udbetale lånebeløbet på den restgæld, som du må have hos de respektive banker eller kreditorer. I disse tilfælde står du selv for at indfri de lån, som du vil samle.

Størstedelen af bankerne vælger selv at stå for dette. Dette sker ved at den bank som har godkendt dig til et samlelån, indfrier dine lån. Du skal altså ikke foretage dig noget. Bankerne sørger for at det udstedte lån går til at indfri den restgæld, du burde have hos dine respektive banker samt kreditorer.

 

Samlelån trods stor gæld

I visse tilfælde kan det forekomme, at du har mange forskellige lån, hvor den samlede gæld løber op i et større beløb. Det kan betyde, at bankerne ikke har mulighed for at tilbyde dig et samlelån på det beløb, som kan dække alle lånene, du ønsker at indfri. Selvom du ikke kan få samlet alle dine lån, kan det stadig betale sig at samle dine dyreste lån via et samlelån. Dermed kommer du af med lånenes årlige omkostninger samt renter.

Hvordan kommer jeg i gang med et samlelån?

Til at starte med vil det være en god ide at få et overblik over dine nuværende lån og deres månedlige ydelse samt ÅOP. Ofte har kviklån og forbrugslån en høj ÅOP, og dermed en høj månedlig ydelse.

Det kan betale sig at udvælge dine dyreste lån og samle dem under et billigere lån, ved hjælp af et samlelån. Dette gør, at du får en mindre månedlig ydelse og færre årlige omkostninger. Derudover vil du have et bedre overblik over dine forskellige lån, da du har færre lån at forholde dig til.

Afbetalingsstrategier

Denne fremgangsmåde kan på mange måder blive sammenlignet med afbetalingsstrategien ”Lavinemetoden”. Denne metode fokuserer på, at du får indfriet dine dyreste lån først. Altså de lån som har den højeste månedlige ydelse og højest ÅOP uagtet lånets størrelse.

Denne metode vil økonomisk set være den mest fordelagtigt for dig, da du vil spare flere penge i renteindtægter.

Ulempen ved ”Lavinemetoden” er, at du skal have en god portion tålmodighed, da der kan gå lang tid før, du kan mærke de store forandringer. Desuden vil du stadig have flere kreditorer i længere tid. Det kan virke demotiverende for mange, selvom du i sidste ende sparer penge.

Nu vi snakker om afbetaling og afbetalingsstrategier, kunne det være en ide at inkludere ”Sneboldmetoden”. Denne teknik fokuserer først og fremmest på at indfri dine mindste gældposter, lidt ad gangen, uanset renten. Dette gør, at du hurtigere får indfriet de mindre lån og derved sparer renterne på disse. Du kan samtidig overføre denne besparelse og bruge den til at afdrage på det næste lån.

Denne metode kan for mange virke mere overskuelig og mere motiverende. Du skal nemlig ikke vente længe før, du kan mærke de store forandringer i din økonomi. “Sneboldmetoden” er dog økonomisk set dyrere i længden, da du ikke tager højde for de forskellige låns renter.

Hvis du har svært ved at komme i gang eller har svært ved at finde hoved og hale i din økonomi, kan du overveje at få økonomisk rådgivning enten af din egen bank eller et andet sted fra.

Hvad skal jeg gøre med de penge jeg sparer?

Når du har valgt at gøre noget ved din økonomi, kommer der et tidspunkt, hvor du skal tage stilling til de penge som du sparer. For at du sikrer, at du ikke ender med mange små lån eller en stor gæld igen, er det en god ide at starte en opsparing. I 2021 er mange ramt af negative renter på deres konto i banken, og derfor kan det være en ide at lave en opsparing via investering. Det at investere kan for mange lyde besværligt, men du kan nemt investere igennem indeksfonde. Denne form for investering er især blevet populær i 2020-2021.

 

Hvilke lån kan jeg indfri ved et samlelån?

Helt lavpraktisk kan der være tale om to slags lån, når det kommer til at låne penge. På den ene side har du de sikrede lån. Et sikret lån kan forklares som et lån, der er sikret, da der stilles sikkerhed i f.eks. en bolig eller en bil. Dette betyder, at långiver kan gøre krav i din bolig eller bil, hvis der i sidste ende skulle være problemer med indfrielsen af lånet. Desuden stiller långiver også krav for, hvad pengene skal bruges til. Derfor kan du kun optage et boliglån, hvis du bruger pengene til at købe en bolig.

Blandt sikrede lån finder du:

 

På den anden side har du de usikrede lån, som dækker over en bred vifte af forskellige lån. Blandt disse lån kan du finde:

Det, der menes med lån som er usikret, er, at långiver ikke har sikkerhed for lånet, og at der ikke stilles krav til, hvad pengene skal bruges til. Typisk betyder dette også, at renten på usikrede lån er væsentlig højere end på sikrede lån.

Når du overvejer, hvilke lån som skal afvikles først, skal du prioritere den gæld, altså de lån, som har en høj rente og høj ydelse. Dette er primært lån, som er optaget i forbindelse med kviklån, forbrugslån og kreditkortgæld, da de ofte har en høj rente og høj ydelse.

Kan jeg samle alle mine lån?

Som udgangspunkt kan du samle alle de lån, som er usikrede. De lån, der er udstedt uden, at der er blevet stillet sikkerhed i form af pant, f.eks. en bolig. Nogle af disse lån er listet ovenfor.

Lånudbydere tilbyder også sikrede lån, hvor der er stillet sikkerhed for lånet, f.eks. din bolig i forbindelse med dit boliglån. Disse lån kan som udgangspunkt ikke samles i forbindelse med et samlelån.

Skal jeg omlægge mit SU-lån?

Som tommelfingerregel kan det ikke betale sig at omlægge dine billige lån i forbindelse med et samlelån. Dette gælder for f.eks. et SU-lån, som er kendt for en meget billig rente og ydelse. I din studietid betaler du kun 4 % i rente af dit SU-lån, som mange ville mene er en meget lav rente. Du finder sjældent et samlelån, der har så lav en rente, og derfor kan det ikke betale sig for dig at omlægge et SU-lån, når du søger om et samlelån.

 

Hvad koster et samlelån?

Når man snakker om, hvad et samlelån koster, er der desværre ikke noget entydigt svar. Det afhænger nemlig af den pågældende banks kreditvurdering, som banken foretager sig af dig i forbindelse med din ansøgning. Derfor er det en god ide at indhente flere tilbud om samlelån fra forskellige banker.

Indhent flere tilbud

Inden du lægger dig fast på en løsning for dit samlelån, er det en god ide at indhente flere tilbud. Alle banker vurdere dig nemlig ikke ens. At indhente tilbud kan være en besværlig proces, som ofte ender ud med at være tidkrævende, da du skal kontakte bankerne individuelt.

Derfor har vi hos Mybanker gjort det nemt for dig at ansøge om et samlelån. Via et par få klik har du mulighed for at indhente personlige tilbud fra de banker, som vi samarbejder med. Du skal blot udfylde vores ansøgningsskema ovenfor. Vi sender din ansøgning ud til de banker, som vi samarbejder med. Alle bankerne udarbejder en kreditvurdering af dig og vurdere, hvad de kan tilbyde lige netop dig. Til sidst er det helt op til dig, hvilke af bankernes tilbud om et samlelån, som du synes passer bedst til dig og dine behov.

Sammenlign dine tilbud om samlelån

Når du nu skal sammenligne tilbud om samlelån fra forskellige banker, kan det være svært at overskue, hvad man skal kigge efter. Derfor har vi listet tre punkter, som vi mener er vigtige at kigge efter.

 • Til at starte med skal du sørge for at løbetiden er den samme for de samlelån, som du vil sammenligne. Løbetiden har nemlig stor indflydelse på den månedlige ydelse, ÅOP og det samlede beløb som du ender med tilbagebetale.
 • Derefter skal du kigge på lånenes årlige omkostninger i procent (ÅOP). Dette tal kan give dig et overblik over omkostningerne på det pågældende samlelån, da gebyrer og administrationsomkostninger er inkluderet i dette tal.
 • Til sidst skal du sammenligne det samlede beløb, du skal tilbagebetale for samlelånet. Dette tal fortæller dig, hvad du samlet set ender med at betale tilbage for lånet.

 

 

Samlelån Mybanker

 

Eksempel på et samlelån

Vi kommer her med et eksempel på, hvordan man kan samle 3 forskellige lån, til et samlet lån. Det samlede lån går under betegnelsen samlelån. I eksemplet tager vi udgangspunkt i et billån, et forbrugslån og et overtræk på kreditkort. Eksemplet er fiktivt, men tager udgangspunkt i rentesatser og ydelser, som du vil kunne blive tilbudt hos en af Mybankers partnerbanker. Det samme gør sig gældende for samlelånet.

En person har et billån, et forbrugslån og et kreditkort, med en konto i overtræk. Restløbetiden er sat til 5 år for de tre typer lån og kreditter.

Det første lån er et billån, hvor der ikke er stillet sikkerhed for bilen, med en restgæld på 137.400kr. og en månedlig ydelse på 2.290kr. Lån nummer to er et forbrugslån med en restgæld på 50.000kr. og en månedlig ydelse på 1.155kr. Til sidst har han/hun et kreditkort, med en konto i overtræk, med en restgæld på 15.000kr og med en månedlig ydelse på 317kr.

Til sammen skylder personen 202.400kr. og den samlede månedlige ydelse er 3.762kr.

Vælger personen at omlægge sine tre lån til et samlelån hos en af Mybankers partnere, vil han/hun kunne spare mellem 1.020-1.970kr om måneden. Samlelånets restgæld vil være den samme, men den månedlige ydelse som personen skal betale vil ligge mellem 1.792-2.742kr. om måneden.

 

Er det gratis at søge om et samlelån?

Ja, det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om et samlelån gennem Mybankers samlelånsservice ovenfor. Inden du fastlægger dig på et tilbud, giver vi dig et klart overblik over alle udgifterne ved lånet. Dermed kan du nemt sammenligne bankernes tilbud.

 

Hvilke banker samarbejder Mybanker med?

Mybanker samarbejder med en lang række af banker rundt om i landet. De tilbyder nogle af de mest attraktive tilbud når det kommer til samlelån. Vi bestræber os på at gøre den finansielle sektor nemmere for den gængse dansker, og vi stræber efter at kunne tilbyde vores brugere en lang række af potentielle låneudbydere, når det kommer til samlelån. Så du således let kan danne dig et overblik over bankernes tilbud. Derudover vil vi næsten kalde os, eksperter på området boligfinansiering. Vi arbejder altid på at give vores brugere det bedste udgangspunkt, så du kan træffe den bedste beslutning. I forhold til boliglån kan du f.eks. få et overblik over, hvad et boliglån vil koste dig med Mybankers boliglånsberegner.

 

Hvem kan ansøge om et samlelån?

Hvis du har mere end ét lån og er minimum 18 år,  har du mulighed for at ansøge om et samlelån. Dog vil der typisk være en række faktorer, som bankerne vurderer dig ud fra, når du skal godkendes til et samlelån. Heriblandt kan alder forekomme. Nogle lånudbydere har intet krav om alder, mens andre kan kræve, at du er helt op til 25 år, før du får lov til at låne.

Nogle banker har også et krav til din årlige indtjening. Dette krav er for, at bankerne er sikre på, at du har nok luft i din økonomi til at betale af på din gæld hver måned. Kravet om størrelsen på din indtægt varierer fra bank til bank. Du kan med fordel involvere en medansøger på samlelånet. Det vil ofte give dig et større rådighedsbeløb, som du kan vise lånudbyderen. Dette kan resultere i, at bankerne vil tilbyde dig et højere beløb eller en lavere rente.

Derudover kræver låneudbydere også at du bliver kreditvurderet, når du ansøger om et samlelån. Dette er dog noget, som bankerne selv står for.

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor registret, kan det dog være vanskeligt at blive godkendt til et samlelån. Derfor er det også vigtigt, hvis du er havnet i RKI, at du først får styr på din økonomi. Idet du ikke længere er registreret i RKI, har du en større chance for at blive godkendt til samlelån.

 

Samlelån trods RKI

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret, kan det til dels være svært at blive godkendt til et samlelån. Dette skyldes, at bankerne ser en forhøjet risiko for, at de ikke får den fulde tilbagebetaling vedrørende et lån.

Det kan ofte virke uoverskueligt, hvis du er havnet i RKI. Selvom du ikke kan blive godkendt til et samlelån, kan det være en ide at fokusere på at indfri de lån eller regninger, som til at starte med har gjort, at du er havnet i RKI.

Idet du ikke længere er registreret i RKI eller Debitor Registeret, har du igen mulighed for at søge om et samlelån.

Mange danskere opgiver at søge om et samlelån, da deres gæld løber op i et større tal. De tror derfor, at det er umuligt at få et samlelån. Det er ikke tilfældet da din gæld er relativ til din indkomst. Bankerne ser desuden forskelligt på din gæld i forbindelse med gæld i bolig og den gæld, du måtte have til andre lånudbydere.

Det kan i nogle tilfælde ske, at du ikke kan få lov til låne det beløb, som lader dig indfri alle dine mindre lån. Det vil dog ikke sige, at du ikke har muligheden for at optage et mindre samlelån. Med et mindre samlelån kan du indfri en del af dine lån og opnå en besparelse på sammenlægningen af disse lån.

 

Det bedste samlelån for mig

I forbindelse med din ansøgning om et samlelån er der visse ting, som du skal overveje og være opmærksom på. Der kan være forhold og omstændigheder ved ens økonomi, som kan variere fra person til person.

Det vil derfor også sige at der ikke findes ét samlelån, som vil være det bedste for alle. Ligeledes er det at låne penge en størrelse som er svær at tage på, da lånets samlet beløb varierer fra bank til bank, samt det samlede beløb på de lån, som du ønsker at samle.

Du kan f.eks. optage et lille samlelån, her helt ned til 10.000 kr., hvis du kun har en mindre restgæld. Modsat har du også mulighed for at låne op til 500.000 kr., hvis det er det, du har brug for.

Før du går på jagt

Når du ansøger om et samlelån, skal du have gjort det op med dig selv om, hvad der er vigtigt for dig, når det kommer til dit samlelån, da det kan have stor indvirkning på din økonomi.

 • Er det vigtigt for dig at komme ud af din gæld hurtigst muligt, ved at have en høj månedlig ydelse, men derved afbetale dit lån over en kort periode?
 • Eller er det vigtigt for dig at have en lav månedlig ydelse, men derved skulle betale af på dit lån over en længere periode?

 

Find det billigste samlelån

Der er ikke noget entydigt svar, når det kommer til, hvordan du finder det billigste samlelån. Du kan benytte en låneberegner, men det er altid en god ide at indhente tilbud på finansiering. Bankerne vurderer dig ikke på samme måde, samt det kan variere fra låner til låner, hvad man vægter højest, når det kommer til løbetiden og månedlig ydelse.

Der er flere udbydere af samlelån i Danmark. Derfor er det en god ide at indhente flere tilbud fra lånudbydere, hvis du vil finde det samlelån, som matcher din økonomiske situation bedst.

Hvis vi kigger på, hvordan du kan gennemskue det billigste samlelån, kan du med fordel kigge på de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Dette nøgletal dækker nemlig over den reelle pris på det pågældende samlelån, du kigger på. ÅOP er også det tal, som i sidste ende fortæller dig, hvad lånet samlet vil koste dig årligt. Det kræver at de lån, som du sammenligner, har samme løbetid og lånebeløb.

Du kan også kigge på etableringsomkostningerne for samlelånet. Dette tal er med til at øge lånets ÅOP. Disse omkostninger dækker over alt fra, administration, rådgivning etc. Grunden til at det kan være klogt at fokusere på dette tal, er at bankerne udregner lånets omkostningerne forskelligt. Nogle banker vælger at udregne etableringsomkostningerne ud fra en procentdel af det samlede lån. Andre banker har en fastsat pris for omkostningerne for etableringen af dit samlelån.

En anden mulighed er at få en medansøger idet du ansøger om et samlelån. En medansøger er en person, som du vælger at have med på dit lån. I de fleste tilfælde ser man, at det er ens partner, som går ind som medansøger. Det betyder at lånudbyderen vurderer ansøgningen ud fra begges økonomi, når der laves en kreditvurdering. Derfor er det vigtigt at din medansøger har styr på sin økonomi.

Mange banker ser en medansøger som en positiv faktor. Derved er det også med til at øge dine chancer for at blive godkendt til lånet, alt efter jeres begges økonomiske situation.

 

Få en lav rente på dit samlelån

Som forbruger er det altid en fordel at få en lav rente på dit samlelån. Renten kan nemlig have stor betydning for, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Dog skal det nævnes, at man ikke skal stirre sig blindt på et låns rente. Et lån kan nemlig godt have en lav rente, men en høj ÅOP.

Renten på et samlelån er ofte en variabel rente, og det betyder at renten på lånet kan stige og falde over en periode. Et lån med en variabel rente er ofte billigere end et lån med en fast rente. Det er grundet at den variable rente ofte ligger under den faste rente. Der er dog en chance for at renten stiger. Grunden til at et lån med en variabel rente er billigere er grundet den usikkerhed, du har med en variabel rente. En fast rente giver dig, som forbruger, en sikkerhed i en konstant rente i hele låneperioden, dog betaler du også for netop denne sikkerhed.

fast rente vs variabel rente

 

Kan jeg fortryde et lån?

Som udgangspunkt har du 14 dages fortrydelsesret ved størstedelen af de lån, du kan optage som privatperson. Dette er derfor også gældende, når det kommer til dit samlelån.

 

Hvorfor er et samlelån ikke en mulighed for mig?

Som sagt er der ved optagelse af alle lån nogle krav, som du skal kunne opfylde for at blive godkendt. I forbindelse med et samlelån er disse krav også gældende. Derfor er der også danskere, der bliver afvist, idet de ansøger om et lån.

Hvis du ikke kan blive godkendt til et samlelån, skal du ikke kaste håndklædet i vasken. Du har stadig en mulighed for at forbedre din økonomi. Du skal til at starte med tage en snak med din bank eller dine kreditorer, og se om I kan komme frem til en givende løsning. Desuden bør du også udarbejde en plan for, hvordan du bedst fremadrettet kan få afdraget din gæld. Når du har fået lidt mere luft i din økonomi, har du igen mulighed for at søge om et samlelån, og nu med større held for at blive godkendt.

 

Begreber der er gode at kende, når du ansøger om samlelån

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Begrebet dækker over en procentsats der angiver, hvor stor en andel de samlede årlige udgifter udgør af det beløb, du årligt tilbagebetaler på dit lån opgjort i procent. For de samlede årlige udgifter menes der renter, gebyrer og administrationsomkostninger.

Rente er den ydelse man betaler for at låne en sum penge i en given periode. Renten udgør en procentdel af lånets størrelse og kan variere fra lån til lån. Det er altså et ekstra beløb, som oveni det allerede lånte beløb skal betales tilbage til långiver. Du støder på ordet “renter” alle steder i finansverdenen, og ikke kun når du låner penge. F.eks. vil du også støde på ordet, når det kommer til din opsparing eller dit barns børneopsparing. Ofte er renterne noget du tjener penge på, når det kommer til opsparinger, hvor du modsat betaler renter, når du låner penge.

Ydelse er det beløb, som du månedligt skal tilbagebetale på dit lån. I den beregnet ydelse på dit lån er bidrag, renter og afdrag inkluderet. Din ydelse bliver beregnet ud fra lånets løbetid, rente og afdrag.

Indfrielse betyder at tilbagebetale det beløb, man skylder i forbindelse med et lån. Enten indfries et lån ved dets naturlige udløb, eller man aktivt betaler lånet tilbage før tid.

Løbetid er et begreb som dækker over den periode, som et lån løber over. Hvis et lån har en løbetid på 5 år, betyder det, at du skal betale af på dit lån over en periode på 5 år.

Hovedstol er et begreb, som dækker over det beløb som lånet oprindeligt lød på. Selvom du betaler af på dit lån, vil dette tal forblive det samme.