Samlelån

Saml lån op til 400.000 kr. og spar penge i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Alle dine lån samles i ét lån
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om samlelån
 • Spar penge og få mere luft i økonomien
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Ansøg om samlelån ved at udfylde en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på samlelån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første tilbud på samlelån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på samlelån.

Vælg

Vælg det samlelån der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Saml dine lån i ét lån

Spar penge med et samlelån og få en overskuelig økonomi

Med et samlelån kan du samle alle dine lån i ét lån. Det kan give dig en stor månedlig besparelse, da du kun skal afdrage på ét lån, til én rente og hos én låneudbyder. Samtidig får du et bedre overblik over din gæld og privatøkonomi.

Indhent tilbud

Sammenlign flere forskellige samlelån

Få personlige lånetilbud fra op til 21 veletablerede banker og långivere

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan samle dine lån hurtigt og nemt. Prøv Lendos låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig.
Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne.

Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et samlelån?

Helt enkelt går et samlelån ud på at samle ét eller flere lån til ét enkelt lån. I dag er det ikke unormalt at have restgæld hos forskellige långivere. Det kan være et forbrugslån til en ferie og et banklån til renovering af dit køkken. Der kan dog både være høje omkostninger ved at have sine lån spredt hos forskellige långivere, samt kan det være svært at skabe sig et overblik over ens samlet økonomi. Derfor kan der både være penge at spare og færre bekymringer i hverdagen at hente med et samlelån.

Hvis du har flere lån, kan du gøre dig selv den tjeneste og undersøge, hvad et samlelån kan gøre for dig.

 

Samlelån fra 10.000 kr. og op til 400.000 kr.

Du kan snildt uden tekniske kunstskaber ansøge om et samlelån via Lendos ansøgningsformular ovenfor. Du kan altså nemt og hurtigt samle dyre lån under et bedre lån.

Du skal blot udfylde ansøgningsskemaet, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvor meget du ønsker at låne.

Lendo spørger ind til hvilke slags lån, du har, hvilke udbyder som lånet er optaget hos, og hvor meget du mangler at betale af på det pågældende lån. Herefter skal du gøre op med dig selv, hvor langt tid din afdragsordning skal strække sig over, i form af samlelånets løbetid.

Lendo sender din ansøgning ud til deres samarbejdspartnere, og de kommer tilbage med deres lånetilbud. Du vælger helt selv, hvilket samlelån som du går videre med. Vi råder alle til at vente med at vælge et tilbud til, du har modtaget alle tilbuddene. På den måde kan du nemmeste vælge det bedste lån.

Derfor er samlelån en god ide

Der er mange grunde til, at et samlelån er en god ide. Mange danskere har i dag spredt deres gæld ud imellem forskellige låneudbydere, hvilket betyder, du betaler årlige omkostninger for hver enkelt af disse lån. Ved at samle dine lån vil du oftest kun have et lån og dermed færre månedlige omkostninger at betale. Et samlelån er derfor en god ide for dig, der ønsker at spare penge på dine lån og opnå et bedre overblik over din økonomi.

6 grunde til du burde samle dine lån

Det kan virke besynderligt at skulle optage et lån for at indfri andre lån, men faktisk kan et samlelån have flere positive virkninger på din økonomi.

 • Det kan svare sig økonomisk at samle dine lån hos en enkelt långiver. Oftest har mange lån på mindre beløb, en høj rente og høj ÅOP. Derfor vil et samlelån, i de fleste tilfælde, kunne samle dine dyre lån under en lavere rente.
 • Det er praktisk at samle lån et sted. Et samlelån kan fjerne unødvendige bekymringer for manglende økonomisk overblik.
 • Det er nemt og enkelt at ansøge om samlelån. For størstedelen af de danske banker, skal du kun anvende NemID eller MitID til at underskrive aftalen.
 • Det giver dig et økonomisk overblik over din samlet gæld. Ved kun at skulle forholde dig til ét lån, bliver det nemmere for dig at lægge dit budget.
 • Du bestemmer selv, hvor mange lån du vil samle samt løbetiden på samlelånet.
 • Du sparer tiden for at indfri dine nuværende lån. Langt de fleste banker klarer det for dig, idet du er blevet godkendt til dit samlelån.

Hvad koster et samlelån?

Når man snakker om, hvad et samlelån koster, er der desværre ikke noget entydigt svar. Det afhænger af den enkelte banks kreditvurdering, som de udarbejder på baggrund af din økonomi. Alle banker kreditvurdere dig ikke ens, og derfor er det en god ide at indhente flere tilbud om samlelån fra forskellige banker.

Indhent flere tilbud

Det kan for mange virke som tidskrævende at kontakte alle banker, men her kommer Lendo ind i billedet. Med blot én ansøgning kan du modtage lånetilbud fra alle deres samarbejdspartnere.

Du udfylder ansøgningsskemaet ovenfor, så sender Lendo din ansøgning afsted. Alle bankerne udarbejder en kreditvurdering af dig og vurdere, hvad de kan tilbyde lige netop dig. Herefter er det helt op til dig, hvilke af bankernes lånetilbud, som du synes passer bedst til dig og dine behov.

Sammenlign dine tilbud om samlelån

Når du nu skal sammenligne bankernes tilbud om samlelån, er det vigtigt du ved, hvad du skal kigge efter. Derfor har vi listet tre punkter, som vi mener er vigtige.

 • Du skal sikre dig at løbetiden er den samme for de samlelån, som du vil sammenligne. Løbetiden har nemlig stor indflydelse på den månedlige ydelse, ÅOP og det samlede beløb, som du ender med tilbagebetale.
 • Du bør kigge på lånenes årlige omkostninger i procent (ÅOP). Dette tal kan give dig et overblik over omkostningerne på det pågældende samlelån, da gebyrer og administrationsomkostninger er inkluderet i dette tal.
 • Til sidst skal du sammenligne det samlede beløb, du betaler for samlelånet. Dette tal fortæller dig, hvad du samlet set ender med at betale tilbage for lånet.

 

Sådan finder du det billigste samlelån

Der er mange måder, hvorpå du kan finde det billigste samlelån. Du kan benytte en låneberegner til at undersøge, hvad du kan låne, og hvad et lån vil koste dig. Du kan også indhente flere tilbud på samlelån og sammenligne dem. Bankerne vurderer dig ikke på samme måde, samt det kan variere fra låner til låner, hvad man vægter højest, når det kommer til løbetiden og månedlig ydelse.

Der er mange låneudbydere af samlelån i Danmark. Derfor er det en god ide at indhente flere tilbud, hvis du vil finde det billigste samlelån, som samtidig matcher din økonomiske situation bedst.

Hvis vi kigger på, hvordan du kan gennemskue det billigste samlelån, kan du med fordel kigge på de Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP). Dette nøgletal dækker nemlig over den reelle pris på det pågældende samlelån, du kigger på. ÅOP er også det tal, som i sidste ende fortæller dig, hvad lånet vil koste dig årligt.

Du kan også kigge på etableringsomkostningerne for samlelånet. Dette tal er med til at øge lånets ÅOP. etableringsomkostninger dækker over alt fra, administration, rådgivning etc. Grunden til at det kan være klogt at fokusere på disse omkostninger, er at bankerne udregner lånets omkostningerne forskelligt. Nogle banker vælger at udregne etableringsomkostningerne ud fra en procentdel af det samlede lån. Andre banker har en fastsat pris for omkostningerne for etableringen af dit samlelån.

En anden mulighed er at få en medansøger på din låneansøgning. Mange banker ser en medansøger som en positiv faktor. Derfor er det også med til at øge dine chancer for at blive godkendt til et lån.

hvilke lån kan jeg samle i et samlelån?

 

Hvilke lån kan jeg samle i et samlelån?

Helt lavpraktisk kan der være tale om to slags lån, når det kommer til at låne penge. På den ene side har du de sikrede lån også kaldt lån med pant. Et sikret lån kan kort forklares som et lån, der er sikret, da der stilles sikkerhed/pant i f.eks. en bolig eller en bil. Dette betyder, at långiver kan gøre krav i din bolig eller bil, hvis der i sidste ende skulle være problemer med indfrielsen af lånet. Da du stiller sikkerhed for et sikrede lån, får du også en bedre rente end på et forbrugslån. Ofte kan det være en fordel at undlade at samle sikrede lån, men samle andre lån.

Sikrede lån / lån med pant
Andre lån
 • Forbrugslån
 • Ferielån
 • Banklån
 • Privatlån
 • Kreditlån
 • Kassekredit
 • Renoveringslån

Når du overvejer, hvilke lån som skal indfries først, skal du prioritere de lån, som har den højeste rente og højeste ydelse. Dette er primært lån, som er optaget i forbindelse med kviklån, forbrugslån og kreditkortgæld.

Kan jeg samle alle mine lån?

Som udgangspunkt kan du samle alle lån. Du skal dog huske på at sikrede lån, som listet ovenfor, ofte har en lav rente. Det er op til dig, hvor mange lån og hvilke lån du ønsker at samle med et samlelån.

Hos Lendo kan du samle lån op til 400.000 kr. til sammenlægning af lån. Det er dig, der bestemmer hvilke lån, som skal samles, og hvis 400.000 kr. ikke rækker til alle dine lån, kan du senere tilføje disse lån.

Skal jeg omlægge mit SU-lån?

Som tommelfingerregel kan det ikke betale sig at omlægge dine billige lån i forbindelse med et samlelån. Dette gælder for f.eks. et SU-lån, som er kendt for en meget billig rente og ydelse. I din studietid betaler du kun 4 % i rente af dit SU-lån, som mange ville mene er en meget lav rente. Du finder sjældent et samlelån, der har så lav en rente, og derfor kan det ikke betale sig for dig at omlægge et SU-lån.

 

5 ting du skal vide om samlelån

Vi har samlet 5 ting som vi tænker er værd at vide for dig, når du ansøger om et samlelån.

1. Hvad er renten på et samlelån?

Rentespændet på et samlelån via Lendo er 2,95%-22,52%, alt afhængig af din økonomi. Lendo garanterer, at du får den samme eller en bedre rente, end hvis du selv kontaktede banken.

Det er vigtigt, at du kigger på renten for et samlelån. Renten kan nemlig have stor betydning for, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Du skal huske ikke at stirre dig blind på et låns rente. Et lån kan nemlig godt have en lav rente, men en høj ÅOP.

Renten på et samlelån er ofte en variabel rente, og det betyder at renten på lånet kan stige og falde over en periode. Et lån med en variabel rente er ofte billigere end et lån med en fast rente. Det er fordi, den variable rente ofte ligger under den faste rente. Der er dog en chance for, at renten stiger.

2. Hvor får du samlelån med lav rente?

Alle Lendos samarbejdspartnere kan tilbyde samlelån med en lav rente. Banker og låneudbyder tilbyder en rente på dit lån, som de har udarbejdet på baggrund af din kreditvurdering. Som udgangspunkt vil en god økonomi give en lavere rente. Renten på et lån er det, du betaler for at have et lån.

3. Er det gratis at søge om et samlelån?

Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om et samlelån via Lendo ansøgningsskema øverst på denne side. Inden du fastlægger dig på et tilbud, giver de dig et klart overblik over alle udgifterne ved lånet. Dermed kan du nemt sammenligne bankernes tilbud.

4. Hvordan indfries mine lån?

Bankerne har to forskellige måder at indfri dine lån, når du er blevet godkendt. Nogle banker vælger at udbetale lånet til din konto. I disse tilfælde står du selv for at indfri de lån, som du vil samle.

Andre banker vælger selv at stå for dette. Dette sker ved, at den bank, som har godkendt dig til et samlelån, indfrier dine lån. Du skal altså ikke foretage dig noget. Bankerne sørger for at det udstedte lån går til at indfri de gældsposter, du ønsker samlet under ét lån.

5. Kan jeg fortryde et lån?

Som udgangspunkt har du altid 14 dages fortrydelsesret ved størstedelen af de lån, du kan optage som privatperson. Dette er også gældende, når det kommer til samlelån.

Vejen til den bedste ansøgning

Det bedste råd til hvordan du laver den bedste ansøgning er at være ærlig, når du ansøger om et lån. Hvis du er ærlig i din ansøgning, kan bankerne nemmere tilbyde det bedste samlelån, som både matcher din økonomi og ønsker. Alle låneudbydere er forpligtet til at lave en kreditvurdering på baggrund af dine økonomiske oplysninger. Disse oplysninger henter de via SKAT.

Hvis du vil øge chancen for at få det bedste samlelån, kan du med fordel få en medansøger med på din ansøgning. En medansøger er en person, som hæfter for lånet sammen med dig. Denne person skal helst være en person, du kender. Hvis du vil vide mere om fordelene ved at tilføje en medansøger, kan du læse mere nedenfor.

Hvad er fordelen ved en medansøger?

Der er mange fordele ved at have en medansøger med på din låneansøgning. Uanset om du ansøger om et samlelån via vores platform, eller en anden platform, er alle banker og låneudbydere forpligtet til at lave en kreditvurdering af din økonomi. Mange banker har en række kriterier, du skal opfylde for at blive godkendt til at samle din lån eller blive tilbudt en lavere rente på dit lån.

Det er denne kreditvurdering og i sidste ende din ansøgning. du kan forbedre, hvis du har en medansøger med på din ansøgning. Når bankerne kigger på dit samlet råderum for lånet, vil de kigge på jeres økonomier som en samlet økonomi. Derfor vil råderummet også være større. Det kan gøre, at du både vil blive godkendt til et lån med en lav rente.

Sådan ansøger du om et samlelån

Er du blevet klogere på hvad et samlelån er og ønsker at se om, du kan opnå besparelser på dine lån ligesom Lendos andre kunder? Så læs med her. Vi guider dig, til hvordan du ansøger om et samlelån. Lendos kompetente kundesupport står klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Ansøg i dag

Først og fremmest skal du vide, at det både er gratis og 100% uforpligtende at ansøge om et samlelån via Lendo. Du udfylder blot én ansøgning, så indhenter Lendo lånetilbud fra deres mange samarbejdspartnere. Herefter bestemmer du selv om, du vil gå videre med en af de lånetilbud, som Lendo indhenter til dig.

Vejen til et samlelån kan opdeles i tre simple trin.

 1. Udfyld ansøgningsskemaet øverst på denne side.
 2. Inden for 24 timer kan du se dine lånetilbud
 3. Vælg det bedste samlelån

Alle lån indhentet via Lendo er skræddersyet til din privatøkonomi. Det kan være en fordel, hvis du forinden har kigget din økonomi igennem og lagt et budget for, hvor meget du kan betale for lånet hver måned.

Som sagt vil du have alle dine lånetilbud indenfor 24 timer. Vi anbefaler, du venter til, alle bankerne har afgivet et lånetilbud før, du sammenligner lånene. På den måde er du sikker på at få det bedste lån.

Det helt op til dig, hvilket lån du vil gå videre med – hvad end det er det samlelån med laveste rente, laveste månedlige ydelse, laveste ÅOP eller bedste lånevilkår.

Ansøg om lån

Det siger Lendos kunder

Nedenfor har vi samlet et lille udsnit af, hvad Lendos kunder siger om deres samlelånsløsning. Lendo hjælper en lang række forskellige brugere med forskellige ønsker og behov. Derfor har vi taget to kundeudtalelser med til dig.

 

Trustpilotanmeldelse om Lendos samlelånsløsning.

 

Oles vej til en bedre økonomi

Hvorfor er et samlelån ikke en mulighed for mig?

Vi ville ønske, at alle kunne blive godkendt til et samlelån, men som sagt er der nogle krav fra bankerne, som du skal kunne opfylde for at blive godkendt. I forbindelse med et samlelån er disse krav også gældende.

De grundlæggende krav for at blive godkendt til et samlelån er:

 • Du skal være mindst 18 år gammel.
 • Du skal have fast bopæl i Danmark.
 • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvis du ikke kan blive godkendt til et samlelån, skal du ikke kaste håndklædet i vasken. Du har stadig en mulighed for at forbedre din økonomi. Du kan starte med tage en snak med din bank eller dine kreditorer, og se om I kan komme frem til en god løsning. Desuden bør du også udarbejde en plan for, hvordan du bedst kan afdrage på din gæld. Når du har fået lidt mere luft i din økonomi, har du igen mulighed for at søge om et samlelån, og nu med større held for at blive godkendt.

Du kan finde mere om, hvordan du bedst betaler dine lån nedenfor.

Samlelån trods RKI – er det muligt?

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret, kan det være svært at blive låne penge. Dette skyldes, at bankerne ser en højere risiko, hvis de skal låne dig penge. Det kan altså være svært at låne penge trods RKI. Dette gælder for alle låneudbydere, og derfor er det svært at låne penge uden RKI tjek.

Det kan ofte virke uoverskueligt, hvis du er havnet i RKI. Selvom du ikke kan blive godkendt til et samlelån, kan det være en ide at fokusere på at indfri de lån eller regninger, som til at starte med har gjort, at du er havnet i RKI.

Idet du ikke længere er registreret i RKI eller Debitor Registeret, har du igen mulighed for at søge om et samlelån.

Mange opgiver at søge om et samlelån, da deres gæld løber op i et større tal. De tror derfor, at det er umuligt at få et samlelån. Det er ikke tilfældet da din gæld er relativ til din indkomst. Bankerne ser desuden forskelligt på din gæld.

Det kan i nogle tilfælde ske, at du ikke kan blive godkendt til at samle alle dine lån. Det vil dog ikke sige, at du ikke har muligheden for at optage et mindre samlelån. Med et mindre samlelån kan du indfri en del af dine lån og opnå en besparelse ved at samle lånene. Senere kan du sammenlægge resten af dine lån, hvis du ønsker dette.

Selvom du er havnet i RKI, bør du stadig arbejde på at betale af på din gæld. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Nedenunder kommer vi med to afbetalingsstragier, som du kan gøre brug af, når du ønsker at komme af med din gæld.

Afbetalingsstrategier

Den første afbetalingsstrategi vi vil fortælle dig om er ”Lavinemetoden”. Denne metode fokuserer på at betale dine dyreste lån først. Altså de lån som har den højeste månedlige ydelse og højest ÅOP uagtet lånets størrelse.

Denne metode vil økonomisk set være den bedste, da du vil spare flere penge i renteindtægter. Ulempen ved ”Lavinemetoden” er, at du skal have en god portion tålmodighed, da der kan gå lang tid før, du kan mærke de store forandringer. Desuden vil du stadig have flere kreditorer i længere tid. Det kan virke demotiverende for mange, selvom du i sidste ende sparer penge.

Den anden metode kaldes ”Sneboldmetoden”. Denne teknik fokuserer på at betale dine mindste gældposter, lidt ad gangen, uanset renten. Dette gør, at du hurtigere får indfriet de mindre lån og derved sparer renterne på disse. Du kan samtidig overføre denne besparelse og bruge den til at afdrage på det næste lån.

Denne metode kan for mange virke mere overskuelig og mere motiverende. Du skal nemlig ikke vente længe før, du kan mærke de store forandringer i din økonomi. “Sneboldmetoden” er dog økonomisk set dyrere i længden, da du ikke tager højde for de forskellige låns renter.

Har du svært ved at komme i gang, eller har du svært ved at finde hoved og hale i din økonomi? Du kan altid søge hjælp hos en uvildig økonomisk rådgivning enten af din egen bank eller en af den mange uvildige økonomirådgivere, som står klar til at hjælpe dig.

Har du stor gæld og ønsker at sammenlægge lån?

I visse tilfælde kan det forekomme, at du har mange forskellige lån, hvor den samlede gæld løber op i et større beløb. Det kan betyde, at bankerne ikke har mulighed for at tilbyde dig et samlelån på det beløb, som kan dække alle lånene, du ønsker at indfri. Selvom du ikke kan få finansieret sammenlægning af alle dine lån, kan det stadig betale sig at samle dine dyreste lån via et samlelån. Dermed kommer du af med lånenes årlige omkostninger samt renter.

Hvordan kommer jeg i gang med et samlelån?

Til at starte med vil det være en god ide at få et overblik over dine nuværende lån og deres månedlige ydelse samt ÅOP. Ofte har kviklån og forbrugslån en høj ÅOP, og dermed en høj månedlig ydelse.

Det kan betale sig at udvælge dine dyreste lån og samle dem under et billigere lån, ved hjælp af et samlelån. Dette gør, at du får en mindre månedlig ydelse og færre årlige omkostninger. Derudover vil du have et bedre overblik over dine forskellige lån, da du har færre lån at forholde dig til.

Hvad skal jeg gøre med de penge, jeg sparer?

Når du har valgt at gøre noget ved din økonomi, kommer der et tidspunkt, hvor du skal tage stilling til de penge, som du sparer. For at du sikrer, at du ikke ender med mange små lån eller en stor gæld igen, kan det være en god ide at starte en opsparing. Det kan enten være du vil have en opsparingskonto eller vil investere pengene. Inden for den sidste årrække har mange danskere kigget ind i fordelene ved investering. Investering er også en god ide, men mange opfatter det som kompliceret og besværligt. Derfor er interessen for investering via indeksfonde blevet populært.

Hvilke banker samarbejder Lendo med?

Lendo samarbejder med 21 forskellige låneudbydere rundt om i landet. De tilbyder nogle af de mest attraktive samlelån. 

 Alle Lendos partnere er godkendte låneudbydere, og du kan roligt optage et lån hos en af dem. Lendo samarbejder f.eks. med:

 • Expressbank
 • Facit Bank
 • Re:member
 • AcceptLån

Lendo bestræber os på at gøre den finansielle sektor nemmere for den gængse dansker, og de stræber efter at kunne tilbyde deres brugere en lang række af potentielle låneudbydere, når det kommer til samlelån. Dermed kan du let kan danne dig et overblik over bankernes tilbud.

Mediernes ekspertkilde: Nævnt 500+ gange det seneste år

Lendo sidder klar til at hjælpe dig

Er samlelån noget for dig? Ansøg om et samlelån, og se om du kan spare penge ved at samle dine lån. Det er helt uforpligtende at ansøge om et samlelån, og lever dine lånetilbud ikke op til dine forventninger, kan du altid sige nej til et tilbud. Tilbuddene vil blive fjernet automatisk efter 30 dage.

Lendo sidder klar til at hjælpe dig med at finde det bedste og billigste samlelån på markedet. Tøv ikke med at kontakte Lendos kundeservice på tlf. 70 5000 10, hvis du har brug for hjælp eller søger svar på et spørgsmål.

Begreber der er gode at kende, når du ansøger om samlelån

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via vores samarbejdspartner, Lendo – din hjælpende hånd på lånemarkedet