Andelsboliglån

Skal du købe andelsbolig eller tjekke dine lån igennem?

 • Få flere tilbud i én ansøgning
 • Vi samarbejder med 30+ banker
 • Gratis og uforpligtende at bruge Mybanker

Indhent tilbud

Indhent og sammenlign tilbud på andelsboliglån

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Hvad koster et andelsboliglån?

Prisen for et andelsboliglån vil variere afhængigt af den enkelte bank og hvor meget du skal låne. Du kan dog benytte Mybankers andelsbolig beregner nedenfor og selv teste hvad et andelsboliglån ca. vil koste dig hver måned.

kr.
kr.
Din udbetaling skal mindst være 5% af boligens værdi
Hvor længe vil du låne?
10 år
30 år
Du kan normalt låne op til 95 % af boligens pris som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Der var en fejl ved beregningen, prøv at ændre dine indstillinger eller vent et øjeblik.
Månedlig ydelse
Indhent tilbud
Detaljer om banklån
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån
Banklån
Realkreditlån
Banklån
Detaljer om realkreditlån
Detaljer om banklån
Vis flere detaljer

Hvad er et andelsboliglån?

Vi har lavet en video til dig, der gerne vil vide mere om andelsboliglån

Sådan fungerer det

Du skal igennem nogle få step, men vi tager dig i hånden hele vejen, og vi finder hurtigt den rette bank for dig.

Fortæl om dine behov og ønsker

Udfyld vores formular med dine behov, ønsker og din nuværende økonomi.

Vi indhenter tilbud fra banker der matcher

Vi finder de banker, der passer bedst til netop dine ønsker og din økonomi.

Vælg den bank der passer dig

Vælg det tilbud som passer bedst til dig, og skift herefter nemt til din nye bank.

Hvad er et andelsboliglån?

Et andelsboliglån er en finansieringsmulighed, designet specifikt til dig der bor i en andelsbolig eller køber en andelsbolig til dine børn via et forældrekøb. I modsætning til f.eks. forbrugslån og samlelån, tages der pant i andelsboligen ved et andelsboliglån, som du måske også kender det fra billån og boliglån. Det betyder at banken, kan gøre krav på lejligheden, hvis du ikke kan betale dine regninger, men fordi banken har denne pant, har de større sikkerhed og kan dermed også tilbyde dig en rentesats, der er markant lavere end på f.eks. et forbrugslån (hvor banken ikke har nogen sikkerhed).

Andelsboliglån kommer både som traditionelle annuitetslån og som andelsboligkreditter. Forskellen på de to typer, er hvordan du tilbagebetaler din gæld. I et annuitetslån, er din månedlige ydelse fastlagt og du betaler hver måned, det samme beløb tilbage til banken, indtil gælden er helt tilbagebetalt.
På en andelsboligkredit, har du frihed til at afdrage så meget du ønsker i en given måned. Du kan også vælge helt ikke at afdrage på gælden i nogle måneder. Du betaler stadig renter af din gæld, men du har mere fleksibilitet over hvordan gælden skal afdrages.

 

Renten på andelsboliglån

Rente på andelsboliglån har været faldende de sidste mange år og i dag (september 2023) ligger de fleste et sted imellem 3,76-6,7%. Det er dog umuligt at definere en præcis rente, uden at foretage en kreditvurdering af din økonomi. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud på finansiering af din andelsbolig. Så har du både flere tilbud at sammenligne og mulighed for at forhandle en bedre rente.

Kan jeg forhandle om renten på mit andelsboliglån?

Ja, renten på dit andelsboliglån er ofte til forhandling. Modsat renten på et realkreditlån, bliver renten på dit andelsboliglån fastsat af den enkelte bank og på baggrund af deres egne vilkår, samt deres kreditvurdering af dig.
Du vil ofte også kunne forhandle om f.eks. etableringsgebyr, hvis der er sådanne, mens andre gebyrer til staten, f.eks. tinglysningsgebyr oftest er svære at rykke ved.

Hvis du ønsker at forhandle om din rente – som jo er en god ide – bør du komme forberedt og stille dig selv, så stærkt som muligt. Det betyder dels at du skal have styr på din egen økonomi og medbringe de dokumenter, banken skal bruge for at lave et tilbud, men lige så vigtigt, er det en god ide, at indhente tilbud fra flere banker. Når du har flere tilbud, opnår du 2 fordele. Dels, har du et sammenligningsgrundlag, så du kan vurdere om det tilbud du har fået er attraktivt – Hvis du kun har fået 1 tilbud, hvordan ved du så om det er et godt tilbud? Derudover, ved bankerne at de skal komme med deres bedste tilbud, hvis de ved at du også har andre i spil. Du kan selv kontakte flere banker, men alternativt kan du indhente flere tilbud i én ansøgning med Mybanker.

Find dit nye andelsboliglån i dag

Uanset om du skal købe en ny andelsbolig eller vil have dine eksisterende andelsboliglån kigget igennem, kan vi hjælpe. Gør som 300.000+ danskere. Indhent gratis tilbud på boligfinansiering fra flere forskellige banker nemt og hurtigt.

På udkig efter andelsboliglån?
Står du med en andelsbolig, men mangler et lån til at finansiere din drøm? Indhent tilbud fra flere forskellige banker med én ansøgning.
Har du det bedste andelsboliglån?
Der kan være mange fordele ved at omlægge dit andelsboliglån. Se hvad vores samarbejdsbankerne kan gøre for dig.
Beregn prisen på andelsboliglån
Kend prisen på andelsboliglån, inden du går på boligjagt. Beregne lån til din andelsbolig, eller undersøg om du har det bedste andelsboliglån

Dokumenter du skal bruge

Når du ønsker at skifte bank, vil banken efterspørge en række dokumenter. Det kan være en god ide at have styr på disse dokumenter i forbindelse med dit bankskifte. Der er helt generelt nogle dokumenter, du næsten altid skal dele med banken. Derudover er der specifikke dokumenter, som banken vil bede om i forbindelse med forskelle formål.

Nedenfor finder du en liste over de mest gængse dokumenter, bankerne efterspørger, når du vil skifte bank.

Generel dokumentation
 • Sidste 3 måneders lønsedler for dig og evt. samlever
  • De fleste får tilsendt deres lønseddel på eboks.dk
 • Budget over faste indtægter og udgifter
 • Skatteoplysninger – Du finder disse på skat.dk
 • Pensionsoplysninger (hvis der er pension)
 • Legitimation på dig og din mulige samlever
Ved køb af andelsbolig
 • Salgsopstilling og/eller købsaftale på den specifikke bolig
Ved gennemtjek af andelsboliglån
 • Seneste regnskab, vedtægter og generalforsamlingsreferat fra andelsboligforeningen

Bliv klogere på andelsboligkredit

Køber du en andelsbolig, køber du dig ind i en boligforening, hvor du så får andel i og hæfter både for foreningens formue og gæld. Køb af andelsbolig kan være mere kompliceret, fordi det kan være svært at finde ud af, hvad den faktiske månedlige pris for andelen er. Det er derfor vigtigt, at man som køber undersøger andelsboligforeningens økonomi, lån og regnskaber, før man skriver under på købsaftalen. Hvis foreningen for eksempel ikke har penge til vedligeholdelse af ejendommen, kan det komme til at påvirke din månedlige udgift, eller hvis foreningen har afdragsfrie lån, vil din boligudgift stige markant, den dag lånene skal afdrages. Derfor er det en god idé at søge rådgivning for eksempel hos din bank, for at være sikker på, at du køber dig ind i en sund andelsboligforening. Du kan også søge hjælp hos uvildig økonomisk rådgivning. Mybanker hjælper bruger med at få tilbud på boliglån. Vi har desuden gjort det nemt for dig, som boligkøber, og samlet en række banklån, så du nemt kan sammenligne boliglån.

 

Hvorfor købe en andelsbolig?

Køb af andelsboliger er blevet mere og mere populære de senere år, da denne boligform har flere fordele. Ikke mindst udgør det generelt lavere prisniveau på andelsboliger, i forhold til ejerboliger, en stor fordel for boligsøgende. Den lavere pris for andelsboliger gør det især attraktivt at undersøge nærmere for unge, der er på vej ind på boligmarkedet, eller ældre, der ønsker at bytte ejerboligen ud med en billigere boligform.

 

Lån til andelsbolig

Men hvordan finansierer du købet af en andel? Realkreditlån er ikke en mulighed, da der ikke er samme sikkerhed for realkreditinstituttet eller investor som ved en ejerbolig. I forbindelse med et realkreditlån, betaler du bidrag til realkreditinstitutterne. Bidragssatser bliver udregner på baggrund af din rest gæld og kan variere fra realkreditinstitut til realkreditinstitut.

Ved andelsboliglån findes der som udgangspunkt både andelsboliglån med fast rente og med variabel rente, men det er mest normalt at få tilbudt en variabel rente. Derudover er det muligt at optage et andelsboliglån afdragsfrit, det såkaldte andelsboligkreditlån, der fungerer stort set ligesom en kassekredit.

For at være sikker på, at du optager det billigste andelsboliglån, der passer bedst til dine behov, anbefaler vi at afsøge markedet og evt. benytte en låneberegner. Det kan godt betale sig at kigge på flere forskellige banker for at få det bedste tilbud. Det kan du heldigvis gøre i listen over banker ovenover, hvor du nemt kan sammenligne de forskellige tilbud samt i vores skift bank tjeneste, som du finder i toppen af siden. Her finder du også vores artikelunivers, hvor du kan finde meget mere nyttig information om andelsboliglån. Beregn andelsboliglån på Mybanker.

 

Bankernes måder at lave lån til andelsboliger

Der er flere forskellige måder, hvorpå ens bank laver lån til andelsboliger – og det kan i sidste ende komme til at koste dig penge, hvis du ikke er opmærksom på dette. Nogle banker deler eksempelvis lånet op i to (eller tre). På de første 80% af lånet får du til en billig rente, hvor der er en højere rente på de sidste 20%. Denne form for deling kan være fordelagtig, hvis du rent faktisk kun har brug for at låne 80% af andelens værdi, og selv kan lægge de resterende 20% udenom banken, f.eks. via en opsparing. En nem og populær form for opsparing i 2021 er investering i indeksfonde. Denne form for investering kan også bruges som et alternativ til børneopsparing. Andre banker tilbyder i stedet lån på 100% af andelens værdi og 95% af andelens købesum. Det kan derfor være smart at undersøge dette, inden du tager et lån, da der kan være penge at spare herved.

Fordele ved andelsboliger

 • Andelsboliger koster generelt mindre, hvilket betyder, at du skal låne færre penge.
 • Du slipper for at betale ejendomsværdiskat.
 • Hvis du eksempelvis forbedrer dit køkken eller badeværelse, er du som andelsbolighaver berettiget til at få godtgjort forbedringerne. Det kan betyde et tillæg i prisen på boligen.

Ulemper ved andelsbolig

 • Du har ikke mulighed for et få de billige realkreditlån ved køb af en andelsbolig. Derfor kan du risikere en højere rente, hvis du ikke formår at forhandle med din bank.
 • Andelsboliger stiger oftest ikke lige så meget i værdi, som ejerboliger.

 

Hvor lang tid har jeg til at betale lånet tilbage?

Det er op til dig og den enkelte udbyder at bestemme, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage. Nogle udbydere kræver dog, at du betaler lånet tilbage inden for 10 år, men typisk kan du låne i helt op til 30 år. Derfor er det vigtigt, at du tjekker betingelserne grundigt, inden du vælger at låne penge.

Jo hurtigere du betaler lånet tilbage, jo billigere bliver lånet i renter. Men hvis du ved, at du kan betale lånet tilbage over kort tid, så skal du være endnu mere opmærksom på etableringsomkostningerne.

Om Mybanker

Mybanker er en dansk virksomhed, der arbejder på at bygge bro mellem borger, samfund og banksektoren. Med vores service kan du gratis få tilbud fra flere banker i én ansøgning og vi har gjort det hurtigt og nemt at foretage bankskiftet, når vi har fundet det rigtige match til dig.
I 20 år har vi oversat snørklede bankbegreber til let forståeligt sprog. Det fortsætter vi med. Vi vil nemlig gerne gøre danskerne endnu bedre til at forstå deres økonomi, så de kan investere deres penge rigtigt, få råd til den rigtige bolig, og tage styringen over deres finanser.

Vores stemme i samfundet

I Mybanker har vi tilsammen hundredvis af års erfaring med finansbranchen. Derfor ser vi det som vores pligt at råbe vagt i gevær, når vi ser, at der er noget galt. Vi har fx givet vores besyv med, da politikerne behandlede aftalen om et ÅOP-loft på kviklån og du vil måske have set os i pressen, hvor vi sidste år var citeret mere end 500 gange.

Vores partnerbanker

Mybanker samarbejder med mere end 30 banker i hele landet, og har 20 års erfaring med at matche danskerne med den helt rigtige bank. Vi udvælger nøje de banker vi samarbejder med, og bruger vores mangeårige erfaringer med at finde det perfekte match til dig som bruger. Vores partnerbanker er både mindre banker med stort lokalkendskab, og landsdækkende banker hvor der aldrig er langt til nærmeste filial.

Mediernes ekspertkilde: Nævnt 500+ gange det seneste år