Privatlån

Find det billigste privatlån til dig i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Sammenlign billige privatlån
 • Få lånetilbud fra flere banker og låneudbydere
 • Find det bedste privatlån
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Ansøg om privatlån. Udfyld en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på privatlån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første tilbud på privatlån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne privatlån ud fra dine personlige tilbud.

Vælg

Vælg det bedste privatlån der opfylder dine behov. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Indhent tilbud på lån

Find det billigste privatlån

 • Lån mellem 10.000-350.000 kroner
 • Lån uden sikkerhed
 • Sammenlign privatlån og få det billigste
 • Gratis og uforpligtende at ansøge om et privatlån via Lendo

Indhent tilbud

Lån penge

Få personlige lånetilbud fra op til 21 veletablerede banker og långivere

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan låne penge hurtigt og nemt. Prøv vores låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne. Lendo formidler også samlelån og billån.

Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er til dig som privatperson, der gerne vil låne penge. Størstedelen af de brugere som bruger Lendoblanket ovenfor, låner penge til forbrug. Det kan være alt fra renovering af hit hus, en rejse eller en ny computer. Det er altså helt op til dig selv, hvad du vil bruge pengene på.

Typisk kan du låne mellem 10.000 kr. og 350.000 kr. og lånet har en løbetid fra 1 år og helt op til 15 år. Du kan sidestille et privatlån med et forbrugslån eller et onlinelån, hvor lånet går til forbrug og du er ikke forpligtiget til at oplyse, hvad du vil bruge pengene til. Der er rigtig mange som udbyder privatlån og du kan hurtigt blive forvirret i de mange muligheder. Lendo har gjort det nemt for dig som brugere, og simplificeret processen ned til 3 trin.

 1. Du udfylder formularen ovenfor med dine informationer og læner dig tilbage.
 2. Vi sender dine oplysninger ud til vores samarbejdspartnere og indhenter lånetilbud til dig.
 3. Du vælger helt selv, det lån som du synes matcher bedst din økonomi og dine behov.

Her på siden prøver vi at guide dig gennem lånejunglen, og fortæller dig, hvordan du finder det lån, som passer bedst lån, og hvad du skal være opmærksom på. Der er mange udbydere og disse udbyder mange forskellige lånetyper. Derfor er det vigtigt at du holder tungen lige i munden, når du vælger at optage et privatlån. Læs videre og bliv klogere på privatlån.

Hvilket krav skal jeg opfylde?

Når du ønsker at låne penge gennem et privatlån, er der altid en række krav, du skal opfylde for at blive godkendt til lånet. I forbindelse med et privatlån er det ofte lave krav, der bliver stillet til dig. Det varierer ofte i forhold til det beløb du ønsker at låne. Ønsker du at låne mange penge, bliver der typisk stillet højere krav og omvendt.

Når du ønsker at låne penge, laver låneudbyderne en kreditvurdering af dig og din økonomi. Det varierer fra låneudbyder til låneudbyder med, hvad de kigger på og hvilke krav de stiller. Nedefor er en liste af de meste hyppigste krav, som du ser hos næsten alle låneudbydere.

 • Du skal minimum være 18 år, og nogle låneudbydere kræver du er ældre.
 • Du skal have fast bopæl i Danmark.
 • Du må være registreret i RKI eller Debitor Registeret.

 

Krav til dig der ansøger om privatlån

 

Hvem tager et privatlån?

Hos Lendo er det alle slags mennesker der tager et privatlån. Det kan være personer, som vil renovere deres hus, står og mangler et nyt køleskab eller bolt vil ud og rejse. Det er derfor alle slags mennesker, som optager et privatlån.

Det er dog ikke alle personer som kan blive godkendt til et privatlån, og derfor bliver de afvist. Størstedelen af låneudbydere har visse krav, som du skal kunne opfylde for at blive godkendt til et privatlån. Ofte stiller en låneudbyder slave krav, når det kommer til privatlån. Det kan f.eks. din alder, din bopæl og at du ikke er registreret i RKI. Hvis du ønsker at låne et større beløb, er der også flere krav du skal kunne opfylde, f.eks. at du skal have en vis størrelse indkomst.

Hvor meget kan jeg låne?

I forbindelse med et privatlån kan du typisk låne fra 10.000 kr. og helt op til 350.000 kr. Det afhænger lidt af den enkelte udbyder, da det er forskellige fra udbyder til udbyder, om hvor meget du kan låne. Som hovedregel skal du kun låne det beløb, som du har brug for.

 

Hvor kan jeg få et privatlån?

Der er mange udbydere af privatlån i Danmark, og forskellige måder du kan optage et privatlån. Lendo samarbejder med en lang række låneudbydere, som tilbyder fordelagtige privatlån til en stor del af danskerne. Du kan vælge, om du vil optage et billigt privatlån online, eller om du vil gå ned i banken.

Der kan sagtens være forskel på at optage et privatlån online og at gå ned i banken og tage en snak. Hvis du vælger at gå ned i banken, kan du være uheldig og vente op til 14 dage før du får udbetalt pengene. Desuden skal du ofte også afgive en større dokumentation samt redegøre for, hvad du skal bruge pengene til. På grund af de højere krav kan banken ofte tilbyde bedre lånevilkår end dem du finder online.

Fordelen ved et privatlån online er den hurtige svartid. Det tager ikke mere end 10 minutter at ansøge om et privatlån og du vil indenfor kort tid, få svar på om du er godkendt til lånet. Hele ansøgningsprocessen kan desuden foregå hjemme i trygge rammer. Hvis du vælger at takke ”ja” til et af tilbuddene, kan du ofte forvente at kunne se pengene på din konto indenfor et par dage.

Hvornår får jeg udbetalt pengene?

En af de helt store fordele med et privatlån er, at du ofte kan få udbetalt pengene indenfor kort tid. Du vil typisk kunne se pengene på din konto i løbet af et par dage. Dette er dog typisk kun, hvis du vælger at søge om et privatlån online. Hvis du vælger at gå ned i banken, kan der gå op til 14 dage, inden du kan se pengene på din konto. Det er derfor meget hurtigere at låne penge online, og du får desuden også hurtigt svar på, om du er godkendt til lånet.

Et privatlån har en meget kort ansøgningsproces og du får hurtigt svar tilbage, om du er godkendt til dit privatlån. Derfor er et privatlån en god løsning, hvis du står og har brug for at låne penge hurtigt, grundet uforudsete udgifter.

 

Privatlån uden sikkerhed

Privatlån er et lån uden sikkerhed. Det betyder at du kan bruge pengene til lige præcis, det du går og drømmer om. Drømmer du om at renovere dit hus? Eller måske drømmer du om en velfortjent rejse? Det vil altså sige, at hverken vi eller låneudbyderen vil blande sig i, hvad du bruger pengene til. Derfor er et privatlån velegnet til dig, som vil låne penge til privatforbrug.

Som sagt bestemmer du helt selv, hvad du vil bruge pengene til. Derfor kan et privatlån også være en redning, hvis du akut har brug for penge. F.eks. hvis din vaskemaskine eller computer går i stykker.

Modsat skal du ofte oplyse, hvad du skal bruge pengene til i forbindelse med lån med sikkerhed. Desuden er pengene ofte øremærket. Det vil sige, at hvis du optager et billån med sikkerhed, så skal du bruge pengene til at købe en bil. Lån med sikkerhed er ofte lån som boliglån, andelsboliglån, billån og lån til sommerhus. I forbindelse med disse typer lån, tager låneudbyderen ofte pant i din bil eller bolig, som sikkerhed for lånet. Desuden skal du ofte selv komme med en udbetaling for lånet. F.eks. hvis du skal låne penge til en bil, skal du typisk selv komme med en udbetaling svarende til 10% af bilens pris. Det samme hænder hvis du har udset dig dit drømmehus. Her låner du som regel 80% gennem et realkreditlån, 15% gennem et boliglån og de resterende 5% skal du selv komme med i form af en udbetaling. Når vi snakker om boligkøb og realkreditlån, skal bidragssatser også nævnes.

Privatlån som billån

Hvis du vælger et privatlån uden sikkerhed, bliver der som sagt ikke stillet krav til, hvad du skal bruge pengene til. Derfor kan du faktisk også bruge et privatlån til at finansiere en bil. Hvis du er tvivl om, det bedst at låne pengene til din drømmebil, kan du med fordel både indhente tilbud som privatlån (formularen ovenfor) og billån. Hvis bilens pris løber op i et større beløb, er det ofte kun muligt at finansiere bilen via et billån. Når du ansøger om et billån, er det ofte et lån med sikkerhed, hvilket gør, at du ofte kan få lov til at låne flere penge.

Selvom at der ikke stilles spørgsmålstegn til, hvad du bruger pengene til, råder vi altid vores brugere til kun at låne det beløb, du har brug for. I sidste ende er det dig, der skal betale pengene tilbage.

 

Billigste privatlån 2024

Der er mange låneudbydere i Danmark, som tilbyder privatlån. Derfor kan det svært for dig som forbruger at overskue, hvor du kan får det billigste privatlån. Her kommer Lendo ind i billedet. Vi hjælper nemlig dig, som forbruger til at finde det billigste og bedste privatlån. Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du nemt finder det billigste privatlån.

1. Indhent tilbud om privatlån fra forskellige låneudbydere

Det er som tommelfingerregel aldrig en god ide at tage det første og bedste tilbud du ser. Det er altid en god ide at indhente tilbud fra forskellige låneudbydere. Dette gælder både, hvis du vil optage et privatlån eller f.eks. et billån. En af grundene er at banker laver en kreditvurdering af din økonomi idet du ansøger om et lån. låneudbyderne udarbejder på baggrund af deres kreditvurdering af din økonomi et tilbud på et privatlån. Da det er forskelligt, hvordan de udarbejder denne kreditvurdering, kan deres tilbud også variere.

Det kan lyde uoverskueligt at indhente mere end ét tilbud, men Lendo gør arbejdet for dig. Du skal blot udfylde formularen ovenfor, derefter indhenter vi lånetilbud til dig, kvit og frit. Det tager ikke mere end 5 minutter, og du kan altid takke nej til tilbuddene.

2. Sammenlign dine lånetilbud med hinanden

Når du har indhentet forskellige tilbud fra forskellige låneudbydere, er det altid en god ide at sammenligne tilbuddene. Her er det godt at kigge på en række faktorer, så du nemt kan gennemskue det billigste privatlån. Først og fremmest er det vigtigt at tjekke om løbetiden og lånesummen er den samme på de lån du sammenligner, da et lån med en lang løbetid kan se mere fordelagtig ud end et lån en kort løbetid.

Generelt er det altid en god ide at forholde dig til lånets ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og bliver altid angivet i procent. Et låns ÅOP er et tal som fortæller dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig. Derfor kan dette tal være en god ide at hægte sig ved, når du sammenligner privatlån. ÅOP dækker over en række omkostninger, så som:

 • Etableringsomkostninger
 • Rente og andre månedlige ydelser
 • Administrationsgebyrer

Det er lovpligtigt at låneudbyder altid oplyser et låns ÅOP, og derfor kan du altid bruge dette tal som rettesnor. Du kan også kigge på et låns kreditomkostninger. Et låns kreditomkostninger er dog det samme som et lån ÅOP, men her vises tallet i kroner (kr.) i stedet for procent (%).

 

Hvad karakteriserer et billigt privatlån?

Som regel er de fleste på udkig efter det billigste privatlån, men hvad karakteriserer egentlig et billigt privatlån. Mange har tendensen til at sammenligne et billigt privatlån med et lån med en lav rente. Det er dog ikke altid en forudsætning at lånet er billigt, når lånet har en lav rente. Du kan komme ud for at se privatlån som har en lav rente, men har enorm høje etableringsomkostninger. I sidste ende kan du risikere at sådan et privatlån bliver dyrt for dig. Som hovedregel er det altid en god ide at kigge på et privatlåns ÅOP. Dette tal fortæller dig nemlig, hvad privatlånet i sidste ende kommer til at koste dig. Tallet dækker f.eks. over renten, etableringsomkostninger, administrationsgebyrer, etc. Hvis du sammenligner privatlån og finder det lån med den laveste ÅOP, kan du ofte sikre dig det billigste privatlån.

 

Privatlån med billig rente

Mange tror, det billigste pivatlån er det lån med den laveste rente, men det er til tider ikke rigtigt. Du kan sagtens finde lån, hvor renten er meget lav, men hvor etableringsomkostninger er sky høje og som i sidste ende bliver dyre dig end et lån med høj rente og lave etableringsomkostninger.

Du skal altid forholde dig til et lån rente da det har stor betydning for, hvad du lånet kommer til at koste dig. Det er dog aldrig en god ide at fokusere udelukkende på et privatlåns rente, da du hurtigt kan blive snydt.

Fast eller variable rente

Når du undersøger dine muligheder for privatlån, vil du støde på ordene ”variabel rente”. Når man optager et lån, tilbyder låneudbyderen enten en fast eller variabel rente. En fast rente betyder at renten er fast i al den tid, du tilbagebetaler lånet. Det kan for nogle være en god løsning, da de ved præcis, hvad lånet kommer til at koste. Modsat betyder en variabel rente, at renten kan falde og stige i løbet af dit låns løbetid. Ofte er et privatlån med variabel rente billigere end et lån med fastrente, da renten typisk er lavere.

Laan penge med fast eller variabel rente

 

Hvad koster et privatlån?

Prisen på et privatlån bliver udregnet på baggrund af, hvor meget du vil låne, hvor lang tid du skal have til at afbetale lånet og kreditvurderingen, hvor låneudbyderen vurderer din privatøkonomi. Grundet dette kan det være svært at fastslå, hvad et privatlån koster, da det er meget individuelt, hvad låneudbyderne tilbyder dig.

Kend dit låns ÅOP

Selvom det er svært at fastslå en universel pris, har du stadig mulighed for at gennemskue prisen på de tilbud, som du har indhentet fra forskellige låneudbydere. For at finde ud af hvad et privatlån koster, skal du kigge på lånets ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Dette tal fortæller dig nemlig, hvad du i sidste ende kommer til at betale for lånet.

 

Kan jeg få privatlån uden dokumentation?

Hvis du vil optage et privatlån, skal du fremvise et minimum af dokumentation. Alle låneudbydere laver en kreditvurdering af din økonomi og derfor har de brug for dine oplysninger. I forbindelse med et privatliv skal du afgive mindre dokumentation end ved f.eks. et boliglån. Typisk vil du blive spurgt om af afgive:

 • Alder
 • Bopæl
 • Eventuel gæld
 • Årsopgørelse med seneste lønseddel

Det kommer meget an på det beløb som du ønsker at låne, om hvorvidt du skal afgive mere eller mindre dokumentation. Ved et boligkøb, skal du afgive flere oplysninger, da du ofte låner et stort pengebeløb.

 

Hvordan ansøger du om et billigt privatlån?

Via Lendo kan du nemt ansøge om et billigt privatlån og få svar inden for kort tid, om du er godkendt til lånet. Du fortæller lidt om din økonomi, hvor meget du ønsker at låne og hvor lang tid, du skal bruge på at afbetale lånet. Så indhenter vi lånetilbud til dig.

Ansøg om et billigt privatlån gennem Lendos ansøgningsform øverst på siden og lad os gøre arbejdet for dig. Den bedste måde at finde det billigste og bedste privatlån er at indhente flere lånetilbud fra forskellige udbydere. Som sagt skal du blot afgive nogle få oplysninger og vi indhenter tilbud på privatlån fra forskellige låneudbydere. Du vælger herefter hvilke privatlån som passer bedst til dig og din økonomi. Du er på ingen måde forpligtet til at vælge et af tilbuddene og du har altid ret til at takke nej til en låneudbyder.

Det tager blot få minutter at udfylde formularen og du vil indenfor kort tid få svar på om, du er godkendt til lånet. Derfor er lånet også velegnet til dig som står og akut har brug for penge. Du behøver ikke beslutter dig lige med det samme, da tilbuddene vil være tilgængelig i et stykke tid. Det giver dig. Rig mulighed for at undersøge markedet for privatlån. Hvis du ikke modtager et privatlån som du er tilfreds med, så har du altid mulighed for at fravælge lånetilbuddet.

 

Gode råd til privatlån

Her er en liste med gode råd til dig, som ønsker at optage et billigt privatlån. Listen kommer både ind på, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du måske burde overveje, inden du optager et privatlån.

 • Lån kun det beløb som du har brug for.

Nogle vælger at låne mere end de har brug for, og det er ikke klogt. Det er aldrig gratis at optage et privatlån, og i sidste end er det dig, som skal betale pengene tilbage med renter.

 • Indhent flere tilbud og sammenlign dem.

Det er aldrig en god ide at tage det første og bedste lån du kan finde. Der er mange låneudbydere og de tilbyder forskellige lånetyper samt vurdere din økonomi forskelligt. Det er altid en god ide at indhente flere tilbud på privatlån fra forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Dermed er du sikker på at finde det bedste privatlån til dit behov.

 • Sammenlign ÅOP.

Det er som regel altid en god ide at bruge et låns ÅOP som rettesnor. Tallet dækker nemlig over alle lånets udgifter og fortæller dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.

 • Læg budget.

Ved at lægge budget kan du både vise låneudbydere, at du har luft i din økonomi, og du får samtidig et overblik over din egen økonomi.

 • Overvej om det er nødvendigt at låne pengene.

Det er altid en god ide at overveje, om du egentlig har brug for at låne penge. Hvis du ikke akut har brug for at låne penge, er det altid en god ide at spare op til den ting, du ønsker at købe.

 

Privatlån trods RKI

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret, kan det være svært at blive godkendt til et privatlån. Alle Lendos samarbejdspartnere stiller et krav til dig, som låner, at du ikke er registreret i RKI. Derfor er det ikke muligt at låne penge, hvis du er registreret som en ”dårlig betaler”.

I stedte for at prøve at låne penge, burde du overveje at fokusere på at afbetale din nuværende gæld. Det kan være svært at komme i gang med at afbetale ens gæld og ofte mister mange overblikket. Start med at lægge et budget og skab dig et overblik over, hvad der kommer ind på din konto, og hvad der går ud af din konto. Derefter kan det være en god ide at kigge dine forskellige lån og se hvilke lån som først skal afbetales. Her kan du enten bruge lavinemetoden eller sneboldmetoden. En tredje metode er at undersøge dine muligheder for et samlelån.

I det du ikke længere er registreret som ”dårlig betaler” i RKI eller Debitor Registeret, kan du ikke ansøge om et privatlån, og nu med større chance for at blive godkendt end før.

 

Fordele og ulemper ved privatlån

Vi har været inde på en række alternativer til privatlån og derfor er der selvfølgelig også fordele og ulemper ved et privatlån. Nedenfor finder du en liste over fordele og ulemper ved privatlån, så du kan blive klogere på om et privatlån er det rigtige lån for dig.

Fordele ved et privatlån

 • Lave krav

En af de helt store fordele ved et privatlån er at låneudbydere ofte ikke stiller høje krav til dig som låner. Du skal kun fremlægge en mindre del dokumentation samt det en hel del nemmere at blive godkendt til et privatlån fremfor et boliglån, grundet de lavere krav.

 • Du bestemmer selv over pengene

Som sagt er et privatlån uden sikkerhed, hvilket vil sige, du ikke skal redegøre for, hvad du skal bruge pengene på. Det kan for mange være en fordel, da de endnu ikke har fastlagt sig på det, de ønsker at købe. F.eks. kan det være du skal have en ny computer, men du ved endnu ikke, hvilken du skal købe.

 • Hurtig ansøgningsproces

Hvis du vælger at optage et privatlån online, vil du indenfor få dage kunne se pengene på din konto. Det tager kun få minutter at udfylde Lendos ansøgningsform, og du får svar inden for kort tid, om du er blevet godkendt til lånet. Hvis du vælger at gå ned i banken og optage et privatlån, kan du muligvis risikere at vente i op til 14 dage, inden du får pengene.

Ulemper ved et privatlån

 • Høje omkostninger

Et privatlån er på ingen måde det billigste lån du kan finde. Da du optager et privatlån uden at stille sikkerhed, løber låneudbyderne en stor risiko, når de låner dig penge. Derfor ser du typisk, at renten er højere end ved lån, hvor du stiller sikkerhed for lånet. På den måde er låneudbyderen sikker på at få sine pengene tilbage.

 • Manglende rådgivning

Der er ikke nogen, som kigger dig over skulderen, idet du låner penge, og hvad du i sidste ende bruger pengene på. Du er altså på intet tidspunkt i kontakt med en rådgiver. Det kan for nogle være en stor frihed, men frihed kommer med et ansvar. Nogle kan ikke håndtere denne frihed og ender i økonomiske vanskeligheder. Andre kan sagtens håndtere denne frihed, og derfor kan denne ulempe også ses som en fordel. Hvis du ikke kan håndtere denne frihed, kan du med fordel optage et privatlån ved at gå ned i din bank. Her ses typisk en højere

 

Tænk dig om inden du låner penge

Det er nok ikke første gang, du læser den overstående overskift og det bliver heller ikke den sidste gang. Vi hos Mybanker ser ikke et privatlån som en genvej, men som en mulighed. Muligheden for at låne penge til en rejse eller muligheden for at udskifte et ødelagt køleskab. Når det er sagt, mener vi også at alle burde overveje, om det er nødvendigt at låne penge og i stedet spare op i form af en opsparing.

Det er ikke svært at komme i gang med en opsparing, og du kan gøre det på mange forskellige måder. Du kan f.eks. starte en opsparing via investering. Mange tror at du skal være en haj til tal og penge for at blive god til at investere i aktier og obligationer, men dette er ikke tilfældet. Du kan sagtens selv starte ud med investere, men det er altid en god ide at få en til at hjælpe dig i starten. En anden og fortiden meget populær måde at investere på er investering i indeksfonde.

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via vores samarbejdspartner, Lendo – din hjælpende hånd på lånemarkedet