Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Der er stor forskel på de forskellige korttyper som findes på det danske marked. Langt de fleste danskere har i dag et betalingskort eller hævekort, for eksempel et Dankort, altså et debetkort, hvorpå der skal være dækning på kontoen for at handle med kortet. En anden mulighed er et kreditkort, men hvad er det egentlig? Hvilke fordele og ulemper er der ved denne korttype, og hvordan vælger du det bedste kreditkort for dig? Det undersøger vi nedenfor. Den store forskel på et debetkort og et kreditkort er, hvornår pengene bliver trukket på kontoen. På et debetkort bliver købsbeløbet trukket umiddelbart efter transaktionen. Til gengæld varierer det ved kreditkort, hvornår købsbeløbet bliver trukket. Ofte bliver pengene trukket ved udgangen af hver måned, men det afhænger af den aftale, du som kortholder har med kortudsteder. Det betyder, at du har mulighed for at købe varer og tjenester, som du først betaler for senere.

Kreditkort – Fordele og ulemper

Der er mange forskellige typer kreditkortaftaler, blandt andet kreditkort med kredit, kreditkort med forskellige typer rabatter eller andre fordele såsom tilknyttet rejseforsikring. Kreditkortet har en styrke i forhold til Dankortet, fordi det kan anvendes de fleste steder i verden. Derudover kan det være en god ide at medbringe to kort, når du er ude at rejse, så du altid har et i reserve i tilfælde af, at der skulle ske noget med det ene. Også kan det være belejligt at have op til 40 dages rentefri kredit, idet man ved kreditkort afregner det samlede forbrug månedligt. Men på trods af disse fordele, skal man have disciplin sådan, at man ikke ender med ikke at kunne tilbagebetale sit forbrug i sidste ende. Det kan være svært at huske, hvad man har købt for en måned eller halvanden måned siden, derfor kan man nemt glemme at sætte penge til side til at betale sin kredit. I sådan et tilfælde bør man som kortholder overveje om der findes en bedre løsning. Men har du et kreditkort, bør du holde nøje øje med, hvad du hæver og forbruger, så du altid ved, hvor meget du skal tilbagebetale næste måned.

Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er et slags betalingskort, hvor pengene ikke trækkes fra kortet med det samme man foretager købet. Der kan gå op til et par dage før pengene trækkes. Forskellen på et kreditkort og debetkort er blandt andre at man på et debetkort ikke har denne kredit. Der trækkes pengene med det samme, idet man foretager et køb.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig inden du ansøger om et kreditkort

Når du bestiller et kreditkort, skal du være opmærksom på, at kortudstederen højst sandsynligt vil lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at hvis du har en sund økonomi, hvor du er i stand til at betale de månedlige kontoudligninger, så vil din kreditkortansøgning med nok blive godkendt. Men idet kreditkort er meget forskelligartede, er det vigtigt, at du har en klar ide om, hvad du planlægger at bruge kortet til. Er det fordi du får rejseforsikring med ved køb af flybilletter, rabat i diverse butikker eller ønsker du at øge din købekraft? Undersøg kortudstederens præmisser og detaljer om kortets årlige gebyrer, betalingernes forfaldsdato og renter, før du bestiller dit nye kreditkort. Derfor anbefaler vi at sammenligne de forskellige udstederes vilkår, således at du får det kredit kort, der passer bedst til dine behov. Det kan du heldigvis nemt gøre på vores sammenligningsliste.