Sammenlign kreditkort

Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Hvad er et kreditkort?

Langt de fleste danskere har i dag et betalingskort eller et hævekort, for eksempel et Dankort. Dankortet er et debetkort, hvorpå der skal være dækning på kontoen for at handle med kortet. Et kreditkort er derimod et betalingskort, hvor pengene ikke trækkes fra kortet med det samme, man foretager købet. Ofte bliver pengene trukket ved udgangen af hver måned, men det afhænger af den aftale, du som kortholder har med kortudsteder. Det betyder, at du har mulighed for at købe varer og tjenester, som du først betaler for senere.

 

Fordele og ulemper

Der er mange forskellige typer kreditkortaftaler, blandt andet kreditkort med kredit, kreditkort med forskellige typer rabatter eller andre fordele såsom tilknyttet rejseforsikring. Kreditkortet har derudover den styrke i forhold til Dankortet, at det kan anvendes de fleste steder i verden. Det kan det være en god idé at medbringe to kort, når du er ude at rejse, så man altid har et i reserve i tilfælde af, at der skulle ske noget med det ene. Det kan være belejligt at have op til 40 dages rentefri kredit, idet man ved kreditkort afregner det samlede forbrug månedligt, som ved en kassekredit. Man skal dog altid huske, at man skal være i stand til at kunne tilbagebetale sit forbrug i sidste ende. Det kan være svært at huske, hvad man har købt for en måned eller halvanden måned siden, derfor kan man nemt glemme at sætte penge til side til at betale sin kredit. I sådanne tilfælde bør man som kortholder overveje, om der findes en bedre løsning. Men har du et kreditkort, bør du holde nøje øje med, hvad du hæver og forbruger, så du altid ved, hvor meget du skal tilbagebetale næste måned.

 

Hvilke overvejelser skal du gøre dig inden du ansøger om et kreditkort

Når du bestiller et kreditkort, skal du være opmærksom på, at kortudstederen højst sandsynligt vil lave en kreditvurdering af dig. Det vil sige, at hvis du har en sund økonomi, hvor du er i stand til at betale de månedlige kontoudligninger, så vil din kreditkortansøgning nok blive godkendt. Men idet kreditkortene er meget forskelligartede, er det vigtigt, at du har en klar ide om, hvad du planlægger at bruge kortet til. Er det fordi du får rejseforsikring med ved køb af flybilletter, rabat i diverse butikker eller ønsker du at øge din købekraft? Undersøg kortudstederens præmisser og detaljer om kortets årlige gebyrer, betalingernes forfaldsdato og renter, før du bestiller dit nye kreditkort. Derfor anbefaler vi at sammenligne de forskellige udstederes vilkår, således at du får det kreditkort, der passer bedst til dine behov. Det kan du heldigvis nemt gøre på vores sammenligningsliste.