Spar 10.000 kr. på 10 uger

“Spar 10.000 på 10 uger” er en ‘how to’-podcast, der handler om at skabe luft i budgettet, hvad enten du sparer op til noget særligt, eller bare gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne i hverdagen.

Lyt med hver onsdag på din foretrukne podcast app.

Ep. 10: Den geniale guide til “prutning” og genbrugsguld

Er du god til at prutte (om prisen altså?) Og hvor starter du når du skal købe noget du mangler? På en webshop, i en butik, på et loppemarked eller en brugtvareportal? I dag skal du holde godt fast, for vi tager sammen med dagens gæst, Julie Schoen fra DBA, på en tour d'force gennem bunkevis af geniale råd til at spare og tjene ved at købe og sælge brugt! Det skal både handle om prutning, timing og photoshoots. Og som bonus får du også Julies fire nemme tommelfingerregler til et godt salg!.

Ep. 9: Investér en time I dit fremtidige jeg og tjen flere hundrede tusinde

I dag skal du lytte ekstra godt efter- for det drejer sig ikke “bare” om at nå målet om at spare 10.000 kr. I dag er der potentielt flere hundrede tusinder på spil! Det skal nemlig handle om pensioner og de forsikringer der hører med, og vi har heldigvis endnu en gang glæden af at have Cheføkonom Mikael Mogensen i studiet til at hjælpe os med at få styr på begge dele..

Ep. 8: Nus om dine hårde hvidevarer - til glæde for både pengepung og klima

Hvad er en ‘trevlesi’? Hvor sidder en ‘spulearm’? Og skal man virkelig i en landmandsforretning og købe citronsyre i 20 kg sække for at være rustet til at holde kalken i elkedlen nede? Disse og mange andre spørgsmål får du svar på i denne episode, hvor Forsker i Cirkulær Økonomi, Rasmus Jørgensen, er i studiet. Han guider os til, hvordan vi passer bedre på vores hårde hvidevarer og anden husholdningselektronik, så de holder så længe som muligt, så du ikke skal ud og investere i nye dyre apparater før tid!.

Ep. 7: Forvandl dyre renter på dit banklån til knaster på kontoen

Har du et banklån til f.eks. andelsboligen, huset, bilen eller båden, så skal du lytte ekstra godt efter i dag - der er nemlig mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån i den rigtige bank! Cheføkonom Mikael Mogensen er igen i studiet og øser ud af viden og gode råd til, hvordan du sikrer dig det billigste banklån, så du selv kan få glæde af dine penge, i stedet for at de ender, som dyre renter til banken.!.

Ep. 6: Grønt er guld - og godt for dit madbudget

Hvorfor er grønt pludselig guld? Hvordan “strækker” man kød? Og har man sparet penge, når man køber varer på tilbud? Alt det, og mere til, får du svar på i dagens episode. Her skal du møde madformidler og kok Jakob Ørstrup, som er gået en tur i Netto sammen med prøvekaninen Anders for at lære os lidt om, hvordan man sparer på madbudgettet. Vi lover det bliver både hyggeligt og lærerigt, og at der kommer masser af både smagfulde og billige råd på bordet!.

Ep. 5: Bidrags-hva-for-noget? Forstå dit realkreditlån, og hvor de store besparelser ligger gemt

I dag har vi nogle overraskende realkredit-tricks i ærmet til dig, uanset om du allerede er den heldige ejer af et realkreditlån eller snart bliver det! Rigtig mange husejere betaler nemlig alt for meget for deres realkreditlån, fordi den såkaldte bidragssats er djævelsk svær at gennemskue! Og hvis du tænker: “Jeg aner ikke engang, hvad en bidragssats er?!”, så fortvivl ej, for Cheføkonom Mikael Mogensen er tilbage i studiet. Han guider dig hele vejen, så du kan sikre, at du betaler så lidt som muligt for dit realkreditlån.

Ep. 4: Skru op for musikken og spar på energien.

Så skal der skråles under bruseren, for i dag skal vi snakke om gode råd og små life hacks til at spare på energien - blandt andet at tage bad til din yndlingsmusik! Matilde Grøn Bjørnebo fra Energistyrelsen deler ud af alle sine gode spareråd, når hun gæster studiet. Det skal både handle om, hvordan du nemt sparer penge på opvarmningen af huset, hvordan du reducerer dit forbrug af varmt vand og hvordan du slipper for alt for meget vasketøj!

Ep. 3: Bliv 100-meter mester I skattefradrag.

Er du 100-meter mester i, hvad en helt almindelig dansker kan trække fra i skat? Hvis du ikke uden tøven kan svare et højt og rungende JA, så skru op for denne episode, hvor Aske Buemann fra Taxhelper er i studiet og guider dig til, hvordan du får styr på alle de kendte - og mindre kendte - skattefradrag, så du ikke går glip af de skattekroner, som faktisk burde ligge i dine lommer.

Ep. 2: Spar penge på forsikringerne, uden at gå på kompromis med dækningen

Hvornår har du sidst givet dine forsikringer et eftersyn? Hvis det er mere end et år siden, så tør vi næsten love, at der er penge at spare! I denne episode hjælper Emil Rosager Schaarup fra Forbrugerrådet Tænk dig bl.a. med at få styr på den drilske selvrisiko, og så guider han dig gennem forsikringsjunglen, så du får den rette dækning – uden du betaler for meget.

Ep. 1: Dit budget indeholder skjulte skatte - Lær at finde dem

I denne episode gæster Mybanker podcasten og guider dig til, hvordan du tager kontrol over dine udgifter og få styr på dit budget. Du får bl.a. hjælp til at kigge dine abonnementer efter i sømmene og få styr på, om du har skjulte betalingsaftaler, der dræner dit budget.

Mybanker samarbejder med 30+ banker og 500+ rådgivere

Viden om privatøkonomi som alle kan forstå

Hos Mybanker er vores overordnede mål at gøre livet med privatøkonomi og alt hvad det indebærer nemmere for alle. Ligegyldigt hvad din indkomst er, hvilken boligform du har og om du har familie eller ej, så hjælper vi dig med at forstå din økonomi bedre.

Mybanker har i samarbejde med podcastbureauet hearHEAR lavet en podcast, som skal hjælpe alle, der har mod på det med at spare 10.000 på 10 uger. 

I podcasten af samme navn vil du i løbet af 10 uger møde eksperter fra forskellige danske virksomheder, som vil gøre deres bedste for at hjælpe dig med at optimere din økonomi på tværs af forskellige områder, herunder;

  • Budgetter
  • Forsikringer
  • SKAT
  • Energi
  • Realkreditlån
  • Madbudget
  • Banken
  • Pension
  • Forbrugsgoder

 

Om Mikael Mogensen

Mybankers forhenværende COO Mikael Mogensen er eksperten, der vil guide dig i budgetter, realkreditlån, banken og pension.

Mikael har været økonom i mange år og er generelt ekspert i at lære andre, hvordan de kan optimere deres privatøkonomi på forskellige måder og dermed spare penge. Du kan læse meget mere om Mikael Mogensen, og udforske andre artikler Mikael har skrevet.

Podcastmediet er under enorm udvikling, og mange bruger i dag podcasts, eller lydformater generelt, til at modtage både nyheder, underholdning og viden.

Privatøkonomi kan være et tungt emne både for formidleren og modtageren, så vi håber at Spar 10.000 på 10 uger kan gøre det nemmere at få alle eksperternes gode råd med, og at det kan motivere mange til at bruge dem i praksis, så der kan blive frigivet nogle ekstra penge rundt om i de danske husholdninger.

Skal dine lån kigges efter i sømmene?

Gør som +300.000 andre brugere og indhent tilbud fra flere forskellige banker og optimer din privatøkonomi.