Mybankers årlige analyse viser, at kunderne i Arbejdernes Landsbank har placeret deres bank i toppen af skalaen over banker med de mest tilfredse kunder. Pensam bank indtager 2. pladsen lige foran Lån & Spar bank. Ringkjøbing Landbobank kommer ind på en 4. plads, mens Sparekassen Vendsyssel ender på en 5. plads.

 

Hvordan er kundetilfredsheden i danske banker?

Kundetilfredsheden i bankerne ser generelt ud til at være faldende. I 2021-udgaven af bankundersøgelsen var der 13 banker, hvor mere end 80% af de adspurgte kunder ville anbefale banken til andre. Det tal er i 2022 faldet til 6 banker.

På tværs af alle pengeinstitutter er det kun 67% af de adspurgte, der ville anbefale deres bank til andre. Det er det laveste tal de seneste 5 år og et fald på 11% sammenlignet med 2021-udgaven.

 

Hvilke er de bedste banker i Danmark?

Rangeret ud fra hvor mange procent af eksisterende kunder der vil anbefale banken (Kan ses i parentes bag bankens navn), er de 10 bedste banker i Danmark i 2022:

 1. Arbejdernes Landsbank (89%)
 2. PenSam Bank (88%)
 3. Lån & Spar Bank (83%)
 4. Ringkjøbing Landbobank (83%)
 5. Sparekassen Vendsyssel (81%)
 6. Sparekassen Kronjylland (81%)
 7. Jutlander Bank (79%)
 8. Sparekassen Sjælland-Fyn (78%)
 9. Nykredit (76%)
 10.  VestjyskBANK (76%)

Find bedste bank for dig

Få gratis flere tilbud i én ansøgning og bliv matchet med den bank, der er bedst for dig

Hvad er den bedste bank for dig?

Der er mange banker i Danmark. Per maj 2021 kan du faktisk vælge imellem mere end 60 forskellige pengeinstitutter. Hvordan ved du så hvad den bedste bank for dig er?
Svaret er at der ikke findes noget entydigt svar på, hvad den bedste bank er. Det vil nemlig afhængige af dine præferencer og behov. Mybankers bankundersøgelse kan give dig en indikation om hvilke banker der overordnet klarer sig godt hos kunderne, men det er altid en god ide at kontakte flere banker, når du selv skal vælge. Det kan du gøre med Mybankers skift bank service, hvor du helt gratis kan indhente tilbud på et bankskifte.
Når du skal beslutte dig for hvad den bedste bank for dig er, skal du overveje hvilke/hvilken parameter, der er vigtigst for dig. Det kunne f.eks. være:

 • En filial i lokalområdet
 • Bankens omdømme
 • Serviceniveauet og rådgivningen
 • Priserne
 • Kemien med rådgiveren
 • En god netbank
 • Bankens involvering i bæredygtige formål og lignende
 • Produktudvalget

 

Hvad giver tilfredse kunder i danske banker?

Spørgsmålet om hvad der skaber tilfredshed, er interessant, fordi Mybanker i mange år har observeret en forskel i, hvad de adspurgte i undersøgelsen svarer, og hvad Mybankers brugere i virkeligheden gør. I undersøgelsen svarer 73%, at priserne er blandt den vigtigste parameter ved bankvalg og blandt de adspurgte, der er utilfredse med deres egen bank svarer 49%, at de er utilfredse med nuværende priser. Prisen er dermed – som det også har været i alle øvrige Mybanker bankundersøgelser – den faktor der bliver nævnt mest.

Hvor vigtigt er prisen?

Over 70% af Mybanker brugere nævner prisen, som en af de vigtigste faktorer, når der skal skiftes bank. Der er ingen tvivl om prisen har betydning, og de færreste vil nok skifte bank, hvis det betyder en øget omkostning. Analyser fra Mybanker, viser dog at prisens betydning er faldende. I Mybankers skift bank service, er det under 50% af tiden, at brugerne skifter til den billigeste bank.
Det skyldes i høj grad at bankerne differentierer sig på mange andre parametre end pris. Det gælder alt fra de digitale løsninger og bankens brand, til den personlige rådgivning og engagement i lokalmiljøet. Der er stor forskel på banker i dag – Ikke kun ift. pris.

Det er dog ikke altid den adfærd Mybanker ser i virkeligheden. I Mybankers skift bank service, får brugerne flere tilbud fra forskellige banker og rådgivere. I forekomster hvor brugere får 3 tilbud, er det under halvdelen af gangene, at brugeren skifter til den bank med det billigste tilbud. I stedet har Mybanker i flere år observeret, at den personlige relation og rådgivningen betyder meget. F.eks. dækker realkredit over en række komplekse produkter, og udover at det er vanskeligt at sammenligne priser på forskellige låntyper, er det også svært at sætte en pris på trygheden i den korrekte rådgivning. Det aspekt er også afspejlet i bankundersøgelsen. Efter pris er de grunde, der bliver nævnt som vigtigst nemlig rådgiverens kompetenceniveau og kemien med rådgiveren.

 

Er der forskel på de bedste banker?

For nogen kan det være svært at se forskel på bankerne og de fleste bliver også overrasket over hvor mange forskellige der faktisk findes i Danmark. Men der kan være stor forskel imellem pengeinstitutterne. Nogle banker er meget digitale, mens der naturligt vil være stor forskel i hvor du kan finde en lokal afdelingen af banken. Priserne er generelt på et så lavt niveau at de ikke varierer i samme grad som tidligt, men til gengæld, er der stor forskel sammensætningen af produkter (inklusive realkreditlån). Endeligt er din bankrådgiver jo enormt vigtigt i dit valg af bedste bank. Rådgivere kommer med forskellige baggrunde, personligheder samt kompetencer og din kemi med den enkelte vil variere – Det er måske her du vil opleve den største forskel bankerne imellem.

Hvad hvis du er utilfreds med din bank?

Der kan være mange grunde til at skifte bank. Måske skal du købe bolig, måske tilbyder din bank ikke de produkter du har behov for eller måske hører du bare aldrig fra din rådgiver og føler dig overset.

Uanset grundene er det altid en god ide at undersøge dine muligheder. Mybanker samarbejder med over 30 danske banker – herunder adskillige i top 10 i undersøgelsen – og mere end 500 rådgivere i hele landet.

Hvis du ikke ejer en bolig, ikke går med boligkøbstanker eller ikke er i Private Banking segmentet, vil du ofte have svært ved at skifte bank, da du som kunde ikke er attraktiv for banken (hvis du ikke har en væsentlig gæld eller formue, der kan investeres, kan de ikke tjene penge på dig). Dog kan du stadig have andre muligheder. Har du allerede ét eller flere forbrugslån eller billån, kan det være en god ide at se, om du kan spare penge ved at samle din gæld med et samlelån. Skal du til at optage ny gæld til f.eks. et bryllup eller en bil, kan du også få flere tilbud på et privatlån.

Endelig er du måske blandt de mange, der betaler negative renter på din opsparing. For mange har en god løsning været at begynde på investering.

 

Om Mybankers’ Bedste Bank 2022-undersøgelse

Undersøgelsen er baseret på et spørgeskema der er udsendt til Mybankers brugerdatabase og besvaret af ca. 4100 personer. I rangering af banker med mest tilfredse kunder er der kun inkluderet banker, hvor der er minimum 50 besvarelser fra brugere.