kallesoe

Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Jens Hjarsbech
  Indlæg
 • Eurolån?

  in: Bolig og realkredit #129492

  Ja, det kunne være godt, men for at få gavn af de lave Euro-rente skal man vist låne pengene i en udenlandsk bank – og det kan jo være ret svært.

  Læs i øvrigt denne artikel fra Børsen, hvor Euro-lån frarådes
  http://borsen.dk/privatokonomi/nyhed/142993/

  Iøvrigt en rigtig træls melding med en rentestigning på 0,5% – nu har jeg ventet over en måned på at en kreditforening kunne snøvle sig sammen til at oprette et lån – i den tid er renten steget med 1%. Surt!

  Eurolån?

  in: Bolig og realkredit #128716

  Hej

  Jeg ved ikke meget om Euro-lån, men jeg har de seneste dage søgt lidt på nettet for at finde ud af mere, da jeg meget seriøst overvejer at omlægge et fastforentet 5% lån til Euro-F1 i et hus vi har problemer med at få solgt.

  Her er indtil videre, hvad jeg har fundet ud af.

  1. Renten for et Euro-F1-lån er generelt lavere – især når kronen bliver angrebet af spekulanter, så hæver Nationalbanken renten for at sikre at kursen ligger fast i forhold til Euroen. Det oplevede vi i sidste uge, hvor Nationalbanken hævede renten mens ECB sænkede renten. Det gav et forholdvist stort spæn mellem den danske rente og Euro-renten. Men det lykkedes at fastholde kronekursen ved den operation. Det betyder faktisk at den danske rente vil svinge mere end Euro-renten, hvorfor det vil være billigere med en Euro-F1.

  2. Regeringen har besluttet, at Danmark vil følge en fastkurspolitik overfor Euroen. Der er altså minimal risiko for at man vil miste penge pga. valutakurs svingninger.

  3. Alle omkostninger ved at optage et Euro-lån kan fradrages – både bankens gebyrer og statens tinglysningsafgift på 1,5% – det kan blive rigtig mange penge ved et stort lån. Det er forøvrigt nævnt i seneste nummer af Privat og Pengeøkonomi, hvor de kraftigt anbefaler alle at tage et Euro-F1-lån i stedet for et alm. F1-lån. Risikoen er stort set ikke eksisterende, men der er mange penge at spare på dette.

  4. Hvis man ønsker loft over renten er det generelt billigst at få, hvis lånet optages i Euro, da markedet i Euro-lån er meget større.

  5. Der kan være et vekselgebyr for at betale lånet i Euro, når raterne skal betales, men hvis man vælger 4 rater om året, vil det nok være en minimal udgift. Hvis man har en indtægt i Euro, så kan det undgåes, men det er nok de færreste.

  I øvrigt ved jeg at både Nykredit og Realkredit Danmark tilbyder F1-Euro-lån.

  Det var hvad jeg har fundet ud af.

  Her er lidt links til nogle af mine kilder:
  http://www.erhvervsbladet.dk/article/20010831/arkiv08/108310095/&template=print
  http://www.nykredit.dk/informationsSide.do?iwID=/privat/informationsside/realkredit/tilpasningslaan_euro.xml
  http://www.penge.dk/cm/1.762

  mvh. Bjarne

  Hej Allan

  Tillykke med at du er tilfreds med din nye bank.
  Selvfølgelig er jeg sur over Swedbanks behandling, men jeg forklarer jo også hvorfor.

  Som sagt synes jeg det virker underligt, at en seriøs bank har 2 principper.

  1. Swedbank låner ikke ud til folk med 2 huse.
  En seriøs bank kigger i mine øjne på folks økonomi inden de beslutter sig at afvise folk – der kunne jo også være muligt at kunden rent faktisk har mulighed for at betale for 2 huse.

  2. Man vil kun have kunder, der kan møde op personligt – og så har man kun 1 filial i DK.
  En seriøs bank kan sagtens vurdere folk på deres økonomi og udfra telefonsamtaler. Banken afskærer sig fra kunder fra det meste af Danmark med en sådan regel. Det synes jeg ikke virker seriøst.
  Jeg har selv en lokal bank i den by, hvor jeg arbejder – jeg går faktisk forbi banken hver dag, men jeg har aldrig mødt min bankrådgiver face-to-face – og alligevel har jeg et fremragende forhold til min bankrådgiver, så det virker altså i mine øjne lidt gammeldags at have et sådant krav og komplet unødvendigt.

  Du er jo ikke ramt af disse i mine øjne lidt underlige regler, og så kan du jo være tilfreds – jeg synes bare at reglerne virker tåbelige, men det kan vi jo være uenige om.

  Mht. Roskilde Bank, så forstår jeg jo godt at bankerne er forsigtige, men det er jo ikke på de almindelige huskøbere, som banken har tabt flest penge på, men på de enormt store byggeprojekter de har involveret sig i.

  mvh. Bjarne

  Til Krisser:

  Tak for din kommentar.
  Det er korrekt, at lånet er en boligsalgskredit.
  Jeg har nu lidt svært ved at forstå, at banken ikke vil omlægge lånet, hvis de vurderer, at man ikke kan afdrage på det.
  De ved jo, at pengene vil komme ved et salg – i mellemtiden tjener de gode penge på renter – der er jo ikke noget i vejen for at man laver det som et rentefrit lån, så der ikke behøver blive afdraget på det. Hvis de oven i købet kan få en sikkerhed med pant i boligen under 80%-grænsen så er risikoen nærmest lig 0 for banken.

  Det kan godt være at banken har ret til at bede om at få lånet indfriet og dermed måske tvinge en tvangsauktion igennem, men jeg vil opfatte det som særdeles uetisk. Banken har accepteret, at man købte et hus inden det andet var solgt, og derfor har de også et etisk ansvar for at hjælpe indtil huset blev solgt. I sidste ende vil det i de fleste tilfælde også være en bedre forretning for banken. For det første tjener de gode renter, for det andet er der stor chance for at fastholde kunden i banken, når huset er solgt, hvilken naturligvis også vil medføre indtjening for banken.

  Den bank, der ikke hjælper en kunde i en midlertidig vanskelig situation, vil miste kunden, så snart kundens økonomi er på ret fod igen.

  Til General Prier:

  Tak for din kommentar.
  Jeg mener det er en meget grov generalisering du kommer med. Du kan måske finde steder, hvor udbudsprisen er 15-20% over salgsprisen, specielt i hovedstadsområdet, men det gælder langt fra i hele landet. Der er faktisk steder, hvor priserne stiger endnu, fx. Thisted, hvor man forleden dag kunne høre, at huspriserne var steget med 500 kr om dagen det seneste år.
  I øvrigt har ejendomsmæglerne ingen interesse i at vurdere husene helt vildt urealistisk – de har jo kun 6 måneder til at få huset solgt, hvis ikke de skal spilde en masse penge – de 2 ejendomsmægler, jeg har haft har faktisk lavet aftale på solgt eller gratis inden for 3 måneder – det gør man ikke, hvis man ikke føler sig rimelig sikker på at huset bliver solgt.

  Det er klart, at der i markedet er en forventning om, at der skal gives et afslag, men en boligekspert udtalte i fredags i God Aften Danmark, at niveauet generelt lå på 5-10%, men at det selvfølgelig varierede ud over landet.

  Det er selvfølgelig altid bedst at vente til man har huset solgt inden man køber – og det gør de fleste også – ulempen er, at det fuldstændig fastlåser boligmarkedet, så hvis der skal ske lidt fremdrift er det nødvendigt at nogen har modet til at købe før der bliver solgt. EDCs forsikring er også et forsøg på at hjælpe boligmarkedet i gang igen.
  Vi var også af den overbevisning, at vi aldrig ville købe inden vi fik solgt, men tingene kan jo lige pludselig ændre sig. Vi havde 2 meget interesserede køber på hånden – uden at have huset til salg hos ejendomsmægler – det ene par havde være forbi 3 gange med 2 forskellige håndværkere, vi havde begge hyret advokat – og alt var i den skønneste orden. Vi følte os helt sikker på, at de vil købe.
  I mens gik det hus vi selv havde i kikkerten i budrunde – og vi tog chancen og bød. Vi kunne glæde os over, at vi fik huset, men et par dage efter kom der skår i glæden, idet den interesserede køber sprang fra. Deres bank ville simpelthen ikke låne dem pengene – det var desværre lidt sent at finde ud af det. Vi tog hurtigt kontakt til den anden interesserede køber – desværre kunne vedkommende heller ikke låne penge i banken. Vi satte straks huset til salg hos ejendomsmægler – og derefter har markedet stort set være dødt.
  Vi ville helt sikkert ikke have budt, hvis vi ikke havde haft disse købere på hånden – på den anden side er vi i dag meget glade for, at vi har fået drømmehuset, så vi har ikke fortrudt det, selvom det er blevet en dyr fornøjelse og det er en rigtig træls situation.

  Nu har vi bare brug for at banken også vedkender sig et ansvar og hjælper os til at reducerer udgifterne. De accepterede jo i første omgang, at vi købte huset inden vi fik solgt det andet – de kendte risikoen for at det andet ikke blev solgt lige med det samme, ligesom vi gjorde. For banken er det en ren win-win situation. Når huset ikke bliver solgt tager banken sig godt betalt for at låne pengene – de løber en minimal risiko, da de jo får pengene, når huset sælges.

  Jeg er ikke enig i, at kreditforeningerne vurderer ens – det er forøvrigt dokumenteret i undersøgelser i bl.a. Penge og Privatøkonomi. Kreditforeninger, der benytter ejendomsmæglere, har typisk vurderet priserne højere i disse test, som har været fortaget mens priserne har været opadgående – de har et langt større lokalkendskab end fx. Totalkredit, hvor vurderingsmændene skal dække et meget stort område. Nykredit vurderer også selv, men benytter sig også af Nybolig (der er forøvrigt vandtætte skoder mellem Totalkredit og Nykredit, selvom de har samme ejer).
  Nu vil jeg i hvert fald teste vurderingen – i næste uge får jeg en vurdering fra Nykredit, så må vi se, hvem der har ret 🙂

  Hej Henrik

  Ideen er at vi får omlagt hele kassekreditten på de 800.000 kr til en boligkassekredit, hvor renten kun er 6,45%. Der er naturligvis en del omkostninger, fx. tinglysningsafgift – og banken tager 5000 kr i gebyr. Tinglysningsafgiften kan jo dog spares af en kommende køber, så måske kan man hente lidt hjem der ved salg. Vi har Bonusbanken

  Hej

  Vi er i fuldstændig samme situation. Det er rigtigt træls.
  Vi har et banklån på 800.000 kr med 9% i rente i vores bank – og er netop også i gang med at lave en låneomlægning.

  Vi overvejer dog en boligkassekredit til 6,45% i rente (inden for 80%-grænse) – mener du at en F1 vil være mere attraktiv? Man er jo ikke så fleksibel med den, mens en boligkassekredit kan indfries øjeblikkeligt, når huset sælges.

  En bank, der ikke vil lave en sådan låneomlægning er simpelthen for dårlig og du bør straks flytte til en anden bank. Det kan selvfølgelig være svært, når man står med 2 huse, men der findes dog banker, der alligevel kan finde på at låne dig penge – men drop at spørge Swedbank – af princip låner de ikke til folk med 2 huse – i øvrigt virker de ikke til at være nogen seriøs bank – de ønsker f.x. ikke langdistancekunder – og så har de kun en filial i DK. Man skulle ikke tro de virkelig ønsker kunder.

  I morgen hører jeg mere fra minbank, og så kan jeg fortælle mere om, hvad de har tilbudt.

  Vi har dog det problem, at Totalkredit er ekstremt konservative i deres vurderinger, så de har vurderet vores hus 700.000 kr lavere end hvad tilsvarende huse koster i området. Nu vil jeg nok prøve en lokal ejendomsmæglers vurdering, og så må jeg jo prøve en anden kreditforening.

  mvh. Bjarne

  Hej

  Det er rigtigt, at der ikke findes en facit-liste over hvem, der er den bedste foreningsbank, men derfor kunne der jo godt være nogen, der havde nogle gode erfaringer, så ikke alle behøver tage fat i alle bankerne.

  Jeg undersøgte selv ca. 5 banker, da jeg skulle finde en billig bank til en forening. Den klart billigste og med den bedste service var Ringkjøbing Bank
  – Fx. var det gratis at få udstedt FI-kort til medlemmerne.
  Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det ikke er et krav at foreningen er i Ringkøbing Amt – vores forening ligger i Århus Amt.

  Læs selv mere på http://www.foreningsnet.dk/

  mvh. Bjarne

  Hej

  Det er rigtigt, at der ikke findes en facit-liste over hvem, der er den bedste foreningsbank, men derfor kunne der jo godt være nogen, der havde nogle gode erfaringer, så ikke alle behøver tage fat i alle bankerne.

  Jeg undersøgte selv ca. 5 banker, da jeg skulle finde en billig bank til en forening. Den klart billigste og med den bedste service var Ringkjøbing Bank
  – Fx. var det gratis at få udstedt FI-kort til medlemmerne.
  Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det ikke er et krav at foreningen er i Ringkøbing Amt – vores forening ligger i Århus Amt.

  Læs selv mere på foreningsnet.dk/

  mvh. Bjarne

  Danske Prioritet

  in: Privatøkonomi #106564

  Det er korrekt, at det er for dyrt at låne alle pengene til huskøb som en boligkassekredit.
  Men produktet er genialt, hvis man kan lave det som 2. prioritet i huset.

  Lav først et almindeligt kreditforeningslån f.eks. op til 80%. Lav en Boligkassekredit af resten fra 80 til 100%. Hvis huset stiger i værdi kan man få renten sat ned på kassekreditten.

  Jeg kan klart anbefale Bonusbanken. Jeg har endnu ikke fundet et bedre tilbud end det de tilbyder.

  3,75% i rente i op til 80% af friværdi
  4,75% i rente fra 80% til 100% af friværdi
  Låneomkostninger 3000 kr
  Evt tinglysningsafgifter til staten

  Krav er dog at du har realkreditlån hos Totalkredit (måske tillader de i dag også hos Nykredit – det skulle man tro, når de har samme ejer)

  Ingen andre skjulte gebyrer og provision a la Nykredit (som godt har en lavere rente men du betaler gebyr pr transaktion og provision af maximum og det kan blive meget, hvis man fx. har 300.000 kr)

  mvh. Bjarne Kallesø

  Hej
  Jeg kan klart anbefale Bonusbanken. Jeg har endnu ikke fundet et bedre tilbud end det de tilbyder.

  3,75% i rente i op til 80% af friværdi
  4,75% i rente fra 80% til 100% af friværdi
  Låneomkostninger 3000 kr
  Evt tinglysningsafgifter til staten

  Krav er dog at du har realkreditlån hos Totalkredit (måske tillader de i dag også hos Nykredit – det skulle man tro, når de har samme ejer)

  Ingen andre skjulte gebyrer og provision a la Nykredit (som godt nok er lavere men du betaler gebyr pr transaktion og provision af maximum og det kan blive meget, hvis man har 300.000 kr)

  mvh. Bjarne Kallesø

  Det kunne tyde på, at oplysningerne ikke er opdateret på mybanker, men generelt kan det ikke betale sig at låne til en bolig med en bolikassekredit, da bankerne kræver 1.prioritet i huset. Ifølge penge og privatøkonomi er det kun Skandiabanken der kan konkurrere med kreditforeningslån, men det er så en meget usikker rente. Skandiabanken tilbyder også boligkassekredit med 2. prioritet men med en meget højere rente.

  Det bedste tilbud, jeg har fundet er hos Bonusbanken. Her kan du have et lån hos Totalkredit med et tillægslån hos Bonusbanken som en boligkassekredit – renten er her 3,5% fra 0-80% og 4,5% fra 80-95%

  I januar kunne jeg ikke finde bedre tilbud, men tingene kan selvfølgelig have forandret sig.

  mvh. Bjarne Kallesø

  Hej

  Jeg skiftede selv fra Sydbank til Bonusbanken i januar. De yder simpelthen markedets bedste boligkassekredit (pririotetslån) med en rente på 3,5% uden at de behøver 1. prioritet i lånet. – jeg har i hvert fald ikke fundet andre med de vilkår.

  Jeg fik hurtigt oprettet kontoen hos Bonusbanken, men tog ret lang tid at få mine konti, boliglån overført. Jeg husker ikke helt hvor lang tid, men der gik over en måned.

  Jeg har iøvrigt også konto hos Skandiabanken og Basisbank. Min er faring med Basisbank er meget dårlig og lukker der snart min konto. Skandiabanken er et fint supplement, da overførsel til udlandet er gratis (over 1000 kr) og det er herligt, at jeg ikke betaler gebyr af høvninger på VISA-dankortet. Jeg har prøvet at få hugget de 2000 kr, jeg lige havde hævet på mit VISA-kort. Nu kan jeg nøjes med at hæve det, jeg har brug for uden at tænke på, at det koster.

  mvh. Bjarne

  dyrt lån

  in: Privatøkonomi #105312

  Hej

  Jeg mener også du seriøst skal overveje kun at lave et tillægslån, dog kan det muligvis være en fordel at tage et 5%-garantilån

  Hvis du tager et tillægslån, så overvej Bonusbanken.

  Kopi af tidligere indlæg til uddybning af ovenstående:

  Ifølge seneste nr. af Penge og privatøkonomi er den nye 5% garantilån en kæmpe succes.

  Lånetypen er klart bedre end 5% fastforrentede lån. Bladet skriver: " at formueegenskaberne ved de nye lån er bedre end 5% fastforrentede lån. Det er bemærkelsesværdigt, idet det netop har været formueegenskaberne, der tidligere har været de fastforrentede låns absolutte fordel.

  (Med formueegensskaber menes i hvor høj grad restgælden på lånet falder, når renten stiger.)

  Ifølge beregninger fra RD falder kursen for 5% forrentet lån med 5,12 point, når renten stiger med 1 procentpoint. For et 5%- garantilån falder kursen 6,14 point. De gamle garantilån falder kun 2,61 point. Ulempen er, at man betalerlidt højere rente på de nye garantilån 4% mod 3,61% på de gamle lån.

  Bladet mener, at med den nye låntype er der basis for at folk med 5%-fastforrentede lån bør overveje at omlægge lånet.

  Bonusbanken
  Har man brug for at låne mere end den 80% til kreditforeningslånet, bør man overveje at oprette en boligkassekredit hos Bonusbanken. Som den eneste bank(tror jeg) kræver de ikke førsteprioritet i lånet og dermed bliver det særdeles interessant. Under 80% af vurderingen er renten kun 3,5% og mellem 80-95% er renten kun 4,5%. Omkostningerne er kun 3000 kr i gebyr og måske tinglysningsafgift til staten til ejerpantebrev.
  Eneste krav er at man har kreditforeningslån hos Totalkredit (jeg ved ikke om de tilbyder 5%-garantilån endnu, men ellers kommer det nok)

  Hej

  Ifølge seneste nr. af Penge og privatøkonomi er den nye 5% garantilån en kæmpe succes.

  Lånetypen er klart bedre end 5% fastforrentede lån. Bladet skriver: " at formueegenskaberne ved de nye lån er bedre end 5% fastforrentede lån. Det er bemærkelsesværdigt, idet det netop har været formueegenskaberne, der tidligere har været de fastforrentede låns absolutte fordel.

  (Med formueegensskaber menes i hvor høj grad restgælden på lånet falder, når renten stiger.)

  Ifølge beregninger fra RD falder kursen for 5% forrentet lån med 5,12 point, når renten stiger med 1 procentpoint. For et 5%- garantilån falder kursen 6,14 point. De gamle garantilån falder kun 2,61 point. Ulempen er, at man betalerlidt højere rente på de nye garantilån 4% mod 3,61% på de gamle lån.

  Bladet mener, at med den nye låntype er der basis for at folk med 5%-fastforrentede lån bør overveje at omlægge lånet.

  Bonusbanken
  Har man brug for at låne mere end den 80% til kreditforeningslånet, bør man overveje at oprette en boligkassekredit hos Bonusbanken. Som den eneste bank(tror jeg) kræver de ikke førsteprioritet i lånet og dermed bliver det særdeles interessant. Under 80% af vurderingen er renten kun 3,5% og mellem 80-95% er renten kun 4,5%. Omkostningerne er kun 3000 kr i gebyr og måske tinglysningsafgift til staten til ejerpantebrev.
  Eneste krav er at man har kreditforeningslån hos Totalkredit (jeg ved ikke om de tilbyder 5%-garantilån endnu, men ellers kommer det nok)

  Held og lykke med låntagningen

  mvh. Bjarne Kallesø

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)