Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Billån

Et billån hjælper dig med at finansiere din nye bil, hvis du har udset dig drømmebilen, men ikke har pengene til at finansiere hele købet selv. Der findes forskellige udbydere af billån, så det kan godt betale sig at undersøge markedet, så du har de bedste forudsætninger for at lave de rigtige økonomiske beslutninger.

Der er flere måder at finansiere din nye bil på, både gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. På vores sammenligningsliste ovenover har du mulighed for at sammenligne priser på billån og derved finde den løsning, der passer dig bedst.

 

Billån uden udbetaling

Du kan finansiere dit bilkøb ved at optage billån med eller uden udbetaling. Ved et billån uden udbetaling, skal hele bilen finansieres 100% med et lån. Fabriksnye biler er oftest lettest at få en bilfinansiering til uden udbetaling, hvorimod ældre biler ofte kræver en udbetaling.

Ved et billån med udbetaling kræves det, at du betaler lidt af bilens pris – ofte svarende til 20% af bilens pris – for at kunne optage det. Årsagen hertil er, at det giver lånudbyderen en sikkerhed i, at du som låntager har penge på kontoen. Dermed er der mindre risiko for, at lånudbyder ikke taber penge på billånet. Men samtidig udelukker dette en række kunder, der ikke har mulighed for at betale udbetalingen på 20%.

 

Få overblik over din økonomi

Når man skal forhandle billån med sin bank, er det en fordel at kende sin økonomi godt. Man kan inden mødet lave et budget for at få et overblik over ens økonomi.  Hvis banken kan se, at du er en attraktiv kunde, er der større incitament til at tilbyde dig mere favorable vilkår. Mange kunder kommer ubevidst til at sætte banken op på en piedestal. Du skal dog huske, at banken er en forretning, som skal tjene penge, og at du derfor er kunde i virksomheden på samme vis som i andre virksomheder. Tag derfor ikke priserne for givet og vær ikke bange for at tage en forhandling med banken om billånet skal være med eller uden udbetaling.

Du skal være opmærksom på etableringsomkostningerne og gebyrer og især ved lån uden udbetaling, skal du være ekstra opmærksom på skjulte omkostninger.

I forhold til renten, så varierer den med bilens alder, bilmærke og udbetalingens størrelse, men renten på en fabriksny bil er oftest lavere end ved en ældre bil. Det har altså betydning, når du forsøger at finde den billigste finansieringsmulighed for din nye bil. Derudover kan din kreditværdighed selvfølgelig også have betydning. En ting, du skal også skal tænke over, før du optager et billån, er lånets løbetid. Løbetiden på dit billån afhænger af, hvor lang tid du regner med at have bilen. Løbetiden bør derfor være kortere, hvis du kører mange kilometer om året, men det vigtigste er, at du afvikler gælden inden den forventede værdiforringelse på bilen.

 

Billån uden udbetaling kan forhandles ned

Det kan være fristende at lægge pengene til udbetalingen, hvis du alligevel har dem stående. Men du kan også prøve at forhandle renten ned på billånet uden udbetaling. Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed – fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift, etc. – er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selvom det er uden udbetaling. Jo lavere renten er, jo sværere kan det være at presse renten yderligere ned, og derfor er det oftest nemmere at få slået noget af prisen på lån med høje renter.

 

Grønne billån

Et grønt billån er et særligt billån, der har fokus på miljøet, og som nogle banker udsteder til bilkøbere, der ønsker at købe en el-bil. Mange af lånene har mere fordelagtige vilkår, som f.eks. en lavere rente sammenlignet med renten på almindelige billån.

  

Billånsberegner

Det er ikke nødvendigt at bruge det finansieringsselskab, som din bilforhandler samarbejder med. Det kan ofte være smart at finansiere din bil gennem din forhandler, men kun hvis det er et godt tilbud. Derfor bør du altid indhente alternative tilbud gennem en billånsberegner, så du ikke bliver snydt. På sammenligningslisten ovenover, kan du se forskellige renter på billån , og du kan finde og beregne det billån, der passer din økonomi bedst.

 

Få rabat på etableringsomkostninger

Ligesom renter ofte kan forhandles, så gælder det også for etableringsomkostningerne. Dette gælder både ved lån med eller uden udbetaling. Så hvis du går efter et billån med udbetaling, kan du stadig gå efter at forhandle prisen på etablering af lånet ned. Ved lån formidlet af bilforhandlere, er en del af etableringsomkostningerne långivers betaling til bilforhandleren for at formidle lånet. Her er der en mulighed for at forhandle, da bilforhandleren jo også gerne vil sælge bilen og derfor kan være villig til at give afkald på også at få penge for at formidle lånet.