Her er de billigste billån

Vi har spurgt en af vores konsulenter fra vores kundesupportafdeling, hvilke tre ting folk plejer at blive positivt overraskede over, når de prøver vores Skift bank service for første gang.

Skrevet af Redaktionen

Der kan være rigtig mange penge at spare på at undersøge markedet ordentligt, før du låner penge til en bil.

Det er mindre og mellemstore banker og pengeinstitutter, der for tiden tilbyder de billigste billån. Det viser Mybankers undersøgelse af banklån til køb af bil i to forskellige prisklasser.

 

Tæt kamp om prisen på mikrobilslån

Skal du låne til en bil, der koster 100.000 kroner med en udbetaling på 20 procent, er der tæt prisløb. Når det gælder et billån til 80.000 kroner, fremgår af tabel 1, at du finder de billigste lån i hhv. Alm. Brand Bank, Frøs Sparekasse samt med et Diba Billån.

Som det fremgår ligger alle 11 udbydere her med en ÅOP på under 5 procent, så der er tydelig hård konkurrence.

 

Tabel 1

 

Er du på udkig efter et lån til en bil i mellemklassen til 250.000 kroner og 20 procent i udbetaling, er Alm. Brand Bank klart billigst. For et lån på 200.000 kroner i syv år, tilbyder banken en ÅOP på 2,8 procent og samlede omkostninger i kroner og øre på 20.212 kroner. Det fremgår af tabel 2.

 

Tabel 2

 

Sammenlign selv billån her og lav din egen beregning

 

Den billigste rente giver ikke altid det billigste lån

Undersøgelsens laveste rente – for et billån til 80.000 kroner – fås hos Diba, men lave etableringsomkostninger gør de samlede omkostninger for lånet billigere i Alm. Brand Bank.

Dibas rentesats på 1,75 kan ikke hamle op med Alm. Brand banks samlede pris på 9.825 kroner før skat.

Som låntager er det rigtig vigtigt at kigge på alle omkostninger, når man bliver præsenteret for et tilbud om lån i en bank eller hos en bilforhandler.

Lave renter kan lokke mange kunder til at hoppe på dyrere løsning, blot fordi den lovede rente lyder attraktiv.

Husk derfor altid at se efter ÅOP og de samlede omkostninger i kroner og øre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi. Nyhedsbrevet kan afmeldes til enhver tid.

 

Overvejer du billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign billån gratis her

Om forfatteren Redaktionen

Lad bilen stå og kør på ferie

Læs artiklen
Lad bilen stå og kør på ferie
Ny bil? - Sådan finder du det bedste billån 28. maj 2019 Ny bil? – Sådan finder du det bedste billån Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 10. april 2018 Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 26. marts 2018 Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?