Billån

Find det billigste billån til dig i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Find markedets billigste billån
 • Vælg det billån der passer dig bedst
 • Lendo tilbyder attraktive billån med en hurtig og effektiv ansøgningsproces
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Ansøg om billån. Udfyld en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på billån.

Sammenlign

Du får de første tilbud på billån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne billån på tværs af banker.

Vælg

Vælg det billån, der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Find det billigste billån

Lån til din nye bil

Hvis du skal købe ny eller brugt bil, kan du ansøge om et billån. Lendo indhenter tilbud fra op til 21 banker og låneudbydere med blot én ansøgning. Så slipper du for besværet. Lendo samarbejder kun med banker, som de ved kan tilbyde dig et billån med gode vilkår.

Beregn billån

Indtast dine oplysninger i Lendos billån beregner, og beregn hvad det koster at låne til en bil. Når du beregner dit billån, vil beregneren give dig et estimat. Du får først de nøjagtige priser, når du ansøger om et billån.

Ansøg om lån

beregn billån og sammenlign priser

Ansøg om billån og sammenlign

Ansøg om billån i tre simple trin. Indtast hvor meget du vil låne, og hvor mange måneder lånet skal løbe over, derefter svarer du på et par spørgsmål om dig selv, så Lendo kan tilbyde dig de bedste vilkår.

Når du har ansøgt om billån, indhenter Lendo lånetilbud fra deres partner banker. Når du sammenligner dine tilbud, skal du holde særligt øje med ÅOPen. Det er den bedste indikator på, hvor meget et lån koster. Du vælger selv, hvilke lån der passer bedst til dig og din økonomi.

Ansøg om lån

Ofte stillede spørgsmål

Sådan finansierer du din nye bil

Lær om dine muligheder lige her.

Værd at vide når du skal købe ny bil

Der er mange måder, du kan finansiere dit billån på. F.eks. gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. Derfor har du også rig mulighed for at undersøge dine muligheder hos forskellige låneudbydere. Det kan altså betale sig at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Dermed sikrer du dig det bedste billån.

Hvad er et billån?

Et billån er til dig, der har udset dig drømmebilen, men ikke har pengene til at finansiere hele bilkøbet selv. Et billån kan derfor hjælpe dig med at finansiere din nye bil.

Et billån er typisk et lån, hvor der tages pant i bilen. Det betyder at banken kan gøre krav på bilen, hvis du stopper med at tilbagebetale på lånet, som aftalt. Fordi banken har pant i bilen, er lånet til gengæld typisk også billigere end et forbrugslån, kassekredit og onlinelån, hvor banken ikke har nogen pant, og dermed tager en større risiko. Et billån kan sammenlignes med et boliglån, MC-lån , lån til campingvogn og bådlån, da der tages pant i din bolig i forbindelse med dit boliglån.

Pengene som du låner i forbindelse med et billån, er det, man kalder øremærket. Det vil sige, at du kun kan bruge pengene til at købe en bil. Pengene kan dog både bruges til at købe en ny bil eller en brugt bil.

 

Bilfinansiering – Hvor meget kan du låne til en bil?

Som udgangspunkt kan du låne så meget du vil, dog vil de fleste låneudbydere have krav til din udbetaling. De fleste ”normale” biler koster et sted mellem 100.000-500.000 kr. og det vil langt de fleste udbydere være villige til at låne. Nogle banker tilbyder billån uden udbetaling, men ofte kan du låne mindre med disse lån. Jo større udbetaling du kommer med, jo mere kan du ofte låne. Dels vil du formentligt kunne få bedre vilkår og dels låner du færre penge, hvilket i sidste ende sparer dig penge.

Hvad er det bedste billån i 2023?

Det bedste billån er det lån, der passer bedst til dine behov og kommer til den bedste pris. Og lige præcis når det kommer til behov, er det meget individuelt, hvad du har behov for. Derfor er det svært at komme med et entydigt svar på, hvad det bedste lån er. Der er altså ikke noget billån, der kan opfylde alle behov på en gang. Du kan med fordel overveje disse tre punkter.

Sådan finder du det bedste billån i dag

 • Overvej hvor længe du har tænkt dig at beholde bilen. Dette har nemlig betydning for, hvor vigtigt det er at have færre etableringsomkostninger sammenlignet med lånets rente. Hvis du f.eks. kun ønsker at beholde bilen i ét år, vil det sandsynligvis bedst kunne betale sig at optage et lån med en højere rente, imod lave etableringsomkostninger.
 • Overvej hvor lang tid du vil afdrage billånet over. Et billån der afdrages over længere tid vil have en lavere månedlig ydelse, til gengæld vil det være dyrere samlet set, når du sammenligner med et lån med kort løbetid.
 • Overvej, hvad du har råd til at sidde for. Prisen på et lån afhænger af både renter og gebyrer, så det er en god ide at sætte sig ind i alle faktorer. Alle disse overvejelser er meget individuelle, så det er en god ide at sætte dig ind i, hvad rente, etableringsomkostninger og ÅOP er.

Billån beregner – Hvad koster et billån?

Når du er på udkig efter et billån, er det aldrig en god ide at tage det første og bedste billån, du finder. Som sagt er der nemlig flere måder at finansiere din nye bil på, både gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. Derfor kan det betale sig at bruge en billån beregner, indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Dermed sikrer du dig, at du har fået det bedste billån. Hvis du vil have et overslag for, hvad det vil koste dig at lån til en bil, kan Lendos låneberegner til billån give dig en billån beregning på, hvad et lån koster. Hvis du ønsker at vide den præcise pris på et billån, kan du gratis indhente uforpligtende tilbud fra op til 21 af Lendos samarbejdsbanker.

Sådan fastsættes prisen på dit lån

De fleste billån er annuitetslån, hvilket betyder, at du betaler den samme månedlige ydelse til låneudbyderen, indtil lånet er helt tilbagebetalt. Den månedlige ydelse afhænger af flere faktorer. F.eks. renten på lånet og lånets etableringsomkostninger.

Prisen på et billån afhænger først og fremmest af, hvor mange penge, du har brug for at låne. Derudover afhænger prisen også af, hvilken rente du kan få lånet til samt etableringsomkostningerne ved lånet. Hvis du vælger at finansiere din bil gennem et billån med pant, er du ofte sikker på at få en fordelagtig rente, da din bil bliver stillet som sikkerhed for lånet.

Mange tror at renten er det vigtigste, men det er ikke altid rigtigt. Renten har en stor betydning for prisen, men du kan sagtens tage et lån med en meget lav rente, men hvis etableringsomkostningerne er meget høje, kan det vise sig at være det dyre lån. Det kan sammenlignes med et mobilabonnement. Du skal ofte betale et oprettelsesgebyr for at blive kunde hos et teleselskab. Hvis du betaler en lav månedlig pris, men et højt oprettelsesgebyr, vil abonnementet stadig være dyrt, på trods af den lave rente. Derfor er det vigtigt, at du også holder øje med etableringsomkostningerne ved dit lån.

Med fordel kan du holde øje med et billåns ÅOP, da dette tal vil kunne fortælle dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.

 

Sådan finder du det billigste billån

Du kan hurtigt blive fristet af de mange lånemuligheder, du har, når du skal låne til en bil. Det er derfor vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser omkring, hvad dine behov er, og derefter finder det lån, som passer bedst til dig. Der er et hav af lånemuligheder, og du kan finde lån med og uden udbetaling. Derfor giver vi dig nogle værktøjer og pejlemærker, som du nemt finde det billigste billån, når du sammenligner dine tilbud.

Mybanker har gjort det nemt for dig og samlet en liste over de billigste billån

Hold øje med ÅOP

Hvis du prøver at finde det billigste lån, er et billåns ÅOP en god retningslinje. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og er det tal, hvor de samlede omkostninger til oprettelsen af lånet, gebyrer og renter er regnet sammen. Det er altså dette tal, du skal holde øje med, hvis du er på udkig efter det billigste billån. Desuden er alle låneudbydere forpligter sig til at oplyse lånets ÅOP, og derfor vil du altid kunne bruge dette tal.

ÅOP er et godt tal at holde øje med, da det forholder sig til både renten og andre omkostninger. Hvis du kun kigger isoleret på renten, vil du være tilbøjelig til at tage det lån med laveste rente. Men hvis gebyrerne på samme lån er meget høje, kan de ende med at være en dyr fornøjelse, uden at du opdager det.

Få styr på økonomien og find det billigste billån

Når du skal forhandle billån med en låneudbyder, er det en fordel at kende din økonomi godt. Det kan være en god ide at lave et budget for at få et overblik over din økonomi. Du kan også benytte en billån beregner, så du ved, hvad et lån koster, og hvad du kan låne selv. Hvis banken kan se, at du har luft i din økonomi, er der større chance for, at du får tilbudt et lån med bedre vilkår. Du skal huske, at banken er en forretning, og at du derfor er kunde i virksomheden på samme vis som i andre virksomheder.

Hvis du ikke står og har akut brug for en bil, kan du overveje om det var en god ide at vente lidt og starte en opsparingskonto til en ny bil. Du kan f.eks. vælge at lave en opsparing gennem investering. Selvom at investering kan lyde kompliceret, kan du komme nemt i gang ved at investere i indeksfonde. Det kan også være en ide at få økonomisk rådgivning, hvis du har svært ved at holde styr på din økonomi.

Kan du få billån uden udbetaling?

For de fleste er et bilkøb en stor økonomisk beslutning. Der findes mange forskellige slags lån og mange måder, du kan optage lånet. Derfor er det også vigtigt, du har sat dig ind i dine muligheder. En af dine muligheder er at optage et billån uden udbetaling.

Et billån uden udbetaling betyder kort fortalt, at du låner alle pengene svarende til bilens pris. Det vil altså sige, at du kan købe din drømmebil uden at skulle have pengene i forvejen i form af f.eks. en opsparing. Det er fordi, din nye bil er 100% finansieret gennem dit nye billån.

Hvis du er på udkig efter et billån uden udbetaling, er det værd at nævne, at fabriksnye biler typisk er lettere at få en bilfinansiering til uden udbetaling, hvorimod ældre biler ofte kræver en udbetaling. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at få et billån uden udbetaling til brugt bil.

Køb bil uden udbetaling –  fordele og ulemper

Det kan være fristende at lægge pengene til udbetalingen, hvis du alligevel har dem stående. Men et billån uden udbetaling er ikke altid den dårlige løsning. Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed (fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift, etc.) er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selvom det er uden udbetaling. Derudover vil du stadig have den opsparing, som ville have været din udbetaling.

På den anden side kan vi ikke komme udenom, at billån med udbetaling ofte vil resultere i billige lån. Jo flere penge du selv lægger i udbetaling vil både øge dine chancer for at blive godkendt til et billån og ofte samtidig sænke den rente, du vil blive tilbudt af låneudbydere. Generelt ser vi, at billån med de laveste renter bliver tilbudt til kunder, der ligger 10% eller over i udbetaling.

 

Billån med eller uden pant

Udover at du skal tage stilling til om, du vil ansøge om billån uden udbetaling, skal du også overveje om du ønsker billån uden pant. Valget om billån med eller uden pant, også kaldet sikkerhed, kan have stor betydning for, hvad det koster at låne til en bil. Som med andre lånetyper, hvor banken har pant i købsgenstanden f.eks. boliglån, vil du typisk blive tilbudt en lavere rente på dit lån, da banken har mere sikkerhed for at få deres penge tilbage. Banken kan altså løbe en højere risiko.

Hvad er renten på billån?

Renten på billån vil variere med bilens alder, bilmærke og størrelsen på din udbetaling, men renten på en fabriksny bil er oftest lavere end ved en ældre bil. Typisk vil renten på billån ligge et sted mellem 1,25%-22,52%. Den rente bankerne tilbyder dig er udregnet på baggrund af din kreditvurdering.

Overvej dit billåns rente og løbetid

Da der er stor forskel på priserne på biler, betyder det også, at du til tider har brug for at låne en større sum penge. Et større lån har ofte en længere løbetid, hvilket betyder, at du har lånet i længere tid. Dog skal du huske at en længere løbetid betyder, at du har en længere periode, hvor du skal betale renter. Omvendt er renten ofte lavere ved et lån med en lang løbetid, end et lån med en kortere løbetid.

Det er svært at sige, hvilken løbetid, som er den bedste, da det kommer an på din økonomi, og hvor mange penge du skal låne. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Du skal være opmærksom på, at de lån du sammenligner har samme løbetid, da et lån med en lang løbetid kan have en anden rente end et lån med en kort løbetid. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid ringe til Lendos kundesupport (70 5000 10 – hverdage 09:00-16:00).

Fast eller variabel rente på billån?

Langt de fleste billån er med variabel rente, hvilket betyder at renten kan stige og falde i løbet af den tid, du har dit lån.

Når du optager et billån, er det en god ide at sikre dig, du har råd til, at rente stiger. Det betyder nemlig, at din månedlige betaling stiger. Hvis du ikke føler, din økonomi kan klare, at lånet bliver dyrere, bør du ikke optage lånet. De seneste årtier er renten både gået op og ned, og da ingen kan forudsige fremtiden, vil det være en dårlig ide at gældsætte dig til din maksgrænse.

Det skal du huske, når du køber en bil

Når du skal købe en bil, er der en række punkter, som du skal tage stilling til. F.eks. hvor man finder det bedste billån, får styr på økonomien, og hvad man skal være særlig opmærksom på. Vi har samlet disse punkter til en tjekliste, som vi synes er gode at overveje, når du skal købe en bil:

Tjekliste til bilfinansiering

 • Indhent tilbud fra flere forskellige låneudbyder og sammenlign priser, renter og omkostninger.
 • Hold øje med ÅOP (årlige omkostninger i procent), da dette tal fortæller dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.
 • Undersøg om du kan forhandle etableringsomkostninger for dit lån.
 • Læg budget og vis låneudbyderne, at du har styr på din økonomi.
 • Køber du en bil gennem en privathandel, er det altid en god ide at tjekke bilen på en nummerpladeopslagsservice, såsom tjekbil.dk. Dermed sikre du dig mod ubehagelige overraskelser.
 • Husk forsikringen – det er en vigtig del af regnskabet.
 • Yderligere har FDM lavet en tjekliste, til dig som skal købe bil. De gennemgår en række vigtige punkter, som du skal være opmærksom på.
 • Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, du kigger dig godt for, inden du indgår en handel. Derfor har Mybanker samlet en række punkter som er vigtige at være opmærksom på, når du køber en brugt bil.
 • Bliv klogere på dit bilkøb, få gode råd og læs vær opmærksom på dette inden du køber en brugt bil.
Sådan laver du den bedste billånsansøgning

Vejen til den bedste ansøgning

Det bedste råd til hvordan du laver den bedste ansøgning er at være ærlig, når du ansøger om et lån. Hvis du er ærlig i din ansøgning, kan bankerne nemmere tilbyde det bedste billån, som både matcher din økonomi og ønsker. Alle låneudbydere er forpligtet til at lave en kreditvurdering på baggrund af dine økonomiske oplysninger. Disse oplysninger henter de via SKAT.

Hvis du vil øge chancen for at få det billigste billån, kan du med fordel få en medansøger med på din ansøgning. En medansøger er en person, som hæfter for lånet sammen med dig. Denne person skal være en person, du kender. Hvis du vil vide mere om fordelene ved at tilføje en medansøger, kan du læse mere nedenfor.

Hvad er fordelen ved en medansøger?

Der er mange fordele ved at have en medansøger med på din låneansøgning. Om du ansøger om billån via Lendos platform, eller en anden sammenlingningstjeneste, er alle banker og låneudbydere forpligtet til at lave en kreditvurdering af deres kunders privatøkonomi.

Det er denne kreditvurdering og i sidste ende din ansøgning, du kan forbedre, hvis du ansøger om lån med en medansøger. Når bankerne kigger på dit samlede råderum for lånet, vil de kigge på jeres økonomier som en samlet økonomi. Derfor vil rådighedsbeløbet også være større. Det kan øge dine chancer for at blive godkendt til et lån og samtidig blive tilbudt en lavere rente.

 

Hvem kan ansøge om et billån?

Kravene som låneudbyderne stiller i forbindelse med et billån, er ofte standardkrav. Nedenunder finder du en liste over, hvad de ofte stiller krav til:

 • Du skal minimum være 18 år, nogle steder skal du være ældre.
 • Du skal have fast bopæl i Danmark.
 • Du må ikke være registreret i RKI.
 • Du skal have en fast indtægt.

Dine muligheder for at optage et billån er afhængigt af din økonomi og dit behov. Når banken eller finansieringsselskabet laver en kreditvurdering af dig, kigger de bl.a. på din samlede eksisterende gæld, din formue og din indtægt.

Sådan ansøger du om et billån

Har du besluttet dig for, om du vil have et billån med eller uden udbetaling, og om du ønsker at stille bilen som sikkerhed i form af pant? Vi guider dig til, hvordan du ansøger om et billån.

Ansøg i dag – hurtigt og nemt

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at det både er gratis og 100% uforpligtende at ansøge om billån via Lendo. Du udfylder blot én ansøgning, så indhenter Lendo lånetilbud fra op til 21 forskellige låneudbydere. Du bestemmer selv, hvilke lånetilbud du vil gå videre med.

Vejen til et billån kan opdeles i tre simple trin.

 1. Udfyld ansøgningsskemaet øverst på denne side.
 2. Inden for 24 timer kan du se dine lånetilbud
 3. Vælg det bedste billån

Alle lån indhentet via Lendo er skræddersyet til din privatøkonomi. Det kan være en fordel, hvis du forinden har tjekket din økonomi igennem og lagt et budget.

Som sagt vil du have alle dine lånetilbud indenfor 24 timer. Vi anbefaler, du venter til, alle bankerne har afgivet et lånetilbud før, du sammenligner lånene. På den måde er du sikker på at få den bedste bilfinansiering.

Indhent tilbud

Det siger Lendos kunder

Nedenfor har vi samlet et lille udsnit af, hvad Lendos kunder siger om deres oplevelser med deres billånsløsning. Lendo har allerede hjulpet en lang række danskere med opfylde deres forskellige ønsker og behov. Derfor har vi taget to kundeudtalelser med til dig.

Peter fandt et billigt billån via Lendo

 

Sådan oplevede Thomas Lendos billånsansøgning

Hvad er et grønt billån?

Et grønt billån er et særligt billån, der har fokus på miljøet, og som du kan optage, hvis du ønsker at købe en el-bil eller hybrid-bil. Ofte kan du få en attraktiv rente på dit grønne billån, da den ofte er billigere end et traditionelt billån. Derudover skal du heller ikke lægge en lige så stor udbetaling. Nogle gange kan du nøjes med en udbetaling på 10% eller mindre, hvor du ved andre traditionelt billigt billån med udbetaling ofte skal kunne  lægge over 10% i udbetaling.

 

Billån trods RKI

Det er de færreste, som kan købe en ny bil uden at skulle ud og optage et billån. Derfor er det også svært at købe en ny bil, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret. RKI og Debitor Registeret er de to største registre over dårlige betalere. Du havner som oftest i RKI, hvis du ikke betaler dine regninger.

Det er næsten umuligt at få lov til at låne penge, uanset om det er et billån, forbrugslån eller et samlelån. Derfor er det næsten også umuligt at købe en ny bil, hvis du ikke har alle pengene i forvejen. Selvom du står som ”dårlig betaler” i RKI og Debitor Registeret, så betyder et ikke, at du ikke kan gøre noget ved det. Du vil nemlig blive slettet fra RKI, hvis du kommer af med din gæld.

Hvis du er kommet af med din gæld og ikke længere er registreret i RKI, kan du igen ansøge om et billån, og nu med meget større chance for at blive godkendt.

 

Hvem kan hjælpe med bilfinansiering?

Når du er på udkig efter et billigt billån, kan du spare dig selv for meget besvær, unødvendige omkostninger og mange ærgrelser, hvis du indhenter flere tilbud. Det er vigtigt, at du sammenligner lån, der har den samme løbetid og udbetaling. Ellers kan det ene tilbud se ekstra godt ud i forhold til det andet.

For at gøre det nemt for dig selv at finde det billigste billån, kan du bruge Mybankers sammenligningsliste. Her indtaster du bilens pris, din udbetaling og din ønsket løbetid, og så hjælper vi dig med at finde det billigste billån til dig og din økonomi.

Hvilke banker samarbejder Lendo med?

Lendo samarbejder med 21 forskellige låneudbydere rundt om i landet. De tilbyder nogle af de mest attraktive billån.

Alle Lendos partnere er godkendte låneudbydere, og du kan roligt optage et lån hos en af dem. Lendo samarbejder f.eks. med:

 • Expressbank
 • Facit Bank
 • Re:member
 • AcceptLån

Lendo bestræber os på at gøre den finansielle sektor nemmere for danskerne, og de stræber efter at kunne tilbyde deres brugere en lang række af potentielle låneudbydere, når det kommer til alle lånetyper. Dermed kan du let kan danne dig et overblik over bankernes lånetilbud.

Mediernes ekspertkilde: Nævnt 500+ gange det seneste år

Mybankers artikelunivers

Gennem Mybankers artikler prøver vi at guide dig gennem alt fra banklån, realkreditlån og bidragssatser til investering i bitcoins. Vi gør en dyd ud af at tage vores bruger i hånden, og skabe en mere gennemsigtig finanssektor. Desuden hjælper vi vores bruger med at sammenligne andelsboliglån, og børneopsparing, så du nemt kan finde det bedste match til dig.

 

Lendo sidder klar til at hjælpe dig

Er du på udkig efter et billån? Ansøg helt uforpligtende om billån i dag. Og lever dine lånetilbud ikke op til dine forventninger, kan du altid sige nej til et tilbud. Tilbuddene vil blive fjernet automatisk efter 30 dage.

Lendo sidder klar til at hjælpe dig med at finde det bedste og billigste billån på markedet. Tøv ikke med at kontakte Lendos kundeservice på tlf. 70 5000 10, hvis du har brug for hjælp eller søger svar på et spørgsmål.

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via vores samarbejdspartner, Lendo – din hjælpende hånd på lånemarkedet