Billån

Find det billigste billån til dig i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Find markedets billigste billån
 • Vælg det billån der passer dig bedst
 • Lendo tilbyder attraktive billån med en hurtig og effektiv ansøgningsproces
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 18 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Ansøg om billån. Udfyld en ansøgning. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på billån.

Sammenlign

Du får de første tilbud på billån inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne billån på tværs af banker.

Vælg

Vælg det billån, der passer dig bedst. Det er gratis at benytte Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Find det billigste billån

Lån til din nye bil

Hvis du skal købe ny eller brugt bil, kan du ansøge om et billån. Lendo indhenter tilbud fra op til 18 banker og låneudbydere med blot én ansøgning. Dermed slipper du for besværet. Lendo samarbejder kun med banker, som de ved kan tilbyde dig et billån med gode vilkår.

Beregn billån

Indtast dine oplysninger i vores billån beregner, og få et overblik over, hvad et billån cirka kommer til at koste dig. Når du beregner dit billån, er det blot et estimat, og du får først de nøjagtige priser, når du ansøger om et billån.

Når du bruger Lendos beregner, skal du vælge, hvor meget du vil låne, og hvor lang tid du ønsker, at lånet løber. Ud fra de oplysninger du indtaster, kan du beregne, hvad din månedlige ydelse cirka lander på.

Indhent tilbud

beregn billån og sammenlign priser

Ansøg om billån og sammenlign

Efter du har ansøgt om billån, vender vores partnere tilbage med tilbud til dig. Når du sammenligner tilbuddene, skal du holde særligt øje med ÅOP’en. Det er den bedste indikator på, hvor meget et lån reelt set kommer til at koste.

ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og viser, hvad de samlede omkostningerne til oprettelsen af lånet, gebyrer og renter er. Når du tager et billån, skal du som regel betale etableringsomkostninger, når lånet bliver oprettet. Etableringsomkostninger er et engangsbeløb, og det kan være svært at vurdere, om de er høje eller lave. Men det kan ÅOP hjælpe dig med at afgøre. Hvis renten og ÅOP ligger tæt på hinanden, betyder det, at etableringsomkostningerne er lave. Når du beregner billån, skal du altså holde øje med mere end blot, hvor meget du betaler i rente.

Brug Lendos billån kalkulator nemt og hurtigt

Ansøg om billån i tre simple trin. Først indtaster du, hvor meget du vil låne, og hvor mange måneder lånet skal løbe over, derefter svarer du på et par spørgsmål om dig selv, så Lendo kan tilbyde dig de bedste vilkår, få lynhurtigt tilbud fra vores partnerbanker, og vælg det tilbud der passer bedst til dig og din økonomi.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål

Værd at vide når du skal købe ny bil

Siden du er endt på denne side, har du måske har udset dig drømmebilen, og derfor på udkig efter måder at finansiere dit bilkøb på. Du er skam kommet til det rette sted. Vi hos Mybanker har gjort forarbejdet og gjort det nemt for dig. Ovenfor finder du vores sammenligningsliste. Her har vi listet tilbud fra vores samarbejdspartnere, så du nemt og hurtigt kan sammenligne tilbuddene og derved finde det billån, som passer bedst til dig.

Der er mange måder du kan finansiere dit billån på. F.eks. gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. Derfor har du også rig mulighed for at undersøge dine muligheder hos de forskellige låneudbydere.

Når du er på udkig efter et billån, er det aldrig en god ide at tage det første og bedste billån, du finder. Der er nemlig flere måder at finansiere din nye bil på, både gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. Derfor kan det betale sig at indhente tilbud fra flere forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Dermed sikre du dig, at du har fået det bedste billån.

Hvad er et billån?

Et billån er til dig, der har udset dig drømmebilen, men ikke har pengene til at finansiere hele købet selv. Et billån kan derfor hjælpe dig med at finansiere din nye bil.

Et billån er typisk et lån, hvor der tages pant i bilen. Det betyder at banken kan gøre krav på bilen, hvis du stopper med at tilbagebetale på lånet, som aftalt. Fordi banken har pant i bilen, er lånet til gengæld typisk også billigere end et forbrugslån, kassekredit og onlinelån, hvor banken ikke har nogen pant, og dermed tager en større risiko. Et billån kan sammenlignes med et boliglån, MC-lån , lån til campingvogn og bådlån, da der tages pant i din bolig i forbindelse med dit boliglån.

Pengene som du låner i forbindelse med et billån, er det man kalder øremærket. Det vil sige, at du kun kan bruge pengene til at købe en bil. Pengene kan dog både bruges til at købe en ny bil eller en brugt bil.

De fleste billån er annuitetslån, hvilket betyder, at du betaler den samme månedlige ydelse til finansieringsselskabet, indtil lånet er helt tilbagebetalt. Den månedlig ydelse afhænger af flere faktorer. F.eks. renten på lånet og lånets etableringsomkostninger.

Få rabat på etableringsomkostninger

Ligesom renter ofte kan forhandles, så gælder det også for etableringsomkostningerne. Dette gælder både ved lån med eller uden udbetaling. Så selvom du vælger et billån med udbetaling, kan du stadig gå efter at forhandle prisen på ”etablering af lånet” ned.

Hvis du vælger et lån hos en bilforhandler, er det vigtigt at pointere, at en del af etableringsomkostningerne er långivers betaling til bilforhandleren for at formidle lånet. Her er der en mulighed for at forhandle, da bilforhandleren jo også gerne vil sælge bilen, og derfor kan være villig til at give afkald på også at få penge for at formidle lånet.

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Som udgangspunkt kan du låne så meget du vil, dog vil de fleste have krav til din udbetaling. De fleste ”normale” biler koster et sted mellem 100.000-500.000 kr. og det vil langt de fleste udbydere være villige til at låne. Nogle steder vil du måske få muligheden for at optage et lån uden udbetaling, men det kan være til ringere vilkår. Det skal med andre ord ikke være en ambition at låne tæt på 100% af bilens værdi. Jo større udbetaling du kommer med jo bedre. Dels vil du formegentligt kunne få bedre vilkår og dels låner du færre penge, hvilket i sidste ende sparer dig penge.

 

Sådan finansierer du din nye bil

Lær om dine muligheder lige her.

Hvad er det bedste billån i 2022?

Det bedste billån er det lån, der passer bedst til dine behov og kommer til den bedste pris. Og lige præcis når det kommer til dine behov, er det meget individuelt, hvad du har behov for. Derfor er det svært at komme med et enstydigt svar på, hvad det bedste lån er. Det betyder altså, at det lån der er bedst for din nabo, ikke altid er bedst for dig. Der er altså ikke noget lån, der kan opfylde alles behov på en gang. Du kan med fordel overveje disse tre punkter.

 • For det første kan du overveje hvor længe du har tænkt dig at beholde bilen. Den overvejelse, har nemlig betydning for, hvor vigtigt det er at have lave etableringsomkostninger sammenlignet med rentesatsen. Hvis du f.eks. kun ønsker at beholde bilen i ét år, vil det sandsynligvis bedst kunne betale sig at tage et lån med en højere rente, imod lave etableringsomkostninger.
 • Når du har en ide om, hvor længe du vil beholde bilen, kan du begynde at overveje om, hvor lang tid du vil afdrage billånet over. Et billån der afdrages over længere tid (typisk omkring 7 år) vil være have en lavere månedlig ydelse, til gengæld vil det være dyrere samlet set, når du sammenligner med et lån med kort løbetid.
 • Endeligt er prisen jo vigtigt, når du skal finde det bedste billån. Prisen afhænger af både renter og gebyrer, så det er en god ide at sætte sig ind i alle faktorer. Alle disse overvejelser er meget individuelle, så det er en god ide at sætte dig ind i, hvad rente, etableringsomkostninger og ÅOP er. Det forklarer vi mere om på denne side.

 

Hvad skal du huske, når du køber en bil?

Når du skal købe en bil, er der en masse ting, som du skal tage stilling til. F.eks. hvor man finder det bedste billån, får styr på økonomien, og hvad man skal være særlig opmærksom på. Vi har samlet en række punkter, som vi synes er gode at overveje, når du skal købe en bil:

 • Indhent tilbud fra flere forskellige låneudbyder og sammenlign priser og omkostninger.
 • Hold øje med ÅOP (årlige omkostninger i procent), da dette tal fortæller dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.
 • Undersøg om du kan forhandle etableringsomkostninger for dit lån.
 • Læg budget og vis låneudbyderne, at du har styr på din økonomi.
 • Køber du en bil gennem en privathandel, er det altid en god ide at tjekke bilen på en nummerpladeopslagsservice, såsom tjekbil.dk. Dermed sikre du dig mod ubehagelige overraskelser.
 • Husk forsikringen – det er en vigtig del af regnskabet.
 • Yderligere har FDM lavet en tjekliste, til dig som skal købe bil. De gennemgår en række vigtige punkter, som du skal være opmærksom på.
 • Når du køber en brugt bil, er det vigtigt, du kigger dig godt for, inden du indgår en handel. Derfor har Mybanker samlet en række punkter som er vigtige at være opmærksom på, når du køber en brugt bil.

Bliv klogere på dit bilkøb, få gode råd og læs “vær opmærksom på dette inden du køber en brugt bil“.

 

Hvad koster et billån?

Prisen på et billån afhænger først og fremmest af, hvor mange penge, du har brug for at låne. Derudover afhænger prisen også af, hvilken rente du kan få lånet til samt etableringsomkostningerne ved lånet. Hvis du vælger at finansiere din bil gennem et billån, er du ofte sikker på at få en fordelagtig rente, da din bil bliver stillet som sikkerhed for lånet. Mange tror at renten er det vigtigste, men det er ikke altid rigtigt. Renten har en stor betydning for prisen, men du kan sagtens tage et lån med en meget lav rente, men hvis etableringsomkostningerne er meget høje, kan det vise sig at være det dyre lån. Derfor er det vigtigt, at du også holder øje med etablereringsomkostningerne ved dit lån.

Med fordel kan holde øje med et billåns ÅOP, da dette tal vil kunne fortælle dig, hvad lånet i sidste ende kommer til at koste dig.

 

Find det billigste billån

Du kan hurtigt blive fristet af de mange lånemuligheder, du har, når du skal låne til en bil. Det er derfor vigtigt, at du har gjort dig nogle overvejelser omkring, hvad dine behov er, og derefter finder det lån, som passer bedst til dig. Der er et hav af lånemuligheder, og du kan finde lån med og uden udbetaling.

Et billån uden udbetaling er til dig, der står og mangler en bil her og nu, men ikke har nogen penge til en udbetaling. Da du låner 100% af bilens pris og dermed ikke kommer med en udbetaling, får du som regel en lidt højere rente, end et billån med udbetaling. Du kan dog stadig forhandle dig til en attraktiv rente på et billån uden udebetaling.

Mybanker har gjort det nemt for dig og samlet en liste over de billigste billån

 

Billån ÅOP

 

Hold øje med ÅOP – billån

Hvis du prøver at finde det billigste lån, er et billåns ÅOP en god retningslinje. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er det tal, hvor de samlede omkostninger til oprettelsen af lånet, gebyrer og renter er regnet sammen. Det er altså dette tal, du skal holde øje med, hvis du er på udkig efter det billigste billån. Desuden er alle låneudbydere forpligter sig til at oplyse lånets ÅOP, og derfor vil du altid bruge dette tal.

ÅOP er et godt tal at holde øje med, da det forholder sig til både renten og andre omkostninger. Hvis du kun kigger isoleret på renten, vil du være tilbøjelig til at tage det lån med laveste rente. Men hvis gebyrerne på samme lån er meget høje, kan de ende med at være en dyr fornøjelse, uden at du opdager det. Du kan se et eksempel på dette i tabellen ovenfor.

Få styr på økonomien og find det billige billån

Når du skal forhandle billån med sin bank, er det en fordel at kende din økonomi godt. Man kan inden mødet lave et budget for at få et overblik over ens økonomi. Du kan også benytte en låneberegner, så du ved hvad et lån koster og hvad du kan låne selv. Hvis banken kan se, at du er en attraktiv kunde, er der større chance for at du får tilbudt et lån med bedre vilkår. Du skal huske, at banken er en forretning, og at du derfor er kunde i virksomheden på samme vis som i andre virksomheder. Tag derfor ikke priserne for givet og vær ikke bange for at tage en forhandling med banken. F.eks. om billånet skal være med eller uden udbetaling.

Hvis du ikke står og har akut brug for en bil, kan du overveje om det var en god ide at vente lidt og starte en opsparingskonto til en ny bil. Du kan f.eks. vælge at lave en opsparing gennem investering. Selvom at investering kan lyde kompliceret, kan du komme nemt igang ved at investere i indeksfonde. Det kan også være en ide at få økonomisk rådgivning, hvis du har svært ved at holde styr på din økonomi.

 

Hvad er renten på billån?

Renten på billån vil variere med bilens alder, bilmærke og størrelsen på din udbetaling, men renten på en fabriksny bil er oftest lavere end ved en ældre bil. Typisk vil renten på billån ligge et sted mellem 1,5%-25%, men kan også være højere eller lavere.

Mange går og tror, at du skal fokusere på et låns rente, da det er renten, som har den største betydning for din daglige økonomi. Men dette er kun en halv sandhed. Renten er vigtig, når du er på udkig efter et billigt billån, men du kan sagtens optage et lån med en lav rente, og høje etableringsomkostninger. Ofte kan sådan et lån ende med at blive dyre for dig. Det kan sammenlignes med et mobilabonnement. Du skal ofte betale et oprettelsesgebyr for at blive kunde hos et teleselskab. Hvis du betaler en lav månedlig pris, men et højt oprettelsesgebyr, vil abonnementet stadig være dyrt, på trods af den lave rente.

Billigt billån – fast eller variabel rente?

Langt de fleste billån er med variabel rente, hvilket betyder at renten kan stige og falde i løbet af den tid, du har lånet. Nogle mennesker er mere trygge ved fast rente, hvor du ved præcis, hvad du skal betale i fremtiden. Denne type lån er dog meget sjældne inden for billån, og du kan have svært ved at finde en udbyder, der tilbyder det.

Når du optager et billån, er det en god ide at sikre dig, du kan tåle at rente stiger. Det betyder nemlig at din månedlige betaling stiger. Hvis du ikke føler din økonomi kan bære at lånet bliver dyrere, bør du ikke optage lånet. De seneste årtier, er renten, som udgangspunkt kun gået nedad, men ingen kan forudsige fremtiden, og hvis du er du har gældsætter dig til din maksgrænse, kan det gå galt.

Overvej dit billåns løbetid og rente

Da der er stor forskel på priserne på biler, betyder det også, at du til tider har brug for at låne en større sum penge. Et større lån har nemlig ofte, en længere løbetid, hvilket betyder, at du har lånet i længere tid. Hvis du låner et stort beløb, er løbetiden naturligvis længere, da det er de færreste, som kan betale f.eks. 700.000 kr. tilbage på et år. Dog skal man huske at en længere løbetid betyder, at du har en længere periode, hvor du skal betale renter. Omvendt er renten ofte lavere ved et lån med en lang løbetid, end et lån med en kort løbetid.

Det er svært at sige, hvilken løbetid, som er den bedste, da det kommer an på din økonomi, og hvor mange penge du skal låne. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra forskellige låneudbydere og sammenligne dem. Du skal være opmærksom på, at de lån du sammenligner har samme løbetid, da et lån med en lang løbetid kan have en anden rente end et lån med en kort løbetid. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid søge økonomisk rådgivning.

 

Hvad er et grønt billån?

Et grønt billån er et særligt billån, der har fokus på miljøet, og som du kan optage, hvis du ønsker at købe en el-bil eller hybrid-bil. Ofte kan du få en attraktiv rente på dit grønne billån, da den ofte er billigere end et traditionelt billån. Derudover skal du heller ikke lægge en lige så stor udbetaling. Nogle gange kan du nøjes med en udbetaling på 10%, hvor du ved et traditionelt billån med udbetaling ofte skal kunne lægge 20% i udbetaling.

 

Kan man købe en bil uden udbetaling?

For de fleste er et bilkøb en stor økonomisk beslutning. Der findes mange forskellige slags lån og mange måder du kan optage lånet. Derfor er det også vigtigt, du har sat dig ind i dine lånemuligheder. En af dine muligheder er at optage et billån uden udbetaling.

Et billån uden udbetaling betyder kort fortalt, at du låner alle pengene svarende til bilens pris. Det vil altså sige, at du kan købe din drømmebil uden at skulle have pengene i forvejen i form af f.eks. en opsparing. Det er fordi, din nye bil er 100% finansieret igennem dit nye billån.

Hvis du er på udkig efter et billån uden udbetaling, er det værd at nævne, at fabriksnye biler oftest er lettest at få en bilfinansiering til uden udbetaling, hvorimod ældre biler ofte kræver en udbetaling. Det betyder dog ikke, at det er umuligt at få et billån uden udbetaling til brugt bil.

Billån uden udbetaling – er det en fordel?

Det kan være fristende at lægge pengene til udbetalingen, hvis du alligevel har dem stående. Men du kan også prøve at forhandle renten ned på billånet uden udbetaling. Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed – fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift, etc. – er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selvom det er uden udbetaling. Jo lavere renten er, jo sværere kan det være at presse renten yderligere ned, og derfor er det oftest nemmere at få slået noget af prisen på lån med høje renter.

 

Hvem kan låne til en bil?

Kravene som låneudbyderne stiller i forbindelse med et billån, er ofte de samme almindelige forbrugslån. Nedenunder finder du en liste over, hvad de ofte stiller krav til:

 • Du skal minimum være 18 år, nogle steder skal du være ældre.
 • Du skal have fast bopæl i Danmark.
 • Du må ikke være registreret i RKI.
 • Du skal have en fast indtægt.

Hvad er dine lånemuligheder?

Dine muligheder for at optage et billån, er afhængigt af din økonomi og dit behov. Når banken eller finansieringsselskabet laver en kreditvurdering af dig, kigger de blandt andet på din samlede eksisterende gæld, din formue og din indtægt. Det er desuden meget vigtigt at du ikke er registreret i RKI. Der findes ingen universel formel for hvordan du kreditvurderes, da det er op til den enkelte bank at lave denne vurdering.

 

Hvad er løbetiden på billån?

Løbetiden på et billån afhænger af dine egne ønsker, men typisk vil et billån være fra 3-8 år. De fleste banker vil ikke tilbyde lån over 7-8 år, da afskrivningerne i en ny bils værdi er relativt hurtigste. Med andre ord mister de fleste biler ret hurtigt værdi og derfor er bankernes sikkerhed i dem lav efter få år.
Inden for de rammer er løbetiden et valg du i høj grad selv kan tage. Vælger du en lang løbetid, vil du få en lavere månedlig betaling. Til gengæld ender du med at have tilbagebetalt flere penge, da lånet bliver dyrere, jo længere du strækker det.

 

Billån trods RKI

Det er de færreste, som kan købe en ny bil uden at skulle ud og optage et billån. Derfor er det også svært at købe en ny bil, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registeret. RKI og Debitor Registeret er de to største registre over dårlige betalere. Du havner som oftest i RKI, hvis du ikke betaler dine regninger.

Det er næsten umuligt at få lov til at låne penge, uanset om det er et billån, forbrugslån eller et samlelån. Derfor er det næsten også umuligt at købe en ny bil, hvis du ikke har alle pengene i forvejen. Selvom du står som ”dårlig betaler” i RKI og Debitor Registeret, så betyder et ikke, at du ikke kan gøre noget ved det. Du vil nemlig blive slettet fra RKI, hvis du kommer ud af din gæld.

Hvis du er kommet af med din gæld og ikke længere er registreret i RKI, kan du igen ansøge om et billån, og nu med meget større chance for at blive godkendt.

 

Billån beregner

Det er ikke nødvendigt at bruge det finansieringsselskab, som din bilforhandler samarbejder med. Det kan ofte være smart at finansiere din bil gennem din forhandler, men kun hvis det er et godt tilbud. Derfor bør du altid indhente alternative tilbud gennem en billånsberegner, så du ikke bliver snydt. På sammenligningslisten ovenover, kan du se forskellige renter på billån, og du kan finde og beregn billån, der passer din økonomi bedst.

 

Hvem kan hjælpe med bilfinansiering?

Når du er på udkig efter et billigt billån, kan du spare dig selv for meget besvær, unødvendige omkostninger og mange ærgrelser, hvis du indhenter flere tilbud. Det er vigtigt, at du sammenligner lån, der har den samme løbetid og udbetaling. Ellers kan de ene tilbud se ekstra godt ud i forhold til det andet.

For at gøre det nemt for dig selv at finde det billigste billån, kan du bruge Mybankers sammenligningsliste. Her indtaster du bilens pris, din udbetaling og din ønsket løbetid, og så hjælper vi dig med at finde det billigste billån til dig og din økonomi.

 

Mybankers artikelunivers

Gennem Mybankers artikler prøver vi at guide dig gennem alt fra banklån, realkreditlån og bidragssatser til investering i bitcoins. Vi gør en dyd ud af at tage vores bruger i hånden, og skabe en mere gennemsigtig finanssektor. Desuden hjælper vi vores bruger med at sammenligne andelsboliglån, og børneopsparing, så du nemt kan finde det bedste match til dig.