Få flere tilbud på dit billån

Ansøg om billånet gennem Mybanker og få uforpligtende tilbud fra flere banker i løbet af et par minutter.

Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Hvad er et billån?

Et billån hjælper dig med at finansiere din nye bil, hvis du har udset dig drømmebilen, men ikke har pengene til at finansiere hele købet selv. Der findes forskellige udbydere af billån, så det kan godt betale sig at undersøge markedet, så du har de bedste forudsætninger for at lave de rigtige økonomiske beslutninger og få det billigste billån.
Et billån er typisk et lån, hvor der tages pant i bilen. Det betyder at banken kan gøre krav på bilen, hvis du stopper med at tilbagebetale på lånet, som aftalt. Fordi banken har pant i bilen, er lånet til gengæld typisk også billigere end et forbrugslån, hvor banken ikke har nogen pant, og dermed tager en større risiko.
Der er flere måder at finansiere din nye bil på, både gennem banken, selve bilforhandleren eller gennem et finansieringsselskab. På vores sammenligningsliste ovenover har du mulighed for at sammenligne priser på billån og derved finde den løsning, der passer dig bedst.

 

Hvad er det bedste billån i 2021?

Det bedste billån er det lån, der passer bedst til dine behov og kommer med de bedste priser. Hvad der er det bedste lån for dig, kommer dog an på flere ting. For det første skal du have overvejet hvor længe du har tænkt dig at beholde bilen. Den overvejelse, har nemlig betydning for, hvor vigtigt det er at have lave etableringsomkostninger sammenlignet med rentesatsen. Hvis du f.eks. kun ønsker at beholde bilen i ét år, vil det sandsynligvis bedst kunne betale sig at tage et lån med en højere rente, imod lave etableringsomkostninger.

Når du har en ide om hvor længe du vil beholde bilen, kan du også begynde at overveje over hvor lang tid du vil afdrage billånet over. Et billån der afdrages over længere tid (typisk omkring 7 år) vil være have en lavere månedlig ydelse, til gengæld vil det være dyrere samlet set, når du sammenligner med et lån med kort løbetid.
Endeligt er prisen jo vigtigt når du skal finde det bedste billån. Prisen afhænger af både renter og gebyrer, så det er en god ide at sætte sig ind i alle aspekter. Alle disse overvejelser er meget individuel, så det er en god ide at sætte dig ind i hvad rente, etableringsomkostninger og ÅOP er. Det forklarer vi mere om længere nede.

 

Hvad koster et billån?

Prisen på et billån afhænger naturligvis af hvor mange penge du skal låne. De fleste billån er annuitetslån, hvilket betyder at du betaler den samme månedlige ydelse til finansieringsselskabet, indtil lånet er helt tilbagebetalt.

Hvad den månedlige ydelse afhænger dog af flere ting. Det første er renten. Renten er en variabel sats, du betaler hver måned og denne er afgørende for det beløb du ender med at betale tilbage. Modsat hvad nogle tror, er det dog ikke alene det du skal holde øje med. Der vil nemlig også typisk være etableringsomkostninger forbundet med et billån og de er mindste lige så vigtige som rentebetalingen. Du kan f.eks. godt tage et lån med en meget lav rente, men hvis etableringsomkostningerne er meget høje, kan det vise sig at være det dyre lån.

 

Hvordan finder jeg det billigste billån?

Der er stor forskel fra det billigste billån til det dyreste. Hvilket lån der er det billigste, kommer dog helt an på din økonomi, og hvordan du foretrækker at lånet er sat sammen. Lad os kigge på hvad du skal være opmærksom på, når du leder efter det billigste billån.

Når du skal vurdere, hvilket billån der er billigst, er det fristende kun at kigge på renten. Men en lav rente er ikke nødvendigvis det samme som et billigt billån. Ud over renten betaler du nemlig som regel etableringsomkostninger til den bank eller det finansieringsselskab, som du tager billånet hos. Og de etableringsomkostninger kan være tårnhøje selvom renten er lav.

 

Find det billigste billån

Måske tænker du, at du ikke behøver gå så meget op i etableringsomkostningerne, fordi det er renten, der har indflydelse på din dagligdagsøkonomi. Men selvom etableringsomkostningerne er et engangsbeløb du betaler, så kan det have stor betydning for, hvilket billån der ender med at være billigst. Hvis du fx får mulighed for at betale lånet tilbage hurtigere, end du havde regnet med – på grund af en lønstigning eller en arv – får du ikke etableringsomkostningerne tilbage.

Derfor er det kun renteudgifterne, du sparer ved at betale lånet hurtigere tilbage. Hvis etableringsomkostningerne er høje i forhold til renten, mister du flere penge på en høj etableringsomkostning, end du ville have gjort, hvis du havde betalt en lidt højere rente.

Derfor skal du forholde dig til både gebyrer og rentesatsen, når du prøver at finde det billigste billån.

Billån ÅOP

 

Hvad er ÅOP på et billån?

Det er altså ikke sådan lige til at regne ud, hvilket billån der er billigst. Men der er heldigvis en måde, hvor du kan nemt selv kan vurdere, hvilket der er det billigste billån. Det gør du ved at se på ÅOP’en. Alle låneudbydere forpligter sig til at oplyse lånets ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og er det tal, hvor de samlede omkostninger til oprettelsen af lånet, gebyrer og renter er regnet sammen. Det er altså dette tal du skal holde øje med, hvis du er på udkig efter det billigste billån.

ÅOP er et godt tal, fordi forholder sig til både renten og andre omkostninger. Hvis du kun kigger isoleret på renten, vil du være tilbøjelig til at tage det lån med laveste rente. Men hvis gebyrerne på samme lån er meget høje, kan de ende med at være en dyr fornøjelse, uden at du opdager det.

 

Hvad er renten på billån?

Renten på billån vil variere med bilens alder, bilmærke og udbetalingens størrelse, men renten på en fabriksny bil er oftest lavere end ved en ældre bil. Typisk vil renten på billån ligge et sted mellem 1,5%-25%, men kan også være højere eller lavere.

Det har altså betydning, når du forsøger at finde den billigste finansieringsmulighed for din nye bil. Derudover kan din kreditværdighed selvfølgelig også have betydning. En ting, du skal også skal tænke over, før du optager et billån, er lånets løbetid. Løbetiden på dit billån afhænger af, hvor lang tid du regner med at have bilen. Løbetiden bør derfor være kortere, hvis du kører mange kilometer om året, men det vigtigste er, at du afvikler gælden inden den forventede værdiforringelse på bilen.

 

Er billån med fast eller variabel rente?

Langt de fleste billån er med variabel rente, hvilket betyder at udlåneren kan lave ændringer i rente med et varsel. Nogle mennesker er mere trygge ved fast rente, hvor du ved præcis hvad du skal betale i fremtiden. Denne type lån er dog meget sjældne inden for billån og du kan have svært ved at finde en udbyder der tilbyder det.
Når du optager et billån, er det en god ide at sikre dig du kan tåle at rente stiger. Det betyder nemlig at din månedlige betaling stiger. Hvis du ikke føler din økonomi kan bære at lånet bliver dyrere, bør du ikke optage lånet. De seneste årtier, er renten som udgangspunkt kun gået nedad, men ingen kan forudsige fremtiden og hvis du gældsat til din grænse, kan det gå galt.

 

Få rabat på etableringsomkostninger

Ligesom renter ofte kan forhandles, så gælder det også for etableringsomkostningerne. Dette gælder både ved lån med eller uden udbetaling. Så hvis du går efter et billån med udbetaling, kan du stadig gå efter at forhandle prisen på etablering af lånet ned. Ved lån formidlet af bilforhandlere, er en del af etableringsomkostningerne långivers betaling til bilforhandleren for at formidle lånet. Her er der en mulighed for at forhandle, da bilforhandleren jo også gerne vil sælge bilen og derfor kan være villig til at give afkald på også at få penge for at formidle lånet.

finansiering af bil hos Mybanker.dk

Hvad er grønne billån?

Et grønt billån er et særligt billån, der har fokus på miljøet, og som nogle banker udsteder til bilkøbere, der ønsker at købe en el-bil eller hybrid-biler. Mange af lånene har mere fordelagtige vilkår, som f.eks. en lavere rente sammenlignet med renten på almindelige billån.
De grønne billån er stigende i popularitet og i takt med at salget af elbiler er i stigning, kan det være en attraktiv løsning. Det forudsætter dog at du køber en ”grøn” bil, så det er nød til at være del af dine overvejelser, for at grønne billån er en mulighed.

 

Hvad er løbetiden på billån?

Løbetiden på et billån afhænger af dine egne ønsker, men typisk vil et billån være fra 3-8 år. De fleste banker vil ikke tilbyde lån over 7-8 år, da afskrivningerne i en ny bils værdi er relativt hurtigste. Med andre ord mister de fleste biler ret hurtigt værdi og derfor er bankernes sikkerhed i dem lav efter få år.
Inden for de rammer er løbetiden et valg du i høj grad selv kan tage. Vælger du en lang løbetid, vil du få en lavere månedlig betaling. Til gengæld ender du med at have tilbagebetalt flere penge, da lånet bliver dyrere, jo længere du strækker det.

 

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

Som udgangspunkt kan du låne så meget du vil, dog vil de fleste have krav til din udbetaling. De fleste ”normale” biler koster et sted mellem 100.000-500.000 kr. og det vil langt de fleste udbydere være villige til at låne. Nogle steder vil du måske få muligheden for at optage et lån uden udbetaling, men det kan være til ringere vilkår. Det skal med andre ord ikke være en ambition at låne tæt på 100% af bilens værdi. Jo større udbetaling du kommer med jo bedre. Dels vil du formegentligt kunne få bedre vilkår og dels låner du færre penge, hvilket i sidste ende sparer dig penge.

 

Kan man finansiere et billån uden udbetaling?

Du kan finansiere dit bilkøb ved at optage billån med eller uden udbetaling. Ved et billån uden udbetaling, skal hele bilen finansieres 100% med et lån. Fabriksnye biler er oftest lettest at få en bilfinansiering til uden udbetaling, hvorimod ældre biler ofte kræver en udbetaling.

Ved et billån med udbetaling kræves det, at du betaler lidt af bilens pris – ofte svarende til 20% af bilens pris – for at kunne optage det. Årsagen hertil er, at det giver lånudbyderen en sikkerhed i, at du som låntager har penge på kontoen. Dermed er der mindre risiko for, at lånudbyder ikke taber penge på billånet. Men samtidig udelukker dette en række kunder, der ikke har mulighed for at betale udbetalingen på 20%.

 

Billån uden udbetaling kan forhandles ned

Det kan være fristende at lægge pengene til udbetalingen, hvis du alligevel har dem stående. Men du kan også prøve at forhandle renten ned på billånet uden udbetaling. Långiver ser nemlig ikke kun på værdien af bilen, når du får tilbudt et billån. Hvis din kreditværdighed – fast arbejde, overskud i budgettet, fast ejendom, er gift, etc. – er i orden, kan du godt få et relativt billigt lån, selvom det er uden udbetaling. Jo lavere renten er, jo sværere kan det være at presse renten yderligere ned, og derfor er det oftest nemmere at få slået noget af prisen på lån med høje renter.

 

Få overblik over din økonomi

Når man skal forhandle billån med sin bank, er det en fordel at kende sin økonomi godt. Man kan inden mødet lave et budget for at få et overblik over ens økonomi. Hvis banken kan se, at du er en attraktiv kunde, er der større incitament til at tilbyde dig mere favorable vilkår. Mange kunder kommer ubevidst til at sætte banken op på en piedestal. Du skal dog huske, at banken er en forretning, som skal tjene penge, og at du derfor er kunde i virksomheden på samme vis som i andre virksomheder. Tag derfor ikke priserne for givet og vær ikke bange for at tage en forhandling med banken om billånet skal være med eller uden udbetaling.
Du skal være opmærksom på etableringsomkostningerne og gebyrer og især ved lån uden udbetaling, skal du være ekstra opmærksom på skjulte omkostninger.

 

Hvad er dine lånemuligheder?

Dine muligheder for at optage et billån, er afhængigt af din økonomi og dit behov. Når banken eller finansieringsselskabet laver en kreditvurdering af dig, kigger de blandt andet på din samlede eksisterende gæld, din formue og din indtægt. Det er desuden meget vigtigt at du ikke er registreret i RKI. Der findes ingen universel formel for hvordan du kreditvurderes, da det er op til den enkelte bank at lave denne vurdering.

 

Er der forskel på billån et hos forhandleren og banken?

Som udgangspunkt er et billån et billån. Altså er det samme produkt du får uanset om du går i banken for at finansiere din bil, eller optager lånet hos bilforhandleren.
Alligevel er det en god ide at være opmærksom på at de 2 muligheder ofte ikke er helt ens. Selvom der findes undtagelser, ser man ofte at bilforhandleren skilter med meget lave rentesatser, sammenlignet med bankerne. De har til gengæld ofte også højere etbaleringsgebyrer. Som vi tidligere har beskrevet, er det vigtigt ikke at se sig blind på rentesatsen. Det afgørende tal er ÅOP og det er det tal du skal holde øje med.

Selvom etableringsgebyrerne er højere hos f.eks. bilforhandleren, betyder det ikke, at den løsning ikke kan være den billigste. Det kan også være banklånet er billigere, selvom renten er højere. Du ved det ikke før du forholder dig til ÅOP-satsen.

Find det billigste billån

Hvem kan hjælpe mig med bilfinansiering?

Når du er på udkig efter et billigt billån, kan du spare dig selv for meget besvær, unødvendige omkostninger og mange ærgrelser, hvis du indhenter flere tilbud. Det er vigtigt, at du sammenligner lån, der har den samme løbetid og udbetaling. Ellers kan de ene tilbud se ekstra godt ud i forhold til det andet.

For at gøre det nemt for dig selv at finde det billigste billån, kan du bruge Mybankers sammenligningsliste. Her indtaster du bilens pris, din udbetaling og din ønsket løbetid, og så hjælper vi dig med at finde det billigste billån til dig og din økonomi.

 

Billånsberegner

Det er ikke nødvendigt at bruge det finansieringsselskab, som din bilforhandler samarbejder med. Det kan ofte være smart at finansiere din bil gennem din forhandler, men kun hvis det er et godt tilbud. Derfor bør du altid indhente alternative tilbud gennem en billånsberegner, så du ikke bliver snydt. På sammenligningslisten ovenover, kan du se forskellige renter på billån, og du kan finde og beregne det billån, der passer din økonomi bedst.

 

Vores billånskunder er glade

Når du søger billån er det vigtigt at skabe sig et overblik og forhandle med din nye bank. Det har mange Mybanker brugere gjort og fået gode resultater. Her er eksempler på anmeldelser af den nye bank, Mybanker kunder med billån har fundet via vores services.

 

★★★★★

Erik

“Vi mødte en rådgiver, der var velforberedt og meget informativ, så vi havde, stort set, ingen spørgsmål”

 

★★★★★

Kamilla

“Positiv, jordnær og bedre muligheder end dem vi havde”

 

★★★★★

Hans

“Det fungerede nemt og smertefrit”