Bilfinansiering – sådan gør du det bedst

Når du skal købe ny bil, er det en god ide, at du sætter dig ind i, hvilken bilfinansiering, der passer bedst til dig.

Det er svært at give et klart svar på, hvilken bilfinansiering, der er bedst for dig. Det kommer nemlig an på, om du har en bolig med friværdi, som kan finansiere køb af bil eller om bilen skal finansieres ved hjælp af et klassisk billån. Det du skal betale om måneden afhænger af, hvor stor udbetaling du kan lægge.

Finansiere køb af bil via friværdien

Hvis du har friværdi i din bolig, kan du finansiere din nye bil ved at låne i friværdien.

Hvis du låner i friværdien i din bolig, betyder det at banken tager pant i boligen frem for i bilen. Når banken tager pant i noget – hvad end det er en bil eller bolig – skal du betale en stempelafgift til staten. Når panten er i boligen, kan du genbruge stempelafgiften næste gang, du skal købe en ny bil. Det kan du ikke, hvis banken har pant i bilen – da panten forsvinder, når bilen bliver skrottet eller solgt.

Hvis du, inklusiv dit billån, ikke har belånt mere end 80 % af boligens værdi, kan du finansiere billånet gennem dit realkreditlån. Fordelen ved dette er, at renten på realkreditlån er meget lav i øjeblikket. Det betyder, at omkostningerne ved at låne via friværdien er lavere end andre lånemuligheder. Ved realkreditlån betaler du, udover rente, også bidrag. Derfor skal du være opmærksom på bidragssatsen også. Bidragssatsen er den omkostning, som du betaler til dit realkreditinstitut for at administrere dit realkreditlån.

Få et billån fra banken 

Nogle banker tilbyder et decideret billån. Her tager banken pant i bilen. Betingelserne for lånet er forskellige fra bank til bank, men her er et par ting, du skal undersøge.


Sammenlign bilfinansiering

Du kan nemt sammenligne, hvad bilfinansiering koster gennem Mybankers samarbejdspartnere. Det gør du ved at klikke her.

Tilbage til Bilkøb

Bliv klogere på bilkøb

Billån uden udbetaling

Får gode råd til hvordan du får et billån uden at have sparet op til udbetalingen. Læs om banklån og finansiering via friværdien.

Læs mere

Hvad koster det at have bil?

Der er mange udgifter forbundet med at have bil. Her får du et overblik over, alt det du skal have med i dit bilbudget. Så er du sikker på, at du har råd til at have bil.

Læs mere

Bilmodel – hvilken bil passer til mine behov?

Når du køber en bil, skal du være sikker på, at den opfylder alle dine behov. Vi har kigget på fordelene og ulemperne ved fire bilmodeller.

Læs mere

Overvejer du et billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign