Udgivet: Juli 2021

Ny ejendomsvurdering giver ikke udsigt til skattestigning – tværtimod

Formålet med den nye ejendomsvurdering er at få en beskatning, der afspejler dagens ejendomsværdier, og som fremover kan følge prisudviklingen på boligmarkedet. I udgangspunktet er det ikke meningen, at der på landsplan skal opkræves mere i skat på ejerboliger, faktisk rummer de nye regler om ejendomsvurdering samlet set en mindre skattelettelse.

 

Rabatordning i ejendomsvurdering sikrer mod højere skat

Når de nye ejendomsvurderinger træder i kraft, etableres der også en rabatordning der sikrer, at ingen boligejere, der har købt bolig inden 2024, skal betale højere samlede boligskatter i 2024, end med de nuværende skatteregler.

 

Rabatten gælder indtil man sælger sin bolig. Uanset dette er der nogle boliger, hvor skatten falder, og nogle boliger hvor skatten stiger – om ikke andet så for den næste ejer, hvilket betyder noget for dem, der overvejer at købe, og måske for salgsprisen for dem, der vil sælge.

Ny ejendomsvurdering: Her er vinderne og taberne

 

Disse boligejere vil opleve en skattelettelse ifm. en ny ejendomsvurdering

  • Boligejere, hvis ejendom ikke er steget så meget i værdi de seneste 20 år.
  • Boligejere, hvis grundværdi allerede er steget meget, og som efter de gamle regler havde udsigt til stigende ejendomsskat (skat på grunden).
  • Boligejere, der bor i hus i kommuner med mange ejerlejligheder.
  • Boligejere, hvis bolig har en 2001 vurdering (ejendomsværdiskattegrundlag) der er relativ høj.

 

Disse boligejere vil opleve en skattestigning ifm. en ny ejendomsvurdering

  • Boligejere, hvis ejendom er steget meget i værdi de seneste 20 år.
  • Boligejere, hvor værdien af grunden i dag er vurderet forholdsvis lavt (typisk ejerlejligheder, der er steget meget i pris de seneste 20 år).
  • Boligejere, hvis bolig har en 2001 vurdering (ejendomsværdiskattegrundlag), der er relativ lav.
  • Kommende boligejere, der vil købe en bolig, der er steget meget de seneste 20 år. Med mindre de kan få ”kompensation” i form af lavere købspris.