Store besparelser til bilejerne

Danske bilejere kan på helt enkel vis spare store beløb på deres billån.

Skrevet af Redaktionen

I snit ligger der en gevinst på 7.761 kr. og venter for en bilejer med et typisk billån på 150.000 kr. med 5 års restløbetid, som er klar til at lade bankerne konkurrere om at byde. Det svarer til en besparelse på renteudgifter på over 25 pct.! Det viser en opgørelse fra Mybanker.dk, som omfatter over 1.500 bilejere.

  • Det er store og vel dokumenterede besparelser, vi her har sat lys på. Hvert enkelt lånetilbud bygger på en individuel vurdering af kunden, siger John Norden, direktør i Mybanker.dk.

Opgørelsen bygger på tal fra over 1.500 bilejere, som har lagt deres billån i udbud via Mybankers Skift bank tjeneste. Op til tre banker har i hvert tilfælde afgivet tilbud efter at have set bilistens økonomi efter i sømmene. Det gør disse data unikke, idet sådanne opgørelser oftest bygger på sammenligninger af generelle data på tværs af bankerne.

Men sådan er det vel altid, at man kan spare nogle penge, og er det ikke for besværligt at bruge tid på at diskutere med banken? Det vil mange erfaringsmæssigt sige.

  • Skift bank tjenesten er meget enkel at anvende. Så det må være de mest indbringende minutter, man kan anvende foran sin computer, siger John Norden.

I dag betaler en typisk bilist knapt 7 pct. i rente på sit billån i banken. Men for mange er det slet ikke nødvendigt at betale så høj en rente. Med enkle greb kan bilisterne komme ned på blot 5,4 pct. i snit.

  • Tallene dokumenterer, at forbrugerne kan udnytte Skift bank tjenesten og konkurrencen mellem banker til at forbedre deres vilkår væsentligt, siger John Norden.

Opgørelsen bygger på en sammenligning alene af rentesatser. Mybanker.dk har tidligere vist, at billån fra bankerne ofte er mere attraktive end billån fra de mange finansieringsselskaber, som sælger via forhandlerne. Mange bilejere kan altså finde endnu større besparelser end de her viste.

Overvejer du billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign billån

Om forfatteren Redaktionen

Lad bilen stå og kør på ferie

Læs artiklen
Lad bilen stå og kør på ferie
Ny bil? - Sådan finder du det bedste billån 28. maj 2019 Ny bil? – Sådan finder du det bedste billån Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 10. april 2018 Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 26. marts 2018 Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?