Her er Danmarks bedste bank 2017: Se hvordan din bank klarer sig

Her er Danmarks bedste bank 2017: Se hvordan din bank klarer sig

Mybankers bankundersøgelse 2017 afslører en udpræget tilfredshed hos Nordjyske Banks kunder, som sender den til tops i feltet med 17 pengeinstitutter. De største banker bliver igen i år henvist til nedre placeringer. Sunde priser, god rådgivning og en brugervenlig netbank er, hvad de ganske loyale, danske kunder vægter højest hos en bank.

Skrevet af Ulrik Marschall

 

Denne undersøgelse blev foretaget i 2017. Læs den nyeste bankundersøgelse fra 2018 her.

 

Mybankers store bankundersøgelse 2017

Nordjyske Bank drøner til tops i 2017-udgaven af Mybankers store og årligt tilbagevendende bankundersøgelse, hvor cirka 1500 har deltaget og sendt to jyske banker i top-3.

 

Topscoreren Nordjyske Bank hopper frem fra en mere beskeden 9. plads i sidste års banksammenligning. 2016-vinderen VestjyskBANK må tage til takke med en 2. plads i år, mens Handelsbanken indtager en ret solid 3. plads.

 

De største banker tiltaler tilsyneladende ikke danskerne. Jyske Bank sniger sig lige nøjagtig med i top-10, Nordea bliver nr. 12, Nykredit nr. 13, Danske Bank nr. 14, mens en af landets største pengeinstitutter, Sydbank, bliver nr. 17 og sidst.

 

Bedste bank i Danmark 2017 – Resultatet af Mybankers store bankundersøgelse

 Pengeinstitut  Kundetilfredshed 2017   
 Nordjyske Bank  81,00%
 VestjyskBANK  77,00%
 Handelsbanken  75,00%
 Arbejdernes Landsbank  68,00%
 Alm. Brand Bank  67,00%
 Lån og Spar Bank  65,00%
 Spar Nord Bank  63,00%
 Bank Nordik  63,00%
 Sparekassen Sjælland  61,00%
 Jyske Bank  61,00%
 Sparekassen Kronjylland  60,00%
 Nordea  60,00%
 Nykredit  58,00%
 Danske Bank  53,00%
 Ringkjøbing Landbobank  52,00%
 Sparekassen Vendsyssel  50,00%
 Sydbank  50,00%

 

Her er opskriften til succes for bankerne

Det gælder om at være den billigste bank, eller i mindste fald være konkurrencedygtig. Når Nordjyske Bank vinder Mybankers bankundersøgelse 2017, handler det om, at den leverer konkurrencedygtige produkter, en nem og overskuelig netbank samt kompetent og serviceminded rådgivning.

 

Det er de tre kerneydelser, som flest deltagere efterspørger hos et pengeinstitut. Og Nordjyske Bank scorer højest på alle tre parametre.

 

Der er også relativt stor efterspørgsel fra bankkunderne på gennemsigtighed og en sund økonomi i banken. Til gengæld er danskerne blevet så netbankskyndige, at kun hver femte sætter særligt pris på en lokal filial.

 

Bankens værdier, omdømme, miljøtiltag samt grad af involvering i lokalsamfundet prioriteres lavest af bankkunderne, lige som muligheden for at kunne komme i kontakt med banken om aftenen heller ikke synes at være så væsentlig.

 

Hvor tilfredse er nuværende bankkunder

 

Danskerne er loyale bankkunder

55 procent af de deltagende har været kunder i deres nuværende pengeinstitut i mere end 10 år, hvilket er udtryk for en vis loyalitet hos de danske bankkunder.

 

Der er dog en del mobilitet at spore i markedet, for mere end hver fjerde har skiftet bank inden for de seneste fem år – og rigtig mange overvejer at skifte i nærmeste fremtid.

 

49 procent overvejer bankskifte

Faktisk overvejer halvdelen af deltagerne i Mybankers bankundersøgelse 2017 at finde sig en anden bank. Hver ottende overvejer det endda meget kraftigt, men mange frygter at skulle bruge en masse tid, energi og ikke mindst penge på bankskiftet.

 

”Vi kan se af undersøgelsen, at næsten hver anden overvejer bankskifte. Desværre bliver mange af dem holdt tilbage af den overbevisning, at det kan være meget tidskrævende og dyrt. Det er i mange tilfælde en myte, som vi meget gerne vil være med til at aflive,” siger Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker.

 

Er du blandt dem, der overvejer at flytte dine aktiver til en anden bank, kan du via Skift bank tjenesten nemt og hurtigt få uforpligtende tilbud fra op til tre konkurrerende banker og se, om det kan betale sig for dig at gå i gang med skiftet.

 

”Omkring 2.500 personer benytter hver måned vores Skift bank tjeneste og får ved selvsyn indblik i, at det ikke behøver at være besværligt eller dyrt at skifte bank. Med den konkurrence, der er i markedet, håber vi, at flere vil gøre dette for at undgå at betale for meget i banken,” siger han.

Her kan du læse om Steffen Thorsted, der efter at have brugt Skift bank tjenesten sparede 11.000 kroner om året ved at flytte sit andelslån til en anden bank.

 

Den lette vej til den rette bank: Prøv selv her

Prøv skift bank – find den bedste bank til dig

God kemi og sunde værdier betyder noget  

Mange bankkunder vil have andet og mere end lave udlånsrenter og en brugervenlig netbank. Hver femte af de adspurgte overvejer at skifte bank, fordi de utilfredse med kvaliteten af den rådgivning, de får i øjeblikket. Hver tiende overvejer at skifte alene som følge af dårlig kemi med bankens ansatte eller filialchefen.

 

Hver tiende kan ikke forene sig med bankens værdier længere, og det kan ende med at blive årsagen til et bankskifte.

 

Gå selv på opdagelse i grafikkerne efter flere svar om kundetilfredsheden hos danske bankkunder og del gerne artiklen med venner eller bekendte, hvis du mener, de kan opnå større tilfredshed i en anden bank end den, de har i dag.

 

Hvilke banker har flest kunder, der vil anbefale

 

Højeste prioritet ved bankvalg

 

God og overskulig netbank
Medarbejdere kompetence service

 

banken image

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hold dig opdateret med nyheder, gode råd og perspektiver på privatøkonomi.

Overvejer du at skifte bank?

Beregn hvor meget du kan spare på et eventuelt bankskifte.

Klik her.

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Bedste bank 2019: Disse banker har de mest tilfredse kunder

Læs artiklen
Bedste bank 2019: Disse banker har de mest tilfredse kunder
Giv banken adgang til dine {oplysninger} 13. januar 2019 Giv banken adgang til dine oplysninger sådan finder du din årsopgørelse 13. januar 2019 Sådan finder du din årsopgørelse Her er Danmarks bedste bank 2018: Hvordan klarer din bank sig? 12. juni 2018 Her er Danmarks bedste bank 2018: Hvordan klarer din bank sig?