Når det kommer til økonomisk planlægning, er det essentielt at forstå, hvad et budget er. Et budget er en detaljeret oversigt over forventede indtægter og udgifter i en given periode. Dette værktøj giver en klar indsigt i din økonomi og kan hjælpe med at forebygge unødvendige udgifter.

 

How-to-guide: Sådan lægger du et budget

Når du har besluttet dig for at lægge et budget, er det vigtigt at du forholder dig realistisk til din økonomi. Hvis du er for urealistisk vil dit budget ikke holde. Husk du gratis kan finde Mybankers budgetskabelon nederst på siden her.

  • List dine indtægter (løn, SU, børnepenge osv.)
  • List dine faste udgifter (husleje, forsikring, lån osv.)
  • Tag højde for andre udgifter (mad, transport, underholdning og andre udgifter der kan variere)
  • Beregn dit rådighedsbeløb (det beløb du har efter alle udgifter er betalt)
  • Sæt dig et mål for, hvad du f.eks. vil spare op til.
  • Justér løbende. Et budget er ikke støbt i sten, og det er normalt at ens økonomi ændrer sig med tiden. Gennemgå og juster budgettet regelmæssigt.

Når du skal finde frem til dit rådighedsbeløb, skal du se på forskellen mellem dine indtægter og faste udgifter. Få et overblik over de mest almindelige faste udgifter herunder.

 

Få Mybankers gratis budget skabelon

En af de nemmeste måder at komme i gang med budgetlægning er ved brug af en budgetskabelon. Mybankers skabelon giver dig en hurtig oversigt over indtægter og udgifter, så du kan få en oversigt over din økonomi.

Du kan helt gratis downloade budgetskabelonen her.

Hent Mybankers gratis budgetskabelon

 

Sådan holder du dig indenfor budgettet

Det er ikke nok kun at lave et budget. Det vigtigste er at du følger det. Det kan være svært at vænne sig til at følge ens budget, så vi kommer med nogle tips:

  1. Vær realistisk: Sæt realistiske grænser og mål for dig selv. Hvis du sørger for at være realistisk, undgår du at lave et budget, der er for stramt. På den måde kan du nemmere få styr på din økonomi.
  2. Gennemgå og juster regelmæssigt: Tjek dit budget månedligt og foretag nødvendige justeringer. På den måde sikre du, at du sætter realistiske mål og kan holde dig indenfor budgettet.