Lån penge

Lån penge nemt, hurtigt og til en god rente i samarbejde med Lendo – Nordens største sammenligningstjeneste for lån

Lendo og Mybanker er begge ejet af den norske mediekoncern Schibsted, som også ejer danske DBA og Bilbasen.
 • Få tilbud på at låne penge fra op til 18 banker
 • Det er gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Lån op til 350.000 kroner til det du står og mangler
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 18 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Lån penge ved at udfylde en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun et par minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på lån fra op til 18 banker.

Sammenlign

Du får de første svar inden for et par minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån der passer dig bedst. Det er gratis at ansøge om lån via Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Lån penge nu og her

Lån penge billigt

Lendo indhenter personlige lånetilbud til dig, så du kan sammenligne dem og vælge det bedste og billigste. Lendo formidler lån med en rente fra 2,95% – vær dog opmærksom på, at rentefastsættelsen afhænger af din økonomi og bankernes kreditvurdering af denne. Lån penge nu ved at udfylde en låneansøgning. Det tager kun 10 minutter.

Indhent tilbud

Lån penge hurtigt og nemt

Få personlige lånetilbud fra op til 18 veletablerede banker og långivere

Det tager maks. 24 timer, men ofte får du svar med det samme, så du kan låne penge hurtigt og nemt. Prøv Lendos låneberegner eller indsend en låneansøgning så du kan få et godt overblik over de renter og vilkår, som långiverne kan tilbyde netop dig. Du er garanteret samme eller endda bedre lånevilkår, end hvis du henvender dig direkte til bankerne. Lendo formidler også samlelån og billån.

Lendo er helt gratis og uforpligtende for dig at benytte.

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål

Den hurtige og nemme vej til et lån

Du kan hurtigt blive overvældet, idet du skal låne penge. Hvor skal man starte, og hvad skal man være opmærksom på? Lendo har gjort forarbejdet, og dermed kan du hurtigt og nemt låne penge. Vi anbefaler dog stadig, at du kun låner det beløb, som du har brug for.

Et online lån er et forbrugslån, hvor pengene ikke skal bruges til én bestemt ting. Det vil altså sige, du kan låne penge, hvis du f.eks. skal købe en ny cykel, betale en stor tandlægeregning eller du skal ud at rejse. Kort sagt bestemmer du helt selv, hvad du vil bruge pengene på.

Før du bestemmer dig for at låne penge, bør du overveje om lånet er nødvendigt, og om du har råd til lånet. Derfor gør Lendo også en dyd ud af at oplyse dig om, hvad du egentlig siger ja til. Lendo giver dig et overblik over, hvad dit lån kommer til at koste dig, hvor meget du skal betale hver måned samt, hvor lang tid du har til at tilbagebetale lånet.

 

Sådan låner du penge hurtigt og nemt

Når du bruger Lendo ansøgningsform foroven, kan du forvente en hurtig ansøgningsproces og hurtig udbetaling. Lendo indhenter tilbud fra forskellige banker, så du nemt og hurtigt kan finde det lån, der passer dig bedst. En af fordelene ved at låne penge online er, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Derudover foregår hele processen digitalt, og det betyder, at du kan styre processen hjemme fra sofaen af. Det eneste du skal gøre, er at ansøge om det lån, der passer til dig, vente på at lånudbyderen svarer og til sidst acceptere lånet med NemID.

Lån penge hurtigt nu

Med et online lån kan du på kort tid få svar på din ansøgning og få udbetalt pengene. Det kan derfor være en fordel for de personer, der har brug for at låne penge akut. Desuden er der ingen krav til, hvad du skal bruge penge på.

Det kan lyde nemt og hurtigt at låne penge online, men det er det skam også. Du ansøger om et lån igennem en af Lendos udbydere, de laver et automatisk kredittjek, og du vil indenfor kort tid modtage et tilbud, hvis du bliver godkendt. Det er i kontrast til et traditionelt banklån, en nem og hurtig løsning. På grund af en lovgivning, vil der være en venteperiode på 48 timer, inden du kan acceptere lånetilbuddet. I denne periode er det ikke tilladt for lånudbyderen at kontakte dig og følge op på tilbuddet. Er du stadig interesseret i lånet, efter de 48 timer, skal du selv kontakte lånudbyderen og acceptere tilbuddet. Derefter vil du kunne låne pengene.

 

 

Lån penge online

Det er hurtigt og nemt at låne penge online – men tænk dig om. Lendo har gjort dit forarbejde og indhentet lånetilbud til dig. Dog er det stadig vigtigt, at du tænker dig om, inden du optager et lån. Vær sikker på at du har mulighed for at betale lånet af til tiden, og lån kun det beløb, du har brug for. Derved sørger du for, at du ikke ender i situation, hvor du har problemer med at betale lånet til tiden.

Lån penge til det du drømmer om

Der kan være mange grunde til, at du vælger at tage et lån. Det kan måske være, du har haft uforudsete udgifter som har drænet din opsparing, og derfor har du ikke råd til den årlige ferie. Det kan også være du står og mangler en ny cykel eller computer, men din økonomi ikke er til det. Det er altid en god ide at undersøge markedet og indhente tilbud fra flere udbydere, inden du beslutter dig for et lån. Det første lån du finder, er nemlig ikke altid det bedste, da der kan være forskel på lånene. Du kan med fordel kigge på lånenes ÅOP, da tallet vil vise dig lånets Årlige Omkostninger i Procent. Dermed ved du, hvordan din økonomi bliver påvirket af lånet, idet du skal betale lånet tilbage.

Vi hos Mybanker vil altid anbefale dig til at overveje, om det er nødvendigt at låne penge. Har du råd til lånet, eller ville det være klogere at sætte lidt til side hver måned og vente.

Hvor lang tid går der, før pengene er udbetalt?

Det kan variere fra lånudbyder til lånudbyder om, hvor hurtigt pengene står på din konto. Ligesom der kan være forskel på deres behandling af din ansøgning, kan der være forskel på, hvor hurtigt l de kan udbetale pengene. Bankerne oplyser normalt på deres hjemmeside, hvor lang tid du kan forvente, der går fra du har underskrevet aftalen for lånet, til pengene tikker ind på din konto.

 

Billigste lån 2021

Du står måske og overvejer hvilke af lånene fra listen ovenover, du skal vælge. Du vil gerne låne penge billigt, men hvordan finder du det billigste lån? Det kommer i høj grad an på flere ting. Du skal aldrig tage det første og bedste lånetilbud du finder, da du kan ende med at betale høje omkostninger. Du kan nemlig finde lån med en lav månedligydelse, men med høje omkostninger, og omvendt. Derfor er det altid smart at bruge lånenes ÅOP som målestok.

Forstå ÅOP og lån penge billigt

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er altid angivet i procent. Tallet dækker bl.a. over de omkostninger, der er i forbindelse med oprettelsen af lånet samt de renter, du skal betale. Prisen på oprettelsen af lånet og renterne bliver lagt sammen og bliver fordelt ud på det antal år, der svarer til lånets løbetid. Tallet viser altså, hvad lånet vil koste dig årligt. Derfor kan dette tal være klogt at hægte sig ved, idet du skal låne penge.

Du skal dog være opmærksom på at et låns ÅOP kan stige, hvis du vælger at indfri lånet før tid. Derfor mener nogle mennesker, at det tal som ÅOP viser, kan være vildledende. Derfor kan der være god grund til overveje løbetiden på lånet, når du skal låne penge.

Her er en liste over, hvad ÅOP blandt andet dækker over:

 • Omkostninger ved oprettelse af lånet
 • Administrationsomkostninger
 • Rente og månedlige ydelser
 • Tinglysningsomkostninger i forbindelse med f.eks. fast ejendom

 

10 gode råd når du låner penge online

 1. Læg et budget og lån penge med god samvittighed
 2. Lån kun de penge, som du har brug for
 3. Indhent tilbud fra forskellige lånudbydere og sammenlign dem
 4. Brug lånets ÅOP som en rettesnor til at sammenligne lån
 5. Gør op med dig selv, hvor lang tid du skal bruge på at betale lånet ud
 6. Overvej om den månedlige ydelse skal være høj eller lav
 7. Tjek etableringsomkostningerne i forbindelse med at du låner penge
 8. Lån kun penge til engangsudgifter, såsom en regning, ferie eller en ny cykel
 9. Betal lånet tilbage til tiden
 10. Genovervejer om det er nødvendigt med et lån, og om du har råd til lånet

 

Læg budget – Lån penge med god samvittighed

I forbindelse med et lån, kan der være mange tal som du skal forholde dig til, og som har betydning for din økonomi. Derfor kan det være en fordel at have styr på din økonomi, inden du låner penge. En måde til at få et overblik over din økonomi er at lægge et budget.

Hvis du står og skal låne penge, er det en god ide at have styr på din økonomi og kende dine omkostninger til lånet (Benyt eventuelt en låneberegner). Derfor opfordrer vi dig til at lægge et budget, inden du optager et lån. Et budget giver dig nemlig et overblik over dine indtægter og udgifter.

Det er vigtigt, du husker at tage højde for at der kan komme uventet udgifter. Dit budget skal nemlig kunne hænge sammen, selvom du måtte få en uventet regning. Det kan f.eks. være en tandlægeregning eller en regning fra mekanikere, hvis et uheld skulle ske.

Et budget bør:

 • Være realistisk
 • Give dit et overblik over din økonomi
 • Tage højde for uventet udgifter

 

Sådan lægger du et budget

Det er måske første gang du lægger et budget, og muligvis synes du det er en smule besværligt og uoverskueligt. Men et budget er ikke til for at gøre livet surt, tværtimod. Rigtig mange mennesker lægger budget, og det er ikke så svært, som du tror. Et budget handler i bund og grund om at se ind ad og se realistisk på ens indtægter og udgifter. Du skal helt enkelt se på de midler, du har til rådighed.

 

Læg budget med tre enkle trin:

 • Få styr på dine indtægter, så du kan danne dig et overblik over, hvad der bliver sat ind på din konto hver måned.
 • Dan dig et overblik over dine udgifter, så du har styr på, hvad du bruger dine penge på.
 • Træk dine udgifter fra dine indtægter. Dermed ved du helt præcis, hvad du har til rådighed, hver måned.

Hvis du ved, hvad du har til rådighed hver måned, kan du nemmere bedømme, om du har råd til at låne penge. Det er nemlig vigtigt, at du har luft i din økonomi, til at betale af på lånet hver måned. Dermed undgår du også at stå i en situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage til tiden.

Uanset om du skal låne til en cykel, en ferie eller noget tredje, er det altid en god ide at lægge et budget.

Sådan finder du det billigste lån

Når du er på udkig efter at låne penge billigt, er det altid en god ide at indhente flere tilbud fra forskellige lånudbydere. Derved vil du kunne skabe dig et overblik over dine muligheder og sammenligne lånene. Hvis du tager det første og bedste lån, kan du risikere at betale alt for høje renter eller alt for høje etableringsomkostninger.

Ovenfor finder du Lendos ansøgningsform, hvor du nemt kan indhente tilbud fra forskellige lånudbydere. Lendo giver dig et klart overblik over lånenes renter, ÅOP og månedligydelse. Lendo har gjort forarbejdet for dig, så du nemt kan finde det lån, som passer bedst til dig.

Der findes ikke noget lån som er billigst for alle, da det varierer fra person til person. Derfor er det også vigtigt at du gør op med dig, hvad der er vigtigt for dig, når det kommer til dit lån.

 

Når du sammenligner tilbud, er det en god ide at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor meget har jeg egentlig behov for at låne?
 • Hvor lang tid skal jeg bruge på at betale pengene tilbage?
 • Hvor meget er jeg villig til at betale tilbage hver måned?
 • Hvordan ser mit budget ud, og har jeg råd til lånet?
 • Er det nødvendigt at låne penge?

 

Disse 5 spørgsmål kan være med til at hjælpe dig på vej, idet du skal finde det bedste lån for dig. Især det sidste spørgsmål er vigtigt – overvej om det kan betale sig at lægge lidt til side og lave en opsparingskonto eller børneopsparing til dit barn, i stedet for at låne penge. Nogle mener det ikke er fordelagtigt at lave en opsparingskonto i banken grundene negative renter. Derfor vælger mange at lave en opsparing via investering. En nem og populær måde at investere på i 2021, er indeksfonde.

 

Lån penge uden afslag

I forbindelse med et online lån er der altid en chance for at lånudbyderen giver dig et afslag. Alle kreditorer har vidt forskellige krav til dig, når du ansøger om at låne penge, og derfor kan det være svært at låne penge uden afslag.

Nogle banker har et krav til din alder, og ser helst du har en vis alder, før du kan blive godkendt til et lån. Det er muligt at kunne låne, selvom du kun er 18 år, men mange kreditorer kræver du er ældre.

Andre banker har et krav til din økonomi og derved et krav om en fast indkomst. Det kan svinge fra lånudbydere til lånudbyder, hvor meget du skal tjene om året, før du kan låne uden afslag.

 

Her er en liste over nogle af de ting, som bankerne kan kræve af dig, når du vil låne penge uden afslag:

 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
 • Du skal som minimum være myndig, muligvis ældre for at kunne låne
 • Du må ikke være registreret som ”dårlig betaler” i RKI
 • Du skal have en form for indtægt
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have et aktivt nummer, du kan kontaktes på
 • Du skal have et NemID

 

Hvad er et online lån?

Et online lån er et forbrugslån, som du kan optage online og få udbetalt indenfor kort tid. Når du låner penge online, skal du ikke stille sikkerhed for dit lån eller komme med en udbetaling. Det betyder, du kan låne penge, selvom du ikke har en opsparing. Et online lån er din mulighed for at låne penge hurtigt, billigt og med få lånekrav.

 

Fordele ved at låne penge online

Der kan være mange fordele at hente, hvis du vælger at låne penge online. Vi lister nogle af største fordele, som du kan gøre brug af.

 • Lån penge hurtigt og nemt, når du står og mangler
 • Lån penge uden sikkerhed
 • Lån penge uden at forklare, hvad du skal bruge dem til
 • Lån penge hjemme fra din sofa i trygge rammer
 • Lån penge online og spar turen ned til banken

 

Hvor meget kan jeg låne online?

Det er i princippet muligt at låne op til det beløb, som matcher dit behov. Vi anbefaler dog at du ikke låner mere end højest nødvendigt. Der er nemlig altid omkostninger forbundet med et lån, både i forbindelse med at lånet skal oprettes samt løbende, i form af renter.

Du skal huske på, at det er lånudbyderens kreditvurdering af dig, som afgør, om du i sidste ende bliver godkendt til lånet. Hvis du har en sund økonomi, kan det øge din chance for at blive godkendt og have en positiv indflydelse med lånets rente. Samtidig kan det have en negativ indflydelse, hvis du har en økonomi med et mindre rådighedsbeløb. Det kan være en god ide at lave et budget, da du derved kan vise banken, hvordan du har tænkt at tilbagebetale lånet.

 

Hvad koster det at låne penge online?

Når det kommer til prisen på at låne penge, kan det være svært at komme med et enstydigt svar. Der er nemlig stor forskel på udbyderne, når det kommer til renterne. Renterne afhænger af dit låns størrelse, løbetid og den kreditvurdering, som banken laver af dig. Hvis du har en sund økonomi, kan du muligvis få lov til at låne pengene til en lavere rente. Det er fordi bankerne løber en stor risiko, når de lader dig låne penge uden at stille sikkerhed. Det betyder nemlig at lånudbyderen ikke kan gøre udlæg i dine ejendele, hvis du skulle have svært ved at betale pengene tilbage til tiden. Du skal også huske på at renten er beregnet individuelt. Hvis du vil have det bedste lån, er det altid en god ide at udforske markedet og indhente tilbud fra forskellige lånudbydere. Dermed er du sikker på at få det bedste tilbud på renter og etableringsomkostninger.

 

Ansøg om et lån online

Det er i de fleste tilfælde hurtigere at låne penge online end at forhøre sig i banken. Når du ansøger om at låne penge online, får du som regel svar inden for kort tid, og pengene bliver sat ind på din konto indenfor få dage. Selvfølgelig kan det ske at svartiden varierer.

Når du ansøger om et lån fra Lendo, laver lånudbyderen en hurtig kreditvurdering af dig og din økonomi, og vender, indenfor kort tid, tilbage med et tilbud. Du skal blot acceptere tilbuddet og pengene vil stå på din konto efter få dage. Det sætter selvfølgelig nogle krav til dig som ansøger, da du selv skal finde frem til det lån, som passer bedst til dig.

Bankernes krav

I forbindelse med at du ansøger om at låne penge, kan låneudbyderen have forskellige krav til dig. Nogle banker ser helst, at du har en vis alder. Du skal i alle tilfælde være minimum 18 år for at få lov til at låne penge, men nogle lånudbydere kræver, at du er ældre.

Udover din alder kræver låneudbyderne også en kreditvurdering af din økonomi. Det er bankens måde på at vurdere om, du har nok luft i din økonomi til at tilbagebetale lånet til tiden. Dog er processen ikke lige så omfattende, som hvis du ansøgte om et billån eller boliglån. Det betyder også at du hurtigere får svar på din ansøgning og hurtigere får udbetalt pengene. Der er dog stadig nogle krav, som du skal leve op til. Du må f.eks. ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. I tilfælde af at du vil låne et større beløb, kan lånudbyderen også kræve at du indsender dine seneste lønsedler og årsopgørelse. Dermed er du og lånudbyderen sikker på at du ikke låner flere penge, end din økonomi kan klare. Desuden ser mange lånudbydere at du er dansk statsborger, har en dansk folkeregisteradresse, dansk telefonnummer og en e-mail de kan kontakte dig på. Hvis du opfylder disse krav, er der en stor chance for at du bliver godkendt til dit lån, dog kan det variere fra person til person.

 

Hvad kan du bruge et online lån til?

Med et online lån bestemmer du selv, hvad du vil bruge pengene på. Det er en af de største forskelle på et traditionelt lån i banken og et online lån. Hvis du går ned i banken og beder om et lån, vil din bankrådgiver sandsynligvis spørge indtil formålet med lånet. Det er ikke tilfældet med et online lån. Det vil altså sige, du kan søge om et lån, hvis du står og mangler penge til en ny cykel, en ferie eller en uventet tandlægeregning.

Et online lån kan hjælpe dig hvis:

 • Du i en kort periode har en mindre indtjening
 • Du får en uventet udgift som vælter dit budget, f.eks. en stor tandlægeregning
 • Hvis du står og mangler penge til f.eks. en ny cykel eller computer

 

Konsekvenserne ved at låne penge

Det kan ske at du står i en situation, hvor du akut har brug for at låne penge, f.eks. fordi en uventet regning er dumpet ind gennem brevsprækken. Selvom at du har brug for pengene, bør du alligevel overveje, om du har råd til lånet, og om du virkelig har behov for pengene. Der er nemlig altid konsekvenser ved at låne penge, hvis du ikke kan betale dem tilbage til tiden. Vælger du at optage et lån, som du i sidste ende ikke havde råd til, kan du ende med at skylde mere, end du havde regnet med.

 

Nogle af konsekvenserne ved at låne penge og ikke tilbagebetale dem kan findes nedenfor:

 • Du kan blive registreret som dårlig betaler i RKI og Debitor Registeret
 • Du kan have svært ved at låne penge i fremtiden, da du tidligere har brudt låneaftaler
 • Du kan ende med en uoverskuelig gæld, som kan være svær at betale tilbage

 

Som sagt er der altid konsekvenser, når du vil låne penge. Derfor er det vigtigt, at du lavet et budget, som inkluderer en post der hedder ”tilbagebetaling af lån”. Dermed er du sikker på, at du kan betale pengene tilbage og være sikker på at undgå de ovenstående konsekvenser.

 

Lån penge online – find den type lån der passer til dig

Det er ikke unormalt at blive forvirret, idet du prøver at finde hoved og hale i de mange typer af lån. Men det er faktisk ikke så svært at kende forskel, hvis du læser med her.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån, hvor der ikke er stilles krav til, hvad du bruger pengene på. Det vil altså sige, du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Det kan være du står og mangler en ny cykel eller, du blot har brug for at øge dit rådighedsbeløb for en kort periode. Du skal ikke stille sikkerhed i forbindelse med et forbrugslån. Det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed i form af dine ejendele, som man f.eks. gør med et billån. Et forbrugslån kan også laves som en kassekredit, hvor du ikke fast tilbagebetaler gælden.

Samlelån

Hvis du har mange forskellige forbrugslån, kan du med fordel samle dine lån med et samlelån. Et samlelån er en løsning til dig, der gerne vil have en mere overskuelig økonomi og få samlet sine lån under et billigere lån. Når du låner penge i forbindelse med et samlelån, vælger bankerne ikke at udbetale pengene til din konto. Derimod står de selv for at indfri din gæld hos dine kreditorer.

Billån

Et billån, bådlån, lån til campingvogn eller mc-lån er et forbrugslån, hvor pengene er øremærket til købet af en bil. Det betyder at pengene ikke kan bruges til andet end en bil. Derudover kræver bankerne typisk at du stiller din bil som sikkerhed for lånet. Det betyder at banken kan gøre udlæg i din bil, hvis du har svært ved at betale lånet tilbage til tiden.

Realkreditlån

Du vil ofte få brug for et realkreditlån, hvis du skal købe en bolig eller skal lån til sommerhus. Et realkreditlån er et lån, som du bruger til at finansiere et boligkøb. Du kan låne op til 80% af boligens pris via et realkreditlån. Ofte har et realkreditlån, en lavere rente end et boliglån. Idet du optager et realkreditlån, låner du ikke pengene igennem en bank, men et realkreditinstitut. I forbindelse med dit realkreditlån betaler du bidragssatser til dit realkreditinstittut.

Boliglån

Idet du skal købe et hus, er de fleste nødt til at tage et eller flere boliglån. Et boliglån er ofte karakteriseret med en højere rente end et realkreditlån. I forbindelse med et huskøb, skal du selv kunne lægge 5% af boligens pris. 80% af boligens pris kan du finansiere gennem et realkreditlån, og de resterende 15% skal du låne gennem et boliglån i banken. Et andet form for boliglån, som du kan støde på er et andelsboliglån. Her køber du dig ind i en forening, i stedet for at købe hele ejendommen. Hvis du er interreseret i at vide, hvad et boliglån vil koste dig, kan du bruge Mybankers boliglånsberegner.

 

Hvem låner penge online?

Det er alle slags mennesker, der låner penge online, da det er hurtigt, nemt og billigt. Vi ser, ofte, vores brugere optage forbrugslån i forbindelse med en begivenhed, boligforbedringer eller en ny computer. Det kan f.eks. være i forbindelse med et sølvbryllup eller et nyt tag. Desuden kan et online lån også bruges til at øge din økonomi for en kort periode. Der kan være mange grunde til, at du låner penge online, og derfor udnytter mange denne mulighed.

 

Forskellen på online lån og kviklån

Online lån er et andet ord for et forbrugslån, og derfor kan lånet variere i lån størrelse og løbetid. Et kviklån vil ofte være karakteriseret af et mindre lånebeløb og en kort betalingsperiode. Vi ser stadig mennesker, som desperat har brug for penge og tyr til muligheder såsom kviklån. Selvom det er en udbredt viden, at kviklån er en dårlig ide, er der stadig vælger denne mulighed. Det kan især være i tilfælde, hvor en person har fået afslag i banken. Men et kviklån er ikke et billigt lån, tværtimod.

Lån penge uden at blive snydt

I 2020 blev der vedtaget en ny lovgivning, som skulle gøre op med dyre lån, heriblandt kviklån. Lovgivningen blev vedtaget, da man mener at dyre kviklån er med til fange flere danskere i en uoverskuelig gældsspiral. Lovgivning vil derfor forbyde høje renter og høje omkostninger, når du låner penge.

Det betyder, at det ikke er muligt at optage et lån, som har en højere ÅOP end 35%. Derudover er der indført et omkostningsloft, som betyder, du maksimalt kan ende med at betale det dobbelt af lånets størrelse tilbage, i renter, gebyrer og afdrag. I sidste ende gør den nye lovgivning, at du ikke bliver snydt og betaler skyhøje omkostninger, når du låner penge.

 

Sammenlign lån og find det billigste lån

Du kan kvit og frit ansøge om at låne penge online. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud fra forskellige lånudbydere. Dermed er du bedre i stand til at sammenligne lånene finde det bedste lån til lige netop dig.

Hos Lendo har du nemt mulighed for at danne dig et overblik og sammenligne lånetilbuddene. Lendo har gjort forarbejdet, du skal blot finde et lån, der passer bedst til dig.

Du skal være opmærksom på at de lån, du sammenligner har:

 • Samme lånebeløb
 • Samme løbetid

Når du skal sammenligne lån, kan det være en god ide at kigge på ÅOP, som er en forkortelse af Årlige Omkostninger i Procent. Tallet dækker over de omkostninger, der må være i forbindelse optagelsen af et lån, samt renter du skal betale. Dette tal vil altså kunne fortælle dig, hvad lånet kommer til at koste dig i sidste end. ÅOP er derfor et tal du kan læne dig op ad, idet du sammenligner lån. Alle lånudbydere er forpligtet til at oplyse et låns ÅOP.

Det er ikke unormalt at finde lån med lave renter, men med høje etableringsomkostninger. Derfor kan du ikke kun fokusere på et låns rente, da omkostningerne ofte er sat dét højere, hvis renten er lav.

Du tænker måske at etableringsomkostningerne ikke er værd at hænge sig i, da det er renterne, som kan påvirke din daglige økonomi. Men hvis du lige pludselig får muligheden for at indfri dit lån før tid, har du allerede betalt etableringsomkostningerne. Du sparer renterne, men det beløb du har betalt i forbindelse med optagelsen af lånet, får du ikke igen, selvom du indfrier lånet før tid.

 

 

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information og er et register over dårlige betalere. Hvis du ikke betaler dine regninger til tiden og dermed skylder penge, kan du risikere at havne i RKI. I dag bliver færre danskere registreret i RKI, hvilket er en positiv udvikling. Hvis du selv er i RKI eller har gældsproblemer, findes der forskellige servicer, der kan hjælpe dig med at komme ud af den onde gældsspiral.

Udover RKI findes også Debitor Registeret. Disse to er de største registre over dårlige betalere. Du skal være fyldt 18 år for at kunne være registreret i RKI eller Debitor Registret.

 

Afbetal din gæld

Når du låner penge, er det vigtigt at du kan betale lånet tilbage til tiden. Det kan dog ske, at du for en periode, ikke har kunnet betale lånene, og nu virker det uoverskueligt at begynde igen. Men fat mod, der er hjælp at hente. Der er forskellige metoder, som kan hjælpe dig med tilbagebetalingen, og vi fortæller lidt om nogle af dem her.

Sneboldmetoden

Sneboldmetoden også kendt som sneboldstrategien fokuserer på dine mindre gældsposter og bevæger derefter op ad. Du starter altså først med at betale af på dit mindste lån. Når lånet betalt af, går du videre til dit næstmindste lån. Det er vigtigt at du ikke nedsætter din månedlige afbetaling, idet du er kommet af med et lån. Du skal nemlig udnytte, at du har flere penge til at betale af på det næste lån. Du bruger nemlig pengene, som du har fået til rådighed fra dit første lån til at lave en ”snebold”. Hver gang du har betalt et lån af, vil din ”snebold” blive større, da du vil have flere penge at betale af på det næste lån.

Denne metode er for mange en mere motiverende strategi, da du hurtigt vil kunne se en forskel i din økonomi. Dog vil denne metode ikke være den billigste metode, da du ikke tager højde for, at nogle af dine lån har en højere ydelse end andre.

Lavinemetoden

Lavine-metoden er en bedre måde at afbetale din gæld på, når det kommer til at spare penge. Metoden fokuserer først på det lån med den højeste årlige omkostning og bevæger sig derefter ned ad. Du kommer derved først af med de lån, som koster dig flest penge årligt. Forskellen på disse to metoder er at du sammenlagt kommer til at betale færre omkostninger ved at bruge lavinemetoden.

Mange mener at lavinemetoden er en dårlig metode fremfor sneboldmetoden. Selvom du i sidste ende kommer til at spare penge på lavinemetoden, vil der gå længere tid, før du kan mærke en forskel i din økonomi. Det kan for mange virke demotiverende.

Samlelån

En tredje mulighed er at ansøge om et samlelån. Ideen med et samlelån er, at du betaler hele din gæld af på samme tid. Samlelånet går ind og indfrier alle dine lån på samme tid, og derved vil du kun have et lån at skulle forholde dig til. Ofte har du mulighed for at samle dine lån til et billigere lån.

Nogle gange kan det være svært at få et overblik over ens økonomi. Derfor er det også svært at vide, hvor man skal starte med at afbetale sin gæld og derved få en fornuftig økonomi igen. Hvis du har brug for hjælp, kan du altid søge hjælp i form af økonomisk rådgivning.

Lån penge uden sikkerhed

Lån som f.eks. forbrugslån, er blandt andet, kendetegnet ved at du som låner, ikke skal stille sikkerhed for lånet. Altså skal du ikke stille sikkerhed i form af personlige aktiver. Lånet er det, man kalder et usikret lån. Ofte skal du heller ikke oplyse, hvad pengene skal bruges til i forbindelse med dit online lån.

Ved andre typer for lån, så som billån eller boliglån, er det et krav, at du stiller sikkerhed for lånet. Det vil altså sige, at lånudbyderen kan gøre krav på din bil eller bolig, hvis du ikke betaler pengene tilbage som aftalt. Dette er bankernes måde på at sikre, at de får deres penge tilbage.

 

Forstå renten på dit lån

Du vil altid skulle betale renter, når du optager et lån, medmindre lånet er rentefrit. Med et rentefrit lån, vil renten blive pålagt senere i låneperioden. Renter er det beløb, det koster dig at låne pengene af lånudbyderen. Det er generelt sådan lånudbydere tjener deres penge, men de løber også samtidig en risiko, hver gang de låner penge ud. Beløbet som du betaler i renter, vil løbende falde, da du hen ad vejen nedbringer din gæld. Om din rente vil have udsving eller ikke, afhænger, af om du har et lån med fast eller variabel rente.

Hvordan udregnes min rente?

Som regel afregnes renten som en procentsats pr. år. Det vil sige at hvis du låner 100 kr. med en rente på 7% procent, ender du ud med at betale 107 kr. når året er omme.

 

Lån penge – fast eller variabel rente?

Når du står og overvejer, om du skal lån penge online, skal du forholde dig til valget mellem en fast eller variabel rente. Valget mellem et lån med en fast eller variabel rente kan have stor betydning for dig. Derfor kan det betale sig at bruge lidt tid, selvom du gerne vil låne penge hurtigt. Du vil måske have et klart overblik over, hvad du skal betale hver måned i hele lånets løbetid. Hvis dette er dit behov, bør du vælge et lån med en fast rente. Et lån med en fast rente bliver omtalt som en tryg løsning, da du vil have et klart overblik samt en fastsat rente. Fordelen ved at låne penge med en fast rente er, at du ved, hvad renten er i hele lånets løbetid. Ulempen med en fast rente, er at dine udgifter ikke falder, idet renten falder. Derudover er et lån med en fast rente en smule dyre end et lån med variabel rente.

Modsat vælger du en variabel rente, vil du ikke have den samme trygge løsning, men til gengæld have et billigere lån. En variabel rente er billigere her og nu, men kommer med en usikkerhed, da renten både kan stige og falde igen. Fordelen ved at låne penge med en variabel rente, er at den variable rente, normalt er lavere end den faste rente. Det betyder at dit lån med en variabel rente vil være billigere et lån med en fast rente. Derudover kan du være heldig og se renten falde yderligere, og dermed bliver dine udgifter endnu billigere. Du kan dog også komme ud for at rente stiger til et højere niveau end den faste rente, du kunne have fået, da du fik lånet.

 

Du skal vælge en fast rente, hvis du kan nikke ”Ja” til disse udsagn:

 • Du kan lide at vide, hvad du skal betale hver måned uden at blive overrasket af uventet rentestigninger.
 • Du har et stramt budget, hvor der ikke er råderum til en eventuel rentestigning.
 • Du vil ikke kunne sove om natten, grundet din bekymring om renten stiger eller ikke.

 

Du skal vælge en variabel rente, hvis du kan nikke ”ja” til disse udsagn:

 • Du vil have det billigste lån.
 • Du har luft i dit budget, og din økonomi kan klare en eventuel rentestigning.
 • Du kan have ”ro i maven”, selvom renten stiger over en periode.

 

Fast rente og variabel rente over tid når du skal lån penge penge. Fordele og ulemper.

Er online lån et billigt lån?

Om det at låne penge online er billigt, kommer an på flere faktorer. Både hvor meget du vil låne, hvor hurtigt du kan tilbagebetale lånet, hvilken rente du kan få lånet til og lånets etableringsomkostninger.

 

Lån penge uden kreditvurdering

Når du ansøger om et lån, hos hvilken som helst lånudbydere, laver de en lovpligtig kreditvurdering(kreditvurdering) af din økonomi. Det er bankens måde på at sikre, at du har nok luft i din økonomi til at betale lånet tilbage inden for den aftalte løbetid.

En kreditvurdering vil typisk bestå af:

 • Dine månedlige indtægter og udgifter
 • Din årsopgørelse fra SKAT
 • Om du tidligere har vist, at du kan betale lånet af til tiden
 • Om du er registreret som ”dårlig betaler” i RKI

Der kan sagtens være flere faktorer, som kan have indflydelse på renten, og om du bliver godkendt til lånet.

Den kreditvurdering som bliver foretaget i forbindelse med et online lån, er som regel ikke så omfattende. Det kan dog variere efter, lånets størrelse, type og løbetid. Hvis du f.eks. låner et mindre beløb, vil vurdering ikke være omfattende, som hvis du lånte et betydeligt større beløb. Lånudbyderne vil altid kigge på, om du er registreret som ”dårlig betaler” i RKI.

 

Hvem kan låne penge?

Alle over 18 år og med en sund økonomi, har mulighed for at søge om et lån. Nogle banker kan dog stille krav til din alder, og ser helst, du er over en vis alder. Det kan også hænge sammen med, at du burde have en sund økonomi, så du kan betale lånet tilbage. Vi opfordrer derfor også, at du altid lægger et budget, inden du optager et lån. Derved får du et klart overblik over din økonomi og har nemmere ved at gennemskue, om du har råd til lånet.

 

Lån penge – det bedste lån

Mange leder efter det bedste lån, men det kan være svært at finde i blandt de mange muligheder. Men der findes ikke ét lån, der er passer bedst til alle. Det er nemlig en individuel sag, og er i høj grad præget af dine behov og ønsker til dit lån.

 • For nogle mennesker er det vigtigt at kunne betale pengene tilbage hurtigst muligt, da de ønsker, ikke ønsker at være bundet af gæld i en længere periode.
 • For andre er det vigtigt ikke skulle betale et større beløb tilbage hver måned, da økonomien måske ikke kan rumme det.
 • For en tredje kan det være vigtigt at have den rette rente og rentetype. En fast rente passer måske bedre til din økonomi end en variabel rente. I sidste ende er et bedste lån, det lån som kan opfylde dine behov og ønsker bedst.

 

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor mange penge kan jeg låne? Det er uden tvivl noget, mange spørger sig selv om. Men det er meget individuelt, hvor meget du kan låne. Det kommer an på, hvordan din økonomi ser ud og om du har råd til lånet. Når du ansøger om at låne penge, laver lånudbyderne en kreditvurdering af din økonomi og vurdere, hvor meget du kan låne. Hvis du har en sund økonomi, kan du være heldig og få lov til at låne et større beløb og måske endda til en lav rente. Modsat har du et stramt budget, med et mindre rådighedsbeløb, får du i højere grad et afslag, hvis du ansøger om et stort lån.

 

Lån penge som studerende

Som studerende kan du vælge at optage et SU-lån, hvis du for en periode som studerende står uden indtægter. I dette tilfælde har du mulighed for at optage et SU-lån, i de måneder du får SU.

Som så mange andre lån, kommer der renter på dit SU-lån, indtil du har tilbagebetalt lånet. Du betaler derfor renter både i tiden under dit studie, og efter du er færdiguddannet. Desuden betaler du også renters rente, altså rente af de renter der kommer på undervejs.

Når du er færdig med dit studie, skal du begynde at betale af på dit lån.

 

Hvor ofte skal man genforhandle sine lån?

Hvis du har lånt penge online, er det ikke ens betydende, med at du ikke har andre muligheder indtil du har betalt lånet ud. Du kan med fordel vælge at skifte dit lån ud med et andet lån. Hvis vi siger, du har optaget et lån da renten var højere og nu ser at renten er faldet markant, siden du optog lånet.

Hvis du vælger at udskifte dit nuværende lån med et nyt, er der visse ting, du skal være opmærksom på. du skal nemlig ikke kun fokusere på renten, men også etableringsomkostningerne for det nye lån. Som nævnt tidligere, er et låns ÅOP en mulighed for dig at få et indblik i, hvad lånet egentlig kommer til at koste dig. Dette tal dækker nemlig renten og yderligere omkostninger der kan være ved optagelsen af lånet. Det er altså det tal, som kan fortælle dig, om det ny lån i sidste ende vil være billigere end dit nuværende lån.

Der vil altid være etableringsomkostninger i forbindelse med optagelsen af et lån, og derfor vil du også komme til at betale etableringsomkostninger for det nye lån. De omkostninger som du har betalt for dit nuværende lån, vil altså være tabt. Det vil sige, at du kommer til at betale etableringsomkostninger 2 gange.

 

Værd at vide – indfrielse af lån

Du har måske fået den mulighed at kunne indfri dit lån inden lånets løbetid er nået. Det betyder du vil lave en ekstraordinær indfrielse af dit lån. Den ordinære indfrielse dækker over din indfrielse af dit lån, hvis du indfriede lånet til den aftalte tid.

Det er selvfølgelig en god ting at ville indfri ens lån før tid, da det kan betyde du bliver gældsfri og har flere penge til rådighed. Men det kan være en god ide at være særlig opmærksom her, da låneudbyderne kan have særlig betingelser, idet du vil indfri dit lån før tid.

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via Lendo