Januar er en økonomimåned

Tjek din økonomi

Nyt år, nye vaner – sådan lyder mantraet for mange af os i januar. I vores iver efter at komme godt fra start vælger mange at bruge det nye år til at revurdere vores privatøkonomi.

Her hos Mybanker ser vi også altid stor aktivitet i januar måned, hvor der er mange, der bruger vores skift bank-tjeneste sammenlignet med årets andre måneder. Men mange glemmer vigtigheden bag at tage et helårsperspektiv på vores privatøkonomi.

 

Privatøkonomi er ikke sæsonbestemt

Men ligesom kroppens sundhed bør plejes i alle årets måneder, bør vi også huske at tjekke op på vores økonomiske sundhedstilstand gennem hele året. Så selvom vi er forbi januar, er der fortsat mange gode grunde til at undersøge, om du kan få bedre vilkår i andre banker end din nuværende. Og det kan du sandsynligvis. Hos Mybanker ser vi, at forskellen mellem den højeste og laveste rente, vores brugere bliver tilbudt, er højere end den har været tidligere år.

Det skyldes naturligvis, at renterne steg betydeligt gennem 2022 og 2023. Ofte er selv den højeste tilbudte rente, lavere end den rente, brugeren allerede betaler i banken.

Derfor er det altid en god ide at indhente flere tilbud, hvis du overvejer at omlægge boliglån, realkreditlån eller andelsboliglån. Med Mybankers skift bank-service kan du indhente lånetilbud fra over 30 forskellige banker. Og bankerne vil gerne slås om kunderne – især hvis de har en fornuftig økonomi.

 

Det er nemt at skifte bank

Flere og flere banker tilbyder grønne billån, når du køber en ny eller brugt el- eller hybridbil. Nogle banker kræver, at du er helkunde hos dem, før du kan tage lånet. Selvom der kan være penge at spare ved et grønt billån frem for et traditionelt billån, så skal du sikre dig, at du ikke kommer til at betale så meget i renter og gebyrer på dine andre lån, at det ikke er en god forretning for dig længere.

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her