Billigste billån – i banken eller hos forhandleren?

Billigste billån – i banken eller hos forhandleren?

Skal du ud og købe ny bil, er der flere gode grunde til at kigge i retning af bankerne, hvis der er behov for finansiering. Renteudviklingen og konkurrencen på lån, der er finansierede af bilforhandlere har nemlig gjort, at bankerne har gjort det muligt at få billigste billån hos dem.

Skrevet af Redaktionen

Der er flere fordele ved at låne pengene i banken, når man er på udkig efter det billigste billån.  Blandt andet har bankerne generelt lavere etableringsomkostninger end bilforhandlerne. Til gengæld har bilforhandlerne ofte meget lave renter. Men det er vigtigt, at du som kunde holder tungen lige i munden. Etableringsomkostninger i forbindelse med lånet kan nemlig ikke trækkes fra i skat, men det kan renteudgifter.

Som tommelfingerregel vil banken derfor ofte være billigst på billige biler, mens forhandlerne godt kan være konkurrencedygtige, når det kommer til de dyrere biler fra en pris på 250.000 kroner og opefter.

Du kan selv sammenligne billån her

 

Pas på ”skjulte” omkostninger

Inden du optager dit næste billån hos enten forhandleren eller i banken, er det vigtigt at du ikke kun fokuserer på renten. Der er nemlig flere faktorer, der afgør, hvad det koster at have bil. Især hos forhandlerne kan etableringsomkostningerne vise sig ekstremt store hvilket giver en høj ÅOP (årlige omkostninger i procent). Derfor bør du altid sammenligne på baggrund af ÅOP, da den tager højde for alle gebyrer, renter samt etableringsomkostninger. Et lån med en rente på 5 % i banken, kan derfor godt vise sig billigere end et lån med en rente på 2 % hos bilforhandleren, alt afhængigt af etableringsomkostningerne.

”Det vigtigste, man skal være opmærksom på, er de høje etableringsomkostninger, der kan være i visse tilfælde. Det er nemlig disse omkostninger, der kan gøre lånet uforholdsmæssigt dyrt, hvis det løber over få år. Man skal derfor huske at være realistisk, når man beslutter sig for løbetiden på billånet, så man får et tilbud, der afspejler de reelle omkostninger,” fortæller Ulrik Marschall, kommunikationschef hos Mybanker.dk.

Læs mere: Hvilken bilmodel passer til dine behov?

 

30 procent fald i billånsrenter

Udviklingen er gået stærkt de seneste to år. Vi har beregnet nøgletal på billån, og resultatet er godt nyt for forbrugerne. Bankerne har nemlig taget kampen op med bilforhandlerne om at tilbyde konkurrencedygtige billån. Således er der nu hele 10 banker, der tilbyder billån fra under 3 % i rente. For 3 år siden var der blot to. Gennemsnittet af de 10 bedste tilbud i markedet er dermed helt nede på 2,54 % – et fald på 30 % over 3 år. I kroner og øre svarer det til at et billån på 150.000 kroner med en løbetid på 7 år er blevet næsten 7.000 kroner billigere i renteudgifter.

 

Oversigt over udvikling – billånsrentesatser 

Tabel til billån

 

Overvejer du billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign billån

Om forfatteren Redaktionen

Lad bilen stå og kør på ferie

Læs artiklen
Lad bilen stå og kør på ferie
Ny bil? - Sådan finder du det bedste billån 28. maj 2019 Ny bil? – Sådan finder du det bedste billån Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 10. april 2018 Skal bilen købes, leases eller betales via abonnement? 26. marts 2018 Skal jeg vælge et billån uden udbetaling?