Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Billige lån til forbrug

Når du optager et forbrugslån, er det dig selv, der bestemmer, hvad pengene bruges på. Oftest optages forbrugslån i forbindelse med f.eks. en forestående rejse, et sølvbryllup, en konfirmationsfest, boligforbedringer eller ved køb af ny computer. Det kan også være et lån, du optager for at øge dit økonomiske råderum i en periode. I princippet er det muligt at låne netop det beløb, som du har brug for, men vi anbefaler, at du ikke låner mere end nødvendigt, idet der er omkostninger forbundet med lånet, både i forbindelse med oprettelse og løbende i form af renter. Grundet lave etableringsomkostninger ved forbrugslån, kan du, hvis du har en sund økonomi, overveje om det kan betale sig at optage et forbrugslån istedet for fx et billån, selvom renten her er lavere. Derfor skal man altid undersøge markedet for at sikre sig det bedste tilbud.

På vores sammenligningsliste ovenover har du mulighed for at sammenligne forskellige forbrugslånsudbydere. Her har du mulighed for at sammenligne lånene og finde det billigste lån eller det lån, der på anden vis passer dig bedst. Vi anbefaler, at du altid overvejer dine muligheder og din økonomi inden du beslutter dig for at optage et lån til forbrug. Der findes mange kviklån på markedet, som man kan få adgang til hurtigt – men som oftest ender med at koste mere end et almindeligt forbrugslån. Hvis ikke du har råd til at tilbagebetale dit forbrugs-, hurtig-, eller kviklån inden løbetiden udløber, kan det være en mulighed i stedet at sætte penge til side i en periode og istedet lave en opsparing, der kan dække forbruget. Det kan nemlig have store konsekvenser, hvis du låner penge, som du ikke kan betale tilbage. Du skal derfor gøre det klart for dig selv, om din økonomi kan holde til den ekstra udgift, som der på længere sigt kommer, når lånet skal tilbagebetales.

Ansøg om lån

Det er som regel noget hurtigere at optaget et forbrugslån på nettet end at gå ned i banken. Her får du som oftest svar på din ansøgning med det samme og modtager pengene på din konto indenfor få dage. Selvfølgelig varierer svartiden udbyderne imellem. Der er forskellige krav til hvem der kan optage et forbrugslån. Disse krav afhænger af hvilken låneudbyder man ønsker at benytte sig af, men det kræver langt mindre at blive godkendt til et forbrugslån end eksempelvis et boliglån.

Alderskravet varierer fra 18 til 25 år. Den kreditvurdering, du skal igennem, er ikke lige så omfattende, som når du optager et bil- eller boliglån. Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI, og hvis du ansøger om at låne et større beløb, er der forskellige betingelser fra låneudbyderen, som oftest indbefatter, at du skal fremsende kopier af dine seneste lønsedler og årsopgørelse. Desuden kan der være krav om, at du er dansk statsborger, har en dansk folkeregisteradresse, dansk telefonnummer og en aktiv e-mailadresse.

Når det kommer til forbrugslånsrenter, er der stor forskel udbyderne imellem. Renterne afhænger af lånets størrelse, løbetid og din kreditværdighed. Dette skyldes, at låneudbyderen ved forbrugslån løber en større risiko, idet du som kunde ikke stiller sikkerhed for lånet i en fysisk genstand, som du eksempelvis gør ved bil- eller boliglån. Renten fungerer altså som låneudbyderens sikkerhed. Det vil sige, at hvis du har en solid privatøkonomi, kan du muligvis få tilbudt en lavere rente. Dog er det vigtigt at huske på, at renten er individuelt beregnet. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet og kigge på ÅOP for at være sikker på, at du får det bedste tilbud både på renten og stiftelsesomkostningerne. Løbetiden på de små lån er som regel kort, men denne kan variere fra en enkelt måned og helt op til 10 år på de større lån.

Det er vigtigt, at man afdrager på lånet gennem hele løbetiden, idet det kan have store konsekvenser ikke at tilbagebetale sit lån.

Lån penge online – fordele og ulemper ved forbrugslån

Som ved alle lån er der også ulemper og fordele ved de billige forbrugslån. Du kan låne penge hurtigt ved at optage et forbrugslån online. Hvis du søger om et forbrugslån i banken, kan låneprocessen tage tid, da du først skal have et møde med bankrådgiveren og derefter vente på svar.

Fordelen ved et hurtiglån/kviklån er, at du får pengene udbetalt på din bankkonto hurtigt, efter du har søgt om et lån online. Det kan være fristende, hvis du akut står og skal bruge penge til noget bestemt. Men vi anbefaler, at du overvejer billigere forbrugslån eller sparer op.

Små lån kan give dig frihed til selv at bestemme, hvad du vil bruge dine lånte penge til. Ved de billigste forbrugslån kan du være heldig, at blive tilbudt en lav rente, nogle gange endda på 0% hvis det er dit første forbrugslån, men du bør være opmærksom på, at der kan være store omkostninger i forbindelse med oprettelse af lånet, og at hvis du optager flere lån hos låneudbyderne, kan rentesatsen stige. Derfor er det som regel en bedre idé at spare op til de ting du skal købe, eller i det mindste være helt sikker på, hvilke betingelser du låner pengene under. Det er nemlig sådan, at hvis du ikke betaler dit forbrugslån tilbage til tiden eller overskrider den månedlige betalingsdato, er der store konsekvenser i form af gebyrer, og du kan risikere at blive registreret i RKI.

Derfor bør du spørge dig selv, om det virkelig er nødvendigt med et forbrugslån eller om du kan vente lidt og derved finansiere det, du ønsker at købe med en opsparing. På den måde er du sikker på, at du har kontrol over din økonomi. Hvis der ikke er et alternativ til finansieringen af det, du skal købe, skal du huske at afsøge markedet for at få det tilbud, der passer dig bedst både i forhold til renter og løbetid. Bankmarkedet ændrer sig hele tiden, og det er derfor vigtigt at afsøge markedet jævnligt for at få de bedste vilkår. Du kan sammenligne forskellige forbrugslån i vores udbyderliste ovenover, så du er sikker på, at du vælger det rigtige.

Derudover kan det være en god idé at opsøge en rådgiver, der kan tage et kig på din økonomiske situation. På den måde sikrer du dig, at du har råd til at optage lånet.

Sammenlign forbrugslån

Mangler du penge til boligen, ferien eller festen?
Se hvad vores partnerbanker tilbyder i rente.

Sammenlign priser på forbrugslån

Ansøg nemt og hurtigt

Undgå kviklån

Find det rette lån

Find ud af hvad dit drømmeprojekt koster at finansiere

Sammenlign priser på forbrugslån

Ansøg nemt og hurtigt

Undgå kviklån