Kan jeg få boligstøtte til andelsbolig?

Når du ejer en andelsbolig, er du ikke lejer, og derfor kan du ikke få boligstøtte – også kaldet boligsikring – til at betale din husleje. Er du førtidspensionist eller folkepensionist kan du under særlige omstændigheder få boligstøtte til andelsbolig.

Hvis du er førtidspensionist eller folkepensionist, og har brug for boligstøtte, skal du tage det som et lån gennem Udbetaling Danmark. Lånet skal betales tilbage, når du fraflytter andelsboligen.

Hvis du gerne vil tage et lån til boligstøtte, skal du underskrive en gældserklæring for at få boligsikring. Det er dig, der hæfter personligt for gælden, og du har pligt til at betale boligstøtten tilbage, når du flytter. Du kan sandsynligvis også få lavet en tilbagebetalingsordning, hvis du ikke kan betale alt boligsikringen tilbage på én gang. Bliver du boende i andelsboligen, indtil du går bort, bliver gælden trukket fra boet.

Hvis du gerne vil spare penge, når du bor i andelsbolig, er din bedste mulighed ofte at kigge din finansiering igennem og sikre at du har de optimale lån. Det betyder du skal indhente tilbud fra forskellige banker og se om du kan få en bedre pris på dine lån. Med Mybanker kan du gratis indhente tilbud på andelsboliglån fra flere banker og få hjælp hele vejen til din nye bank.

Kan jeg få boligstøtte til ejerbolig?

Desværre kan du som udgangspunkt ikke få boligstøtte, når du bor i ejerbolig. Som tilfældet med andelsbolig, kan det i tilfælde søges som lån, hvis du er folkepensionist eller førtidspensionist, men som udgangspunkt, kan ikke modtage boligstøtte. Bor du i ejerbolig og vil have dine boligomkostninger ned, er din bedste mulighed at kigge din finansiering igennem. Det inkluderer at du har de optimale boliglån og realkreditlån. Med Mybanker kan du modtage tilbud på finansiering af dine boliglån og gratis komme i dialog, med den bank der bedst matcher dit behov.