Hvad er mindsterenten?

Reglen for mindsterenten ophørte i januar 2010

Skrevet af Redaktionen

Folketinget har den 1. juni 2010 vedtaget en ændring af kursgevinstloven, hvor reglen for mindsterenten ophæves, og dette allerede fra og med den 27. januar 2010. Når den 27. januar 2010 er valgt som pr. dato, så skyldes det, at det er denne dato, hvor lovforslaget blev fremtsat. 

Mindsterenten var før den 27. januar 2010 den mindste kuponrente (d.v.s  pålydende årlige rente), der blev tilladt, hvis personer skulle friholdes for beskatning iflg. kursgevinstloven. Mindsterenten blev fastsat af Skatteministeriet (som hovedregel reguleret pr. 1. januar og pr. 1. juli).  Derfor tilbød realkreditinstitutter ikke lån i obligationer med en kuponrente under mindsterenten. På SKAT’s hjemmeside findes der i øvrigt en oversigt over den pålydende årlige mindsterente siden 1985.

SKAT skriver følgende på deres hjemmeside den 27. januar 2010: ”For at beskytte privates eksisterende dispositioner ophæves skattefriheden kun for obligationer, der erhverves fra og med den 27. januar 2010. Privates eksisterende beholdning af blåstemplede obligationer vil således fortsat være skattefri efter gældende regler. Dermed beskyttes investorer, der har handlet i tillid til gældende regler”.

 

Sammenlign realkreditlån

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud på realkreditlån

Om forfatteren Redaktionen

Sådan får du en større bolig – gratis

Læs artiklen
Køb af bolig
Har du det rigtige realkreditlån? Læs med her om det oversete T-produkt 27. august 2019 Billigste realkreditlån nogensinde – er det noget for dig? Så meget kan du købe bolig or 26. maj 2019 Så meget kan du købe bolig for? Ny regel gør ydelsen på drømmehuset unødigt høj 4. februar 2019 Ny regel gør ydelsen på drømmehuset unødigt høj