Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2024?

Sådan får du den bedste indlånsrente

Inflationen i Danmark er på 2,4% (DST.dk – august 2023). Selvom det er under mange andre lande, så ligger det over det renteniveau, som mange banker tilbyder for en standard opsparingskonto.

Det betyder reelt, at hvis du har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd, jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto. Du kan derfor købe færre varer for dem, jo længere du har pengene stående på kontoen. Med den nuværende lavere inflation er det igen blevet muligt at finde sikre investeringer/indlån, der giver nok til at kompensere for inflationen, så det er vigtigt at se sig om i markedet.

Læs mere: Se hvad du kan få i rente på opsparing.

 

Hvor får man den bedste indlånsrente 2024?

Som markedet er lige nu, er det faktisk muligt at finde en rente på opsparing, der er højere end inflationsniveauet. Du skal være opmærksom på, at der flere steder følger specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

  • Du skal binde dine penge i en periode
  • Du kun kan sætte et specifikt beløb ind på de favorable vilkår eller
  • Du skal flytte hele din bankforretning over til den pågældende bank

Hvis du er klar til det, kan du på Mybankers opsparingsliste finde de banker, der tilbyder de højeste rentesatser. Ønsker du muligheden for højere forrentning, skal du også være indstillet på at øge din risiko. Det kan du gøre ved at vende dig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds) eller investeringsforeninger.

 

Se listen over bankerne og deres indlånsrente pr. 1. januar 2024.

  • Santander – 3,50% (Binding: 6 mdr. – Rente: Fast)
  • Santander – 3,40% (Binding: 1 år – Rente: Fast)
  • Santander – 3,20% (Binding: 2 år – Rente: Fast)
  • Bank Nordik – 3,10% (Binding: 1 år – Rente: Variabel)
  • Maj Bank – 3,00% (Binding: Ingen – Rente: Variabel)

Du kan se den fulde liste med alle bankernes vilkår og krav på Mybankers opsparingsliste

De ovenstående opsparingskonti tager udgangspunkt i en indestående sum på 250.000 kr.

 

Hvor vigtigt er gebyret?

Når væksten på din opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad du betaler i gebyrer i din nuværende bank. Mybanker tager hvert år temperaturen på danskernes holdning til deres egen bank. I Mybankers seneste Danmarks Bedste Bank undersøgelse fra 2023, var “priser” den vigtigste årsag til, at kunden overvejer at skifte bank.

Det er også en tendens, som vi oplever hos Mybanker, hvor vi dagligt får mange, og et stigende antal henvendelser fra danskere, der er blevet utilfredse med deres nuværende bank, blandt andet fordi de synes, at gebyrerne er blevet for høje og for mange.

I mange tilfælde ender henvendelsen til Mybanker med, at kunden beslutter sig for at undersøge deres muligheder hos andre banker via, og får indhentet spændende og konkurrencedygtige tilbud boligfinansiering fra andre danske banker. Vi mener, at det skal være nemt at skifte bank.

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing