Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2019?

Det er ikke svært at finde frem til den bank, der tilbyder den bedste indlånsrente. Det er til gengæld svært at finde en rentesats, der er højere end inflationen.

Skrevet af Redaktionen

Inflationen i Danmark er omkring 1,2 % (DST.dk – januar 2019), og selvom det er en del under gennemsnittet for EU (1,5 %), så ligger det over det renteniveau, som bankerne tilbyder for en standard opsparingskonto.

Det betyder reelt, at hvis man har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd, jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto, og du kan derfor købe færre varer for dem, jo længere du har pengene stående på kontoen.

 

Læs mere: Se hvad du kan få i rente på opsparing.

 

Hvor får man den bedste indlånsrente 2019?

Med så lave renter er interessen stor for at finde et sted, hvor man kan finde en bedre forrentning af sin opsparing uden at skulle løbe en større risiko. Som markedet er lige nu, er det ikke muligt at finde en rente på opsparing, der er højere end inflationsniveauet, og flere steder følger der specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

  • at man skal binde sine penge i en periode
  • at man kun kan sætte et begrænset beløb ind på de favorable vilkår eller
  • at man skal flytte hele sin bankforretning over til den pågældende bank

 

Hvis man er klar til dette, kan man på Mybankers opsparingsliste finde en bank, der tilbyder en forrentning på omkring 0,7 %, hvilket stadig er under det nuværende inflationsniveau, men stadig bedre end 0 %. Ønsker man muligheden for højere forrentning, skal man også være indstillet på at øge sin risiko. Det kan man gøre ved at vende sig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds) eller investeringsforeninger.

 

Omkostninger og gebyrer fylder mere

Når væksten på ens opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad man betaler i gebyrer i sin nuværende bank. Mybanker tager hvert år temperaturen på danskernes holdning til deres egen bank. I den seneste måling, fra 2019, var gebyrer, priser og renter den vigtigste årsag til at kunden overvejer at skifte bank.

Det er også en tendens, som vi oplever hos Mybanker, hvor vi dagligt får mange, og et stigende antal henvendelser fra danskere, der er blevet utilfredse med deres nuværende bank, blandt andet fordi de synes, gebyrerne er blevet for høje og for mange.

I mange tilfælde ender henvendelsen til Mybanker med, at kunden beslutter sig for at lave et udbud på sin bankforretning via Mybankers Skift bank service. Derpå modtager kunden op til 3 tilbud fra banker i lokalområdet, som ønsker ham/hende som kunde.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.

 

 

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing

Om forfatteren Redaktionen

Ny type opsparing med attraktiv rente

Læs artiklen
Æder inflationen din opsparing 4. juni 2019 Æder inflationen din opsparing? Mybanker svarer på, om en opsparingskonto er for dig 20. februar 2019 Er en aktiesparekonto noget for dig? Tag stilling til din pensionsopsparing i god tid 7. november 2018 Tag stilling til din pensionsopsparing i god tid