Hvilken bank giver mig den bedste indlånsrente 2022?

Sådan får du den bedste indlånsrente

Opdateret: 18. februar 2022

Inflationen i Danmark er omkring 4,3 % (DST.dk – januar 2022). Selvom det er under gennemsnittet for EU (ecb.europa.eu – 5,3 %), så ligger det over det renteniveau, som mange banker tilbyder for en standard opsparingskonto.

Det betyder reelt, at hvis du har penge stående på en sådan konto, så bliver værdien af beløbet mindre og mindre værd, jo længere det står på kontoen. Med andre ord stiger priserne i samfundet hurtigere end beløbet på din konto. Du kan derfor købe færre varer for dem, jo længere du har pengene stående på kontoen.

 

Læs mere: Se hvad du kan få i rente på opsparing.

 

Hvor får man den bedste indlånsrente 2022?

Som markedet er lige nu, er det ikke muligt at finde en rente på opsparing, der er højere end inflationsniveauet, og flere steder følger der specielle forpligtelser eller begrænsninger med. Det kan f.eks. være:

  • at du skal binde dine penge i en periode
  • at du kun kan sætte et begrænset beløb ind på de favorable vilkår eller
  • at du skal flytte hele din bankforretning over til den pågældende bank

Hvis du er klar til det, kan du på Mybankers opsparingsliste finde en bank, der tilbyder en forrentning på omkring 0,5 % op til 50.000 kr. indlån, hvilket er markant lavere end det nuværende inflationsniveau. Ønsker du muligheden for højere forrentning, skal du også være indstillet på at øge din risiko. Det kan du gøre ved at vende dig mod de forskellige muligheder for at investere i aktier, ETF’er (Exchange-Traded Funds) eller investeringsforeninger.

Læs også: Investering i aktier og sådan undgår du negative renter på indlån

 

Hvor vigtigt er gebyret?

Når væksten på din opsparing er så begrænset, kan det give god mening at undersøge, hvad du betaler i gebyrer i din nuværende bank. Mybanker tager hvert år temperaturen på danskernes holdning til deres egen bank. I den seneste måling fra 2022, var pris den vigtigste årsag til at kunden overvejer at skifte bank.

Det er også en tendens, som vi oplever hos Mybanker, hvor vi dagligt får mange, og et stigende antal henvendelser fra danskere, der er blevet utilfredse med deres nuværende bank, blandt andet fordi de synes, gebyrerne er blevet for høje og for mange.

I mange tilfælde ender henvendelsen til Mybanker med, at kunden beslutter sig for at lave et udbud på sin bankforretning via Mybankers Skift bank service. Derpå modtager kunden tilbud fra banker i lokalområdet, som ønsker ham/hende som kunde.

Får du nok ud af dine penge?

Få mest muligt ud af din opsparing –
Sammenlign bankers renter på opsparing her helt gratis.

Sammenlign opsparing