CO2

Ferieøkonomi: Bør du køre bil eller flyve på ferie i disse CO2-tider?

Er du allerede gået i gang med at planlægge årets sommerferie? Så tænker du sikkert over, hvordan du kan få mest ferie for pengene. Måske overvejer du også, hvordan du undgår at belaste miljøet mere end højst nødvendigt. Vi har kigget på, hvad en miljøvenlig ferie koster.

Skrevet af Redaktionen

 

I disse CO2-tider er der flere og flere, der tænker over, hvad de kan gøre for at optræde mere miljøvenlige. Fx ved at køre i mindre og miljørigtige biler, bruge delebiler eller tage cyklen. Samtidig er der flere, som bekymrer sig for CO2-aftrykket ved at flyve. Men hvad gør man så, når det er ferietid?

 

Fyld bilen og mindsk CO2-aftrykket

Modsat hvad de fleste tror, bruger et moderne Airbus eller Boeing fly – der er fyldt  og som flyver fx fra København til Nice, ikke mere end 0,025 liter brændstof pr. passager pr. kilometer – det svarer til 40 kilometer pr. liter. Så hvis du tager alene på ferie til Nice, er det mere CO2-venligt at flyve end at tage bilen.

 

Er I derimod fire i bilen, er CO2 udslippet kun en tredjedel pr. person sammenlignet med fly. Tog udleder dog klart mindre CO2 – til gengæld er rejsetiden betydelig længere.

 

Lej en bil i udlandet

Det er sjovest at tage på bilferie, hvis bilen har en vis størrelse. Så er der god plads til alle på de lange ture rundt i Europa. Men med de danske bilpriser kan det være dyrt at have en stor bil udelukkende for at kunne køre på bilferie en eller to gange om året.

 

Så hvad gør du, hvis du ikke har en stor bil, ikke har kilometrer til overs på din leasingbil, eller til daglig køre i delebil? En mulighed er at udnytte, at vores nabolande, Tyskland og Sverige, ikke har samme høje bilafgifter som i Danmark. Det gør det muligt at leje en bil til ferien for en god pris.

AVIS tilbyder fx en VW Passat stationcar i to uger i juni for 4.000 kr., en Mercedes E-klasse for 5.100 kr. eller – hvis det skal være rigtig luksus – en BMW 7 serie for 9.200 kr. Alle priser er fra Hamburg lufthavn og med fri kilometer.

 

Hvis du skal på skiferie i marts, kan du leje en XC 40 fra tidlig lørdag til sent efterfølgende søndag for 2.200 kr. Også i Hamburg, og også med fri kilometer. På Klimasmart kan du se, at 3 personer der kører fra København til Innsbruck i Østrig udleder 130 kg. CO2 pr. person i bil, men 306 kg., hvis de rejser med fly.

Hvis du hellere vil nordpå til midnatssol, kan du leje Mitsubishi Outlander for 3.800 kr. i Malmø. Prisen er for to uger i juni og med fri kilometer.

 

Hvis du ønsker at tænke endnu mere miljøbevidst samt spare penge i din hverdag, så læs mere her

Find det bedste kreditkort

Sammenlign renter, vilkår m.m. og find det bedste kreditkort til dine behov.

Sammenlign kreditkort her

Om forfatteren Redaktionen

Feriehacks: Det skal du huske, når du rejser i Danmark og udlandet

Læs artiklen
23. juni 2020 Sådan finansierer du din campingvogn 5 gode råd til at undgå billeje-fælden 15. juli 2019 5 gode råd til at undgå billeje-fælden Ferie: Skal jeg betale med kort eller kontanter 1. juli 2019 Ferie: Skal jeg betale med kort eller kontanter?