Hvad er en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne?

konfirmationsrenter

Hvilken bank der kan tilbyde en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne, afhænger af, hvor mange penge du indbetaler, og hvornår du sætter pengene ind, om du allerede er kunde i banken, og om der er tale om helkundeforhold eller ej.

Konfirmationen er traditionelt set en stor dag med fest, farver og gaver. Penge er en af de gaver, der oftest præger gavebordet. For mange unge vil det betyde, at de har flere penge i hånden, end de nogensinde tidligere har oplevet. Inden pengene bliver vekslet til nye gadgets, tøj eller andet forbrug, kan situationen også være en god anledning til at snakke med konfirmanden om, hvilke muligheder, som pengene kan give for ham eller hende.

 

Høje renter ved helkundeforhold

Konfirmationen har historisk været en begivenhed, som nogle banker har benyttet til at udbyde en særlig konfirmationsrente på en særskilt konfirmationskonto. Tilbuddet består ofte ikke kun af en favorabel rente, da gaver og lodtrækninger også kan være en del af konfirmationskontoen.

Bankerne konkurrerer om kunderne, og derfor vælger nogle banker at lave attraktive vilkår for årets konfirmander. Det vælger de at gøre for at få fat i nye, unge kunder, som måske en dag vil blive gode bankkunde, når de skal til at have et boliglån og realkreditlån.

Vi har fundet fem eksempler på, hvad banker tilbyder konfirmander.

 

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes landsbank tilbyder 5 % i rente. Du kan maksimalt indsætte 25.000 kr. på kontoen. Pengene kan frit hæves. Kontoen udløber d. 1/12/2020, og bliver derefter automatisk lavet om til en uddannelseskonto.

Eksempel: Hvis du indsætter 25.000kr på din konfirmationskonto d. 1. oktober 2020, vil de den 01.12.2020 være vokset til 25.204kr.

 

Hvidbjerg Bank

I Hvidbjerg Bank får konfirmanderne 5 % i rente om året, og du kan sætte op til 30.000 kr. ind på kontoen. Hvis du bliver konfirmeret inden d. 1. juli 2020, skal pengene senest sættes ind d. 1. juli 2020, og renten gælder til 31. december 2020. Bliver du konfirmeret efter 1. juli 2020, har du ind til 16. oktober 2020 til at sætte pengene ind, og renten gælder til d. 31. marts 2021. Du kan oprette kontoen, hvis barnet eller forældrene er kunde i banken. Ellers skal du ringe og lave en aftale.

 

Spar Nord

Banken giver 2 % i renten af beløb op til 15.000 kr. fra kontoen bliver oprettet og frem til d. 1. marts 2021. Derudover får konfirmanden appen og betalingskortet Young Money, til at holde styr på sit forbrug.

 

Djursland Bank

Djursland Bank udlodder præmier (1 x iPhone 11 Pro 256GB, 1 x Soundboks og 25 x 2 biografbilletter) til konfirmander i Østjylland, der opretter en konfirmandkonto. Banken inviterer alle sine kunder, der bliver konfirmeret, til gratis stand-up. Du kan maksimalt indsætte 30.000 kr. på konfirmandkontoen.

 

Danske Bank

Danske Bank tilbyder en konfirmationskonto, der hedder Blå Opsparing. Du skal minimum sætte 5.000 kr. ind og maksimalt 25.000 kr. Du får 3 % i rente, som gælder i 12 måneder fra du sætter pengene ind. Pengene skal være sat ind inden udgangen af 2020.

Eksempel: Indsætter du 25.000kr på kontoen har du 25.750 når der er gået et år. 

 

Drøft privatøkonomi med konfirmanden

Pengene fra konfirmationen kan være et startskud på en opsparing for mange unge. I konfirmationsalderen begynder de unge typisk at få flere udgifter, hvorfor det kan blive nødvendigt med enten en opsparing eller et fritidsjob. På den måde stiller de unge sig i en bedre situation den dag, hvor de fx ønsker at tage et kørekort, rejse eller lægge et indskud til en lejlighed.

 

 

Måske skal penge investeres?

Et alternativ til opsparingskonti kunne være at invester penge i f.eks. aktier eller obligationer. En populær måde at investere er at invester i indeksfonde. Det kræver ikke, at du er ekspert i investering for at komme i gang. Det er dog altid en god ide at have ekspert på sidelinjen som kan hjælpe dig på vej, f.eks. som økonomisk rådgivning.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.

Få mest muligt ud af opsparingen

Får du nok ud af dine penge? Sammenlign bankers renter på opsparing – helt gratis.

Sammenlign renter på opsparingskonti her