Hvad er en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne i 2022?

Konfirmation 2022

Konfirmationsrenter

Hvilken bank der kan tilbyde en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne, afhænger af, hvor mange penge du indbetaler, hvornår du sætter pengene ind, om du allerede er kunde i banken, og om der er tale om helkundeforhold eller ej.

Konfirmationen er traditionelt set en stor dag med fest, farver og gaver. Penge er en af de gaver, der oftest præger gavebordet. For mange unge vil det betyde, at de har flere penge i hånden, end de nogensinde tidligere har oplevet. Inden pengene bliver vekslet til nye gadgets, tøj eller andet forbrug, kan situationen også være en god anledning til at snakke med konfirmanden om, hvilke muligheder, som pengene kan give for ham eller hende.

 

Høje renter ved helkundeforhold

Konfirmationen har historisk været en begivenhed, som nogle banker har benyttet til at tilbyde en særlig konfirmationsrente på en særskilt konfirmationskonto. Tilbuddet består ofte ikke kun af en favorabel rente, da gaver og lodtrækninger også kan være en del af konfirmationskontoen.

Bankerne konkurrerer om kunderne, og derfor vælger nogle banker at lave attraktive vilkår for årets konfirmander. Det vælger de at gøre for at få fat i nye, unge kunder, som måske en dag vil blive gode bankkunder, når de skal til at have bolig- og realkreditlån.

 

Vi har fundet fem eksempler på, hvad banker tilbyder konfirmander.

 

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank tilbyder 5 % i rente. Du kan maksimalt indsætte 25.000 kr. på kontoen. Pengene kan frit hæves. Kontoen udløber d. 01/12/2022, og bliver derefter automatisk lavet om til en uddannelseskonto.

Eksempel: Hvis du indsætter 25.000 kr. på din konfirmationskonto d. 30/04/2022, vil de d. 01/12/2022 være vokset til 25.736 kr.

 

Hvidbjerg Bank

I Hvidbjerg Bank får konfirmanderne 5 % i rente om året, og du kan sætte op til 30.000 kr. ind på kontoen. Pengene skal indsættes på konfirmationskontoen inden d. 01/08/2022, og renten gælder til d. 31/12/2022. Du kan oprette kontoen, hvis barnet eller forældrene er kunde i banken. Ellers skal du ringe og lave en aftale.

 

Ringkjøbing Landbobank

Banken giver 2 % i rente af beløbet op til 25.000 kr. Kontoen kan oprettes frem til d. 30/07/2022. Renten gælder til d. 01/03/2023. Derudover får konfirmanden en powerbank ved oprettelse af en konfirmandkonto.

 

Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmark giver 1 % i rente af beløbet op til 20.000 kr. Kontoen kan oprettes frem til d. 29/07/2022. Renten gælder til d. 31/12/2022. Efter den dato vil kontoen automatisk overgå til en Youngster konto.

 

Danske Bank

Danske Bank tilbyder en konfirmationskonto, der hedder Blå Opsparing. Du skal minimum sætte 5.000 kr. ind og maksimalt 25.000 kr. Du får 3 % i rente, som gælder i 12 måneder fra, du sætter pengene ind. Pengene skal være sat ind inden udgangen af 2022.

Eksempel: Indsætter du 25.000 kr. på kontoen har du 25.750 når der er gået et år.

 

Drøft privatøkonomi med konfirmanden

Pengene fra konfirmationen kan være et startskud på en opsparing for mange unge. I konfirmationsalderen begynder unge typisk at få flere udgifter, hvorfor det kan blive nødvendigt med enten en opsparing eller et fritidsjob. På den måde stiller de unge sig i en bedre situation den dag, hvor de fx ønsker at tage et kørekort, rejse eller lægge et indskud til en lejlighed.

Som vist ovenfor tilbyder nogle banker en risikofri rente på op til 5%. Sammenlignet med almindelige indlånskonti, som ofte er præget af negative renter, er en konfirmationskonto en af de bedste investeringsmuligheder for konfirmanden.

Du skal huske at disse konfirmationskonti udløber efter 1-2 år og derefter overgår til en almindelig konto med negativ eller 0% i rente. Det kan give anledning til, inden eller på det tidspunkt, at overveje at investere konfirmationspengene.

 

Investering af konfirmationspenge?

Et alternativ til opsparingskonti kan være at investere penge i f.eks. aktier eller obligationer. En populær måde at investere er at investere i indeksfonde. Det kræver ikke, at du er ekspert i investering for at komme i gang. Det er dog altid en god ide at have en ekspert på sidelinjen, som kan hjælpe dig på vej, f.eks. som økonomisk rådgivning.

Kom i gang med investering

Kom i gang med at investere og tag kontrollen over dine penge

Se investeringsmuligheder