Skal dit F3- eller F5-lån refinansieres? Så skal du vænne dig til en langt højere rente

Er dit realkreditlån et rentetilpasningslån, betyder det, at du får ny rente i fastlagte intervaller. Har du fx et F3- eller F5-lån, får du ny rente hvert hhv. 3. eller 5. år, da obligationerne bag lånene udløber, og nye skal sælges, hvormed lånet” refinansieres”. Herefter er renten fast de næste tre eller fem år.

Er det tid til, at dit rentetilpasningslån skal refinansieres, vil du opleve en markant højere rente fra 1. oktober. Det skyldes, at sidste gang det blev refinansieret, var før de meget markante rentestigninger, vi har oplevet siden sommeren 2022.

Tiden med negative renter er forbi, og renten på F3- og F5-lån ligger nu omkring 3 pct.

 

Tag stilling inden fristen udløber

Derfor er det en god ide at tage stilling til, om du synes, du har det rigtige lån. Det er nemlig ved refinansieringen, det bedst kan betale sig at ændre på dit rentetilpasningslån.

Enten ved at ændre frekvensen (fx ved at forkorte eller forlænge tilpasningsperioden), ændre dit valg af afdragsfrihed, ændre lånets løbetid, eller ved at skifte til et fastforrentet lån, hvis du hellere vil have sikkerhed for renten i hele lånets løbetid end muligheden for en lavere rente løbende, som tilpasningslånene giver.

Der er ikke ét bestemt lån, der er det bedste for alle, og derfor er valget af realkreditlån altid individuelt. Hvis du ønsker at ændre dit lån, er fristen 31. juli, men det er allerede nu en god ide at tage fat i din bank for at tale mulighederne igennem.

Vil du vide mere om rentetilpasningslån, kan du læse vores guide her: https://www.mybanker.dk/gode-raad/boligkoeb/realkreditjunglen-f1-f3-eller-f5-laan/

Få tilbud på realkreditlån

Tjek om du har det bedste realkreditlån. Få tilbud på dit realkreditlån når du skifter bank.

Få tilbud på realkreditlån