Fastforrentet andelsboliglån

Hvad er et fastforrentet andelsboliglån?

Et fastforrentet andelsboliglån er et lån med fast rente. Når renten er fast, betaler du det samme i rente al den tid, du har lånet. Du skal være opmærksom på, at det er få banker, der tilbyder en fast rente i forbindelse med et andelsboliglån. Det er typisk et variabelt lån, du vil blive tilbudt.

 

Renten er højere

Hvis du vælger et fastforrentet andelsboliglån, ved du, at dine låneudgifter ikke ændrer sig. Renten er nemlig fast igennem hele lånets løbetid. Renten er typisk fastforrentet i 10-30 år.

Den faste rente gør, at renten typisk er højere end på et variabelt andelsboliglån. Det er den, fordi du betaler mere for at låse renten fast, så den bliver liggende på samme niveau i alle de år, du har lånet. Hvis renten ikke bliver låst fast, kan du risikere, at den stiger i større eller mindre grad, inden du får betalt lånet af. På den anden side kan du også opleve, at renten falder, hvis du ikke vælger et fastforrentet andelsboliglån.

Læs også: Finansiering af andelsbolig

Læs også: Finansiering via andelsboligkredit

Din risikovillighed afgør din lånetype

Om du skal vælge et fastforrentet andelsboliglån eller ej, kommer an på hvor risikovillig du er. Hvis din økonomi kan bære, at renten stiger igennem lånets løbetid, så kan det være, at et fastforrentet andelsboliglån ikke er det rigtige for dig. Kan du til gengæld godt lide at vide, hvordan dine udgifter er de næste mange år frem, så er fast rente måske det rigtige.

Der er ikke noget rigtigt og forkert, når du skal vælge, om du skal have et fastforrentet andelsboliglån eller ej. En god måde at finde ud af, hvad der er rigtigt for dig og din økonomi er, at spørge dig selv, hvor meget renten skal stige, før du ikke længere kan sove om natten. Hvis der ikke skal særlig meget til, kan det nok godt betale sig for dig at vælge et fastforrentet andelsboliglån.

 

Husk at sammenligne lån

Inden du tager et lån så husk at undersøge markedet grundigt. Der kan være stor forskel på lån fra den ene bank til den anden. Du kan sammenligne lån ved at kontakte forskellige banker, eller ved at bruge Mybankers skift-bank service. Det eneste du skal gøre, er at indtaste dine økonomiske oplysninger, og så vender banker fra dit nærområde tilbage med et tilbud, der er skræddersyet efter dine ønsker og din økonomi.

Indhent tilbud på andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud