Brug dine feriepenge allerede nu: Sådan gør du

Hvis du har en månedlig indkomst på 30.000 kr. eksklusiv pension, svarer det til, at du får ca. 15.000 kr. udbetalt efter skat – afhængig af hvilken kommune du bor i, og om du er medlem af folkekirken eller ej.

Hører du til dem, der ikke lige har 15.000 kr. på kontoen, men gerne vil bruge pengene nu i sommer, hvad gør du så? Den nærliggende mulighed er at låne penge nu, og betale tilbage når feriepengene rammer kontoen.

 

Hold øje med omkostningerne

Hvis du tager et lån, hvor løbetiden kun er tre måneder, er det dog meget vigtigt, at du holder et vågent øje med omkostningerne. Hvis du fx skal betale 1.000 kr. i omkostninger for at låne 15.000 kr. i tre måneder, svarer det til 6,67 % af lånebeløbet i omkostninger. Selv hvis renten er 0 % er de årlige omkostninger i procent (ÅOP) på ca. 31,8 %. Hvis du tænker på, at renten i eksemplet er 0 % er en ÅOP 31,8 % højt.

Hvis du i stedet kan låne til en rente på 10 %, men uden gebyr, er udgiften til rente ca. 375 kr., og dermed er ÅOP kun 10,4 %. Ved et lån med kort løbetid, som i dette tilfælde, er omkostningerne mere afgørende end renten.

 

Find et godt lån

En oplagt måde at finansiere feriepengene på er at få en kassekredit, trækningsret eller lignende hos din bank. En del banker tilbyder disse lånemuligheder gebyrfrit, som en del af deres kundeprogrammer. Tjek med din egen bank om du er, eller kan blive, omfattet af et gebyrfrit lån. Hvis du ikke kan få en sådan hos din nuværende bank kan du altid prøve at google ”kassekredit uden gebyr” og se om du ikke kan finde et godt tilbud. Du kan også tjekke Mybankers forbrugslånsliste, og se om der er et lån, der passer dig.