Lån penge

Lån penge nemt og til en god rente i samarbejde med Lendo – Din hjælpende hånd på låne­markedet

Mybanker og Lendo arbejder tæt sammen om at tilbyde dig Danmarks største sammenlignings­tjeneste indenfor lån, renter og boligfinansiering.
 • Få tilbud på lån fra op til 21 banker
 • Det er gratis og uforpligtende at ansøge om lån
 • Lån op til 400.000 kroner til det du står og mangler
Din låneansøgning sker i samarbejde med

Lendo samarbejder med 21 banker

Sådan fungerer det

Ansøg

Udfyld en ansøgning for dit ønskede lån. Det tager kun få minutter. Derefter indhenter Lendo tilbud på lån fra op til 21 banker.

Sammenlign

Du får de første svar indenfor få minutter. Så kan du nemt sammenligne dine personlige tilbud på lån.

Vælg

Vælg det lån, der passer dig bedst. Det er gratis at ansøge om lån via Lendo, og tilbuddene er helt uforpligtende.

Lån penge

Lån penge hurtigt og nemt

Udfyld låneansøgningen på få minutter, så indhenter Lendo personlige lånetilbud til dig, så du nemt kan sammenligne og vælge det billigste lån. Lendo formidler lån med en rente fra 2,95%. Det er helt gratis og uforpligtende at ansøge om at låne penge via Lendo.

Indhent tilbud

6 grunde til at låne penge via Lendo

 • Du sparer penge dit lån
 • Du kan låne op til 400.000 kr.
 • Du bestemmer, hvad du vil bruge pengene til
 • Du er i sikre hænder – Vi beskytter din oplysninger
 • Du sparer tid – Lendo indhenter tilbud fra op til 21 låneudbydere
 • Du betaler 0 kr. – Det er gratis og uforpligtende at ansøge om lån via Lendo

Indhent tilbud

Ofte stillede spørgsmål - Lån penge

Undgå ventetid, få et lån hurtigt

Hvor kan jeg låne penge?

Du har mange muligheder, når du leder efter en låneudbyder, hvor du kan låne penge. Tidligere måtte du gå den lange vej til banken for at låne penge, men i dag kan du ansøge om lån online. Via Lendo kan du med blot én ansøgning indhente lånetilbud fra op til 21 forskellige låneudbydere. Det betyder, du nemt kan finde en bank eller låneudbydere, som kan give dig det bedste lån.

 

Undgå lange ventetider og få hurtig udbetaling

Det er hurtigt og nemt at låne penge online, og Lendo viser dig samtidig vejen til et billigt lån. Med blot én ansøgning indhenter Lendo lånetilbud fra op til 21 forskellige låneudbydere. Det første lån er ikke altid det bedste, og derfor mener vi, at du altid skal undersøge dine muligheder hos flere låneudbydere.

Lån penge online

I dag er det ikke kun bankerne som tilbyder lån. På nettet kan du finde en lang række låneudbydere, som tilbyder at låne penge online og endda med en attraktiv rente. Idet der er kommet flere udbydere som udlåner penge, betyder det, at du har større chance for at få et billigt lån. Hvis du ansøger om lån online, f.eks. via Lendo, kan du få lånetilbud fra op til 21 låneudbydere med blot én ansøgning. Det behøver ikke være besværligt at låne penge.

Hvor hurtigt kan jeg få et lån?

Det kan variere fra låneudbyder til låneudbyder om, hvor hurtigt du vil have pengene på din konto. Ligesom der kan være forskel på deres behandling af din ansøgning, kan der være forskel på, hvor hurtigt de kan udbetale pengene. Bankerne oplyser normalt på deres hjemmeside, hvor lang tid, du kan forvente, der går, fra du underskriver låneaftalen, til pengene er på din konto.

Sammenlign og få det bedste lån i 2024

Du er nok vant til at sammenligne priser på dagligvarer, elektronik, etc., men det er faktisk de færreste, som ved, at du faktisk kan sammenligne lån og dermed spare penge på dit lån. Lånemarkedet består af mange spillere, og det giver dig en mulighed for at låne penge billigt. Men hvordan sammenligner du lån, og hvordan finder du det bedste og billigste lån? Vi giver dig svaret nedenfor.

Sådan sammenligner du lån nemt

Når du skal sammenligne lånetilbud fra banker, er det vigtigt du ved, hvad du skal kigge efter. Derfor har vi listet tre punkter, som vi mener er vigtige, når du sammenligner lån.

 • Du skal sikre dig, at løbetiden er den samme for de lån, som du vil sammenligne. Løbetiden har nemlig stor indflydelse på den månedlige ydelse, ÅOP og det samlede beløb, som du ender med tilbagebetale.
 • Du kan sammenligne lånenes Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP). Dette tal giver dig et overblik over lånets samlede omkostninger, da alle gebyrer og administrationsomkostninger er inkluderet i dette tal.
 • Du kan sammenligne låns etableringsomkostninger. Disse gebyrer er med til at øge lånets ÅOP. Etableringsomkostninger dækker over alt fra , etableringsomkostninger, administrationsgebyrer, rådgivning etc. Bankerne udregner et låns omkostninger forskelligt, og derfor kan det have stor betydning for lånets pris. Nogle vælger at udregne etableringsomkostningerne ud fra en procentdel af det samlede lån. Andre banker har en fastsat pris for omkostningerne for at låne penge.

Lån penge uden afslag – er det muligt?

I forbindelse med et online lån er der altid en chance for, at låneudbyderen giver dig et afslag. Alle kreditorer har forskellige krav til dig, når du ansøger om at låne penge, og derfor kan det være svært at låne penge uden afslag. Det er dog slet ikke umuligt. Hvis du opfylder listen nedenfor, vil der være større chance for, at din låneansøgning ikke bliver afslået.

I Danmark skal du som minimum være 18 år for at låne penge, men nogle banker har et krav til, at du er over en vis alder, før du kan blive godkendt til et lån. Det er muligt at kunne låne, selvom du kun er 18 år, men mange kreditorer kræver, at du er ældre. 

Andre banker har et krav til din økonomi og dermed også et krav om en fast indkomst. Det kan svinge fra låneudbyder til låneudbyder, hvor meget du skal tjene om året, før du kan låne uden afslag.

Overordnet vil alle låneudbydere give dig et afslag, hvis du er registreret som “dårlig betaler” i RKI eller Debitor Registeret.

Her er en liste over nogle af de ting, som bankerne kan kræve af dig, når du vil låne penge uden afslag:

 • Du skal have en dansk folkeregisteradresse
 • Du skal som minimum være myndig, muligvis ældre for at kunne låne
 • Du må ikke være registreret som ”dårlig betaler” i RKI
 • Du skal have en form for indtægt
 • Du skal have en dansk bankkonto
 • Du skal have et aktivt nummer, du kan kontaktes på
 • Du skal have et NemID

Hvad er forskellen på de mange lånetyper? 

De fleste kender ikke forskellen på de mange lånetyper, og hvilket lån du skal vælge i den enkelte situation. Men der findes næsten et lån til alle situationer. Vi forklarer forskellen på de forskellige lånetyper, så du kan vælge det rigtige lån.

Forbrugslån

Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal lægge en udbetaling, og du bestemmer selv, hvad pengene skal bruges til. Du skal måske købe ny cykel eller, måske har du brug for at øge dit rådighedsbeløb for en kort periode. Du kan låne op til 350.000 kr. med et forbrugslån.

 

Samlelån

Et samlelån er et lån til dig, der gerne vil samle alle dine lån i ét lån og spare penge. Du får ofte en lavere rente på et samlelån, og samtidig spare penge på gebyrer ved kun at have ét lån. Mange små lån kan være uoverskueligt. Tag kontrollen over din økonomi, og ansøg om samlelån. Du kan låne op til 400.000 kroner med et samlelån.

Billån

Et billån er et lån til dig, som ønsker, at købe en bil. Du kan både få et billån til en ny og brugt bil. Du kan både ansøge om billån med og uden udbetaling. Du bestemmer selv om, du vil stille sikker for billånet. Typisk tilbyder bankerne billigere lån, hvis du vælger at stille sikkerhed for billånet. Du kan låne op til 1.000.000 kr. med et billån.

Boliglån

Et boliglån er et lån til en ejerbolig. Det kan både være et lån til hus eller ejerlejlighed. Et boliglån kan både bestå af en kombination af et realkreditlån og et banklån eller et realkreditlån. Du kan finansiere op til 80% med et realkreditlån, 15% kan du låne med et banklån og de resterende 5% skal du selv lægge 5% som udbetaling.

Andelsboliglån

Et andelsboliglån er et lån, som du kan få, hvis du skal købe en andelsbolig. Ligesom med et andelsboliglån stiller du sikkerhed for et andelsboliglån i form af pant i din andelsbolig. I forbindelse med et andelsboligkøb kan du finansiere 95% af andelsboligens pris med et andelsboliglån. De resterende 5% skal du selv lægge som udbetaling.

Realkreditlån

Et realkreditlån er et lån, som du optager i forbindelse ved et køb af en ejerbolig. Du kan låne op til 80% af boligens pris med et realkreditlån. Renten på et realkreditlån, er ofte lavere end et privatlån. Du stiller sikkerhed nemlig for lånet som pant i boligen. Du optager et realkreditlån, i gennem bankens tilknyttende realkreditinstitut.

Sådan ansøger du om at låne penge

Sådan ansøger jeg om at låne penge?

Der er mange måder, hvorpå du kan ansøge om lån. Den hurtigste vej til det bedste lån, er at benytte dig af en sammenligningsplatform som f.eks. Lendo. Med én ansøgning hos Lendo har du på få minutter ansøgt om lån hos flere forskellige banker og låneudbydere.

 

Få en hurtig ansøgningsprocess

I dag kan du nemt ansøge om at låne penge hos op til 21 forskellige banker og låneudbydere med blot én ansøgning. Lendo indhenter tilbud fra deres samarbejdspartnere, så du får de bedste lån at sammenligne.

Du skal blot sammenligne dine lånetilbud og vælge det lån, som du ønsker at gå videre med. Hvis du bliver godkendt til lånet, vil du inden for kort tid have pengene på din konto.

Hvem kan ansøge om et lån?

Hvis du er over 18 år, kan du ansøge om at låne penge. Alle banker og låneudbydere har en række krav, som du skal kunne udfylde for at blive godkendt til et lån. Det kan variere fra bank til bank, hvilke krav de har for deres kunder. Som udgangspunkt skal alle låntager være over 18 år, og nogle banker kræver du er over 21 år. Derimod kan du ikke ansøge om et lån, hvis du er registreret i RKI. Dette er gældende for alle Lendos partnerbanker.

Hvordan vurderer banken min låneansøgning?

Når du ansøger om et lån, vurderer banken din privatøkonomi på baggrund af din kreditvurdering. Bankens vurdering afhænger af mange forskellige faktorer, og nogle banker vægter visse faktorer højere end andre.

Disse faktorer har den største indflydelse på bankens vurdering af din økonomi

 • Din indkomst og indtægter – Ofte kigger banken på om den årlige indkomst
 • Dit rådighedsbeløb – Banken kigger på hvor mange penge, du har tilbage efter alle regninger er betalt
 • Din betalingshistorik – Har du tidligere haft lån, og har du overholdt tidligere låneaftaler
 • Din alder – Din alder har ofte en betydning for din indkomst, men ikke altid
 • RKI – Banken tjekker om du er registreret i RKI eller Debitor Registreret

Sådan øger du dine chancer for et lån – Lånemedansøger

Hvis du vil øge dine chancer for at låne penge, kan du overveje at låne penge sammen med en medansøger. Hvis du får en medansøger med på din låneansøgning, vil I ofte have et større rådighedsbeløb og nemmere ved at opfylde bankers krav. Det vil ofte give en bedre kreditvurdering. Vi ser, at låneansøgninger med medansøger har en større chance for at blive godkendt i sidste ende. Derudover vil I som regel også blive tilbudt et billigere lån, da rådighedsbeløbet er højere.

Lån penge til mere frihed, fritid og hobby

Find glæden og friheden på ferie eller i en hobby – udnyt fritiden og udlev dine drømme og tag på spændende rejser

Lån penge til MC

Få fritid på to hjul og find glæden ved friheden – Ansøg om lån til MC og udlev din drøm om en motorcykel

 

Lån penge til campingvogn

Tag på ferie i dit eget hjem – lån penge til campingvogn og få friheden til at campere overalt

Lån penge til båd

Tag ud på det blå – Ansøg om at låne penge til en ny eller brugt båd og tag på spændende rejser til søs.

 

Hvad er et online lån?

Et online lån er et forbrugslån, som du optager online. Der er mange mennesker, som vælger at optage et online lån, f.eks. til at tage på en drømmeferie, købe en ny cykel eller betale en uventet udgift. Grunden til at mange vælger at optage lån online er, at låneprocessen ofte er kortere end et traditionelt lån.

Derudover skal du som regel ikke stille sikkerhed for dit online lån eller komme med en udbetaling. Et online lån er altså din mulighed for at låne penge hurtigt, billigt og med få lånekrav.

Typer af online lån

Leder du efter en bestemt type af online lån? Der findes mange måder at låne penge på, men hvad er muligt og hvordan kan du egentlig låne penge?

Lån penge uden sikkerhed

De fleste lån, du vil få tilbudt igennem Lendo, er lån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet i form af pant. Det kan være en fordel for mange, da kravene, når du låner penge uden sikkerhed, ofte er lavere end ved lån med sikkerhed. Låneudbydere og banker løber altså en risiko ved at udlåne penge uden sikkerhed. Derfor vil du også opdage, at renten på lån uden sikkerhed ofte er højere end lån med sikkerhed.

Lån penge med lav rente

Lendo samarbejder med låneudbydere, som tilbyder deres kunder at låne penge til konkurrencedygtige renter. Via Lendo kan du få tilbudt lån med et rentespænd på 2,95% – 22,52%.

Renten på dit lån bliver fastsat ud fra den kreditvurdering, som banken laver i forbindelse med din ansøgning. Renten er det, du betaler for at låne penge. Du vil få den laveste rente, hvis du undersøger dine muligheder hos flere forskellige låneudbydere.

Lån penge uden kreditvurdering

Når du ansøger om et lån, hos hvilken som helst låneudbydere, er de forpligtet til at lave en kreditvurdering af din økonomi. Det er bankens måde at sikre, at du har nok luft i din økonomi til at afbetale på lånet. Denne kreditvurdering er med i vurderingen om, du vil blive godkendt til et lån eller ikke. Det er ikke udelukkende kreditvurderingen, som afgører lånets rente, eller om du bliver godkendt til lånet.

En kreditvurdering vil typisk bestå af:

 • Din årsopgørelse fra SKAT
 • Om du er registreret som i RKI
 • Om du tidligere har vist, at du kan betale lånet af til tiden
 • Dine månedlige indtægter og udgifter – i form af et budget

Den kreditvurdering, som banken laver i forbindelse med et online lån, er som regel ikke så omfattende. Det kan dog variere efter lånets størrelse, type og løbetid. Hvis du f.eks. låner et mindre beløb, vil vurderingen ikke være ligeså omfattende, som hvis du lånte et større beløb.

Lån penge på kredit – kassekredit

En kassekredit kan være en god løsning for dig, der ønsker økonomisk fleksibilitet. En kassekredit er en aftale mellem dig og din bank, som giver dig mulighed for at trække over på din konto op til det aftalte beløb. Banken giver dig altså lov til at gå i minus og ofte til lavere rente og lavere gebyrer, end hvis du trak over uden en kassekredit. 

Typisk ser vi, at bankerne tilbyder deres kunder en kassekredit på mellem 10.000 kr. til 50.000 kr. og med et loft på 5 år, inden pengene skal tilbagebetales. Husk at en kassekredit også er et lån, og det er aldrig gratis at låne penge.

Lån penge trods RKI

Hvis du er så uheldig at være registreret i RKI eller Debitor Registret, kan det være svært at få lov til at låne penge. Du havner ofte i RKI, hvis du ikke har glemt at betale dine regninger, og dermed bliver du registreret som ”dårlig betaler”.

Selvom du er i RKI, betyder det ikke, at du vil være registreret resten af dit liv. Det er op til dig, om du vil gøre en indsats og komme ud af RKI. Vi foreslår 3 punkter som du kan kigge på.

 • Snak med din bank og kreditorer. Hvis du gerne vil af med din gæld, kan det være en god ide at snakke med din bank og kreditorer. Du kan forhandle en aftale med dine kreditorer om en afbetalingsordning og dermed komme hurtigere og billigere af med din gæld.
 • Læg et budget. Det er nemmere at tage økonomiske beslutninger, hvis du kender din egen privatøkonomi. En nem måde at få et overblik over dine indtægter og udgifter er at lægge et budget. Når du kender dine indtægter og udgifter, kan du nemt finde ud af, hvad du har til rådighed hver måned. Dit rådighedsbeløb kan fortælle dig, hvad du kan afdrage dine lån med hver måned.
 • Udvælg de lån du først vil betale af på. Det kan være en god ide at skabe dig et overblik over dine nuværende lån. Her skal du kigge på lånenes månedlige ydelse og ÅOP. Altså hvad lånene koster dig hver måned og deres årlige omkostninger. Dermed kan du bedømme, hvilke lån der er dyrest for dig og komme af med dem først.

Lån penge akut

Vi kender det alle, du taber mobilen, spilder kaffe i computeren, eller måske har du blot en økonomisk hård måned. I disse situationer har mange brug for at låne penge akut. Der findes mange låneudbydere, som kan låne dig penge med det samme, men bare fordi det er hurtige lån, betyder det ikke at lånet er billigt. Ofte betaler du høje gebyrer for at få udbetalt lånet med det samme. 

Trods den akutte nødvendighed er det første lån ikke altid det bedste. Du bør altid indhente tilbud på lån fra flere forskellige banker og låneudbydere. Hvis du ansøger om lån online, vil du indenfor kort tid have pengene på din konto og ofte vil du have sparet penge lånet. Lån penge akut er ikke umuligt, men ofte er det billigere at indhente lånetilbud og sammenligne dem, inden du optager lån.

Hvorfor kan jeg ikke låne penge?

Der kan være mange grunde til, at du ikke kan låne penge. I forbindelse med din låneansøgning, skal alle banker lave en kreditvurdering af din privatøkonomi. Alle banker vurdere deres kunder forskelligt, så grunden til at du ikke kan låne penge kan være af forskellige årsager. Hvis du vil øge dine chancer for at låne penge, kan du overveje at låne penge med en medansøger. En hyppig årsag til at nogle ikke kan låne penge er, at de er registreret i RKI eller Debitor Registeret. Mange banker har et krav til, at deres kunder ikke er registreret som dårlige betalere.

Hvis du ikke låne, kan du overveje om det kan betale sig at lægge lidt til side og lave en opsparingskonto. Renterne på bankernes opsparingskonti har svinget meget de sidste par år, derfor vælger mange at lave en opsparing via investering. En nem og populær måde at investere på er indeksfonde.

Er du fyldt 18 år, kan du ansøge om lån hos flere af Lendos låneudbydere

Idet du fylder 18 år, stiger dine muligheder for at blive godkendt til et lån. Alle banker og låneudbydere må ikke låne penge ud til personer under 18 år. Derfor er det et krav fra alle Lendos samarbejdspartnere, at du skal være 18 år, før du kan ansøge om lån.

Få lånemuligheder, selvom du er under 20 år

Idet du fylder 18 år, stiger dine muligheder for at blive godkendt til et lån. Alle banker og låneudbydere må ikke låne penge ud til personer under 18 år. Derfor er det et krav fra alle Lendos samarbejdspartnere, at du skal være 18 år, før du kan ansøge om lån. Lendo samarbejder med en lang række banker og låneudbydere, som tilbyder at lån penge som 18-årig, andre ser helst, at du er ældre. Disse tilbyder ofte ikke lån til personer under 21 år.

 

Lån penge som studerende

Som studerende kan du vælge at optage et SU-lån, hvis du pludselig står uden indtægt. Du kan optage et SU-lån, i de måneder du får SU. Som så mange andre lån, kommer der renter på dit SU-lån, indtil du har tilbagebetalt lånet. Du betaler derfor renter både i tiden under dit studie, og efter du er færdiguddannet. Når du er færdig med dit studie, skal du begynde at betale af på dit lån.

 

Sådan indfrier du et lån

Du har måske muligheden for, at indfri dit lån inden lånets løbetid er nået. Det betyder, du vil lave en ekstraordinær indfrielse af dit lån. Den ordinære indfrielse dækker over din indfrielse af dit lån, hvis du indfriede lånet til den aftalte tid.

Det er selvfølgelig en god ting at ville indfri ens lån før tid, da det betyder, du bliver gældsfri og har flere penge til rådighed. Men det kan være en god ide at være særlig opmærksom her, da låneudbyderne kan have særlig betingelser, idet du vil indfri dit lån før tid. Husk altid at læse din låneaftale igennem inden du indfrier et lån.

Ansvarlige lån via Lendo: Lån penge hos disse banker

Via Lendo kan du ansøge om at låne penge hos 21 forskellige banker og låneudbydere. Lendo vælger omhyggeligt deres partnere ud og sikre sig, at alle deres samarbejdspartnere er godkendt som låneudbyder og følger de lovmæssige krav.

Lendos samarbejdspartnere tilbyder nogle af de mest konkurrencedygtige lån med attraktive renter. Lendo og deres samarbejdspartnere går ind for ansvarlige lån, og derfor siger vores låneudbydere nogle gange nej, så de er sikker på, at alle låntagere har en økonomi, der kan klare den månedlige ydelse for et lån.

Et udsnit af Lendos samarbejdspartnere:

 • Expressbank
 • Al Finans
 • TF Bank
 • Spar Nord
 • Facit Bank
 • Og mange andre banker og låneudbydere

Indhent tilbud på lån

Vælg beløb, løbetid og indhent tilbud fra flere forskellige banker via vores samarbejdspartner, Lendo – din hjælpende hånd på lånemarkedet