Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Hvad er en lønkonto

Du kan få mange forskellige typer konti i din bank, og ofte vil du kombinere flere forskellige. Der er dog en type, du ikke kommer udenom, og det er lønkontoen. Det er den konto, hvor din løn eller offentlige overførelsesindkomst bliver sat ind på, og den er altså din primære konto. Alle offentlige udbetalinger bliver overført til din NemKonto, som altså er din lønkonto.

Det bruger man lønkontoen til

På en lønkonto kan du samle alt det, der har med din daglige økonomi at gøre, for eksempel kan du betale regninger, og du kan få et kort til kontoen. Du har også mulighed for at få en kredit til kontoen. Det er dog op til dig selv, hvordan du vil bruge kontoen.

Undersøg markedet

Nogle banker vil slet ikke tilbyde renter på de indsatte penge, hvor andre banker vil tilbyde dig renter, for at have din lønkonto hos dem. Om det er gratis at oprette en lønkonto, og hvad det løbende koster, afhænger af dit samlede engagement med banken. Opret lønkonto online eller tag et møde i banken, hvad end passer bedst til dig og dine behov. Det vigtigste er, at du, som med alle privatøkonomiske valg, undersøger markedet for at finde den bank, der kan tilbyde dig de bedste vilkår i din økonomiske situation.