tjek rentespændet

Betaler du for meget i gebyrer?

Konkurrencen mellem bankerne i Danmark er intensiveret, og jagten på nye kunder fører til attraktive vilkår. Derfor er der penge at spare for mange, hvis man undersøger markedet lidt.
Skrevet af Ulrik Marschall

Bankerne har hævet indtægterne på gebyrer, og det er der mange af deres kunder som ikke bryder sig om. Vi vil derfor i denne undersøgelse give et overblik over de mest almindelige gebyrer i de 10 største banker.

 

Op til 500 kroner om året

Vi har taget udgangspunkt i listepriserne fra bankernes hjemmesider, og har fundet frem til, at det koster fra 0 – 750 kr. i gebyrer om året at have en lønkonto, netbank, Mastercard og Visa/Dankort.

 

Nykredit og Arbejdernes Landsbank skiller sig ud ved ikke at opkræve gebyrer for ovenstående basisydelser for deres kunder. Spar Nord Bank skiller sig ud ved at være den dyreste bank at være basiskunde i. For mange af bankerne gælder det dog, at nogle af disse gebyrer bliver mindre eller forsvinder helt, jo større engagement man har med banken. Det vil sige, at hvis man har lån og/eller opsparing, så er man mere attraktiv for banken. Sammenligningen bliver vanskeliggjort af at nogle banker skelner mellem betalingskonti og lønkonti, mens andre banker ikke skelner.

 

8 ud af 10 sparer penge ved at skifte bank

”Mange bankkunder har ikke været vant til at betale for standardydelser, men bankernes indtjening på rentespændet er blevet så lille, at flere og flere kuneder er blevet præsenteret for et gebyr for at benytte nogle af de tjenester, som mange opfatter som basale for at være bankkunde. Det får dem til at kigge sig om efter en ny bank,” siger Ulrik Marschall, der er kommunikationschef i Mybanker.

 

Hver måned benytter flere tusinde danskere Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de får op til tre tilbud fra andre banker, som ønsker at have dem som kunder. 8 ud af 10 ender med at spare penge ved at skifte bank, og det er blandt andet denne erfaring, der danner baggrund for at Mybanker anbefaler at man jævnligt tjekker markedet og får tilbud fra andre banker.

 

Det er let at skifte bank

”Desværre bliver bankkunder kun meget sjældent automatisk belønnet for deres loyalitet overfor den bank, som de har været kunde i gennem en årrække. Derfor kan man lige så godt benytte sig af muligheden for at skifte bank. Det kræver ikke så meget. Mybanker kan indhente tilbuddene og den nye bank foretager det meste af overflytningen, hvis man beslutter sig for at skifte,” siger Ulrik Marschall

 

 

Prisen for at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark

 

Pengeinstitut Visa/Dankort Lønkonto Netbank Indbetalings-
kort
Kontooverførsel til andet pengeinstitut Mastercard
Danske Bank  kr. 150  kr. 120  kr. 150  kr.  5  kr. 5  kr. 250
Nordea
(e-hverdag)*
 kr. 0  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0  kr. 250
Jyske Bank  kr. 200  kr.      0  kr. 100  kr.  2  kr. 0   kr. 150
Sydbank  kr. 195  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0  kr. 0
Nykredit  kr.     0  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0  kr. 250
Spar Nord Bank  kr. 200  kr. 200  kr. 100  kr.  2  kr. 5  kr. 250
Arbejdernes Landsbank  kr.     0  kr.      0  kr.      0  kr.  0  kr. 0  kr. 0
Ringkjøbing Landbobank  kr. 175  kr.  0  kr. 100  kr.  1,25  kr. 0  kr. 195
Vestjysk Bank  kr. 175  kr.      0  kr.      0  kr.   1,50  kr. 1,50  kr. 200
Sparekassen Kronjylland  kr. 198  kr.  180  kr.      0  kr.   0  kr. 0  kr. 248

* Vi har valgt at tage udgangspunkt i Nordeas fordelsprogram Min Hverdag, da man automatisk er omfattet af programmet når man er over 18. Det koster 90 i kvartallet

 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 
 

Betaler du for høje gebyrer?

Indhent tilbud fra op til 3 interesserede banker og se om du betaler for meget i din nuværende bank.

Få op til 3 tilbud

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Sådan finansierer du din bolig

Læs artiklen
Sådan finansierer du din bolig
Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen 7. marts 2019 Sommerferie 2019: Få råd til drømmerejsen 6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig 7. januar 2019 6 grunde til at du holder fast i din bank – også selvom det ikke altid kan betale sig Har din bank gjort sig {fortjent} til at have dig som kunde? 1. oktober 2018 Har din bank gjort sig fortjent til at have dig som kunde?