Betaler du for meget i gebyrer?

Op til 1.250 kroner om året

Vi har taget udgangspunkt i listepriserne fra bankernes hjemmesider og fundet frem til, at det koster fra 180 – 1.250 kr. i gebyrer om året at have en lønkonto, netbank, Mastercard kredit og Visa/Dankort. 

Arbejdernes Landsbank skiller sig ud ved at være de billigste på gebyrer for ovenstående basisydelser. Sparekassen Danmark skiller sig ud ved at være den dyreste bank at være basiskunde i. For mange af bankerne gælder det dog, at nogle af disse gebyrer bliver mindre eller forsvinder helt, jo større engagement du har med banken. Det vil sige, at hvis du har lån og/eller opsparing, så er du mere attraktiv for banken.

Sammenligningen bliver vanskeliggjort af, at nogle banker skelner mellem betalingskonti og indlånskonti, mens andre banker ikke skelner mellem disse. I tilfælde hvor banker kun opgiver indlån- og betalingskonto, tages der udgangspunkt i betalingskonto.

 

Mange penge at spare ved at skifte bank

”Det er i dag relativt normalt at betale for standardydelser som kreditkort, netbank og lignende. Mange banker fjerner disse gebyrer, hvis man ellers har et stort forretningsomfang, men for kunder uden nævneværdige lån og opsparinger er det i stigende grad svært at finde disse ting gratis. Det får mange til at kigge sig om efter en ny bank.”Siger Jesper Ring Jakobsen, der er strategichef i Mybanker.

 

Hver måned benytter flere tusinde danskere Mybankers Skift bank tjeneste, hvor de får op til fem tilbud fra andre banker, som ønsker at have dem som kunder. Mange ender med at spare penge eller få bedre vilkår ved at skifte bank, og det er blandt andet denne erfaring, der danner baggrund for, at Mybanker anbefaler, at man jævnligt tjekker markedet og får tilbud fra andre banker.

 

Det er let at skifte bank

”Desværre bliver bankkunder kun meget sjældent automatisk belønnet for deres loyalitet overfor den bank, hvor de har været kunde igennem en årrække. Derfor kan man lige så godt benytte sig af muligheden for at skifte bank. Det kræver ikke så meget. Mybanker kan indhente tilbuddene, og den nye bank foretager det meste af overflytningen, hvis man beslutter sig for at skifte,” Siger Jesper Ring Jakobsen.

 

 

Prisen for at være basiskunde i en af de 10 største banker i Danmark

PengeinstitutVisa/DankortLønkontoNetbankIndbetalingskortKontooverførsel til andet pengeinstitutMastercard
Danske Bank269 kr.360 kr.0 kr.5 kr.5 kr.250 kr.
Nordea (e-hverdag)*0 kr.480 kr.0 kr.0 kr.0 kr.250 kr.
Jyske Bank350 kr.720 kr.0 kr.4 kr.2 kr.Ikke muligt
Sydbank235 kr.**0 kr.***0 kr.4 kr.4 kr.235 kr.
Nykredit225 kr.0 kr.0 kr.3 kr.3 kr.300 kr.
Spar Nord BankIkke muligt400 kr.200 kr.3 kr.3 kr.250 kr.****
Arbejdernes Landsbank0 kr.180 kr.0 kr.0 kr.0 kr.0 kr.*****
Ringkjøbing Landbobank250 kr.205 kr.240 kr.1,5 kr.0 kr.250 kr.
Vestjysk Bank200 kr.188 kr.180 kr.2 kr.2 kr.250 kr.
Sparekassen Kronjylland250 kr.400 kr.200 kr.5 kr.0 kr.400 kr.******

Scroll til højre for at se hele tabellen. –>

* Vi har valgt at tage udgangspunkt i Nordeas fordelsprogram Min Hverdag, da man automatisk er omfattet af programmet, når man er over 18. Det koster 120 i kvartalet (indskrevet under lønkonto). Kunder under 29 år, kunder med boliglån i Nordea eller Nordea Kredit, Premium Banking-, Private Banking samt Erhverv+Privat kunder betaler ikke for Min hverdag.

** Visa/Dankort bliver gradvist udfaset som betalingskort i Sydbank. Til gengæld tilbydes et nyt og opgraderet kort: Mastercard Dankort. Du kan læse mere om ændringen og Mastercard Dankort på sydbank.dk/nytkort.

*** Der kræves en samlet økonomi på over 50.000 kr., ellers koster det 540 kr, om året.

**** Mastercard Classic uden rejseforsikring.

***** Kortet er gratis, hvis du er tilmeldt AL-NetBank og får dine kontoudtog via e-Boks.

****** Mastercard med forsikring.

 

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag