Andelsbolig­lån
Flere tilbud i én ansøgning

Skal du købe ny bolig, eller er det på tide at kigge dine lån igennem? Indhent tilbud med Mybanker og få flere tilbud i én ansøgning.

1 Fortæl os om dit behov
2 Vi indhenter tilbud blandt 30+ banker
3 Vælg den bank du vil gå videre med

Det siger vores brugere:
Der opstod en fejl!

Der skete noget uventet. Prøv venligst igen.

Vi opdaterer!

Der kommer nye spændende ting. Prøv igen om lidt.

Hvad er et andelsboliglån?

Et andelsboliglån er en finansieringsmulighed, designet specifikt til dig der bor i en andelsbolig. Som ved et boliglån i en ejerbolig, tages der pant i andelsboligen. Det betyder at banken, kan gøre krav på lejligheden, hvis du ikke kan betale dine regninger, men fordi banken har denne pant, har de større sikkerhed og kan dermed også tilbyde dig en rentesats, der er markant lavere end på f.eks. et forbrugslån (hvor banken ikke har nogen sikkerhed).
Andelsboliglån kommer både som traditionelle annuitetslån og som andelsboligkreditter. Forskellen på de to typer, er hvordan du tilbagebetaler din gæld. I et annuitetslån, er din månedlige ydelse fastlagt og du betaler hver måned, det samme beløb tilbage til banken, indtil gælden er helt tilbagebetalt.
På en andelsboligkredit, har du frihed til at afdrage så meget du ønsker i en given måned. Du kan også vælge helt ikke at afdrage på gælden i nogle måneder. Du betaler stadig renter af din gæld, men du har mere fleksibilitet over hvordan gælden skal afdrages.

 

Hvad koster et andelsboliglån

Prisen for et andelsboliglån vil variere afhængigt af den enkelte bank og hvor meget du skal låne. Du kan dog benytte Mybankers boliglåneberegner nedenfor og selv teste hvad et andelsboliglån ca. vil koste dig hver måned.

kr.
kr.
Din udbetaling skal mindst være 5% af boligens værdi
Hvor længe vil du låne?
10 år
30 år
Du kan normalt låne op til 95 % af boligens pris som banklån. Din egen udbetaling skal være mindst 5 %.
Der var en fejl ved beregningen, prøv at ændre dine indstillinger eller vent et øjeblik.
Månedlig ydelse
Detaljer om banklån
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Månedlig ydelse
Realkreditlån
Løbetid
10 års afdragsfrihed
Banklån
Løbetid
Realkreditlån
Banklån
Realkreditlån
Banklån
Detaljer om realkreditlån
Detaljer om banklån
Vis flere detaljer

Renten på andelsboliglån

Rente på andelsboliglån har været faldende de sidste mange år og i dag ligger de fleste et sted imellem 3-4%. Det er dog umuligt at definere en præcis rente, uden at foretage en kreditvurdering af din økonomi. Derfor er det altid en god ide at indhente tilbud på finansiering af din andelsbolig. Så har du både flere tilbud at sammenligne og mulighed for at forhandle en bedre rente.

 

Bliv klogere på andelsboligkredit

Køber du en andelsbolig, køber du dig ind i en boligforening, hvor du så får andel i og hæfter både for foreningens formue og gæld. Køb af andelsbolig kan være mere kompliceret, fordi det kan være svært at finde ud af, hvad den faktiske månedlige pris for andelen er. Det er derfor vigtigt, at man som køber undersøger andelsboligforeningens økonomi, lån og regnskaber, før man skriver under på købsaftalen. Hvis foreningen for eksempel ikke har penge til vedligeholdelse af ejendommen, kan det komme til at påvirke din månedlige udgift, eller hvis foreningen har afdragsfrie lån, vil din boligudgift stige markant, den dag lånene skal afdrages. Derfor er det en god idé at søge rådgivning for eksempel hos din bank, for at være sikker på, at du køber dig ind i en sund andelsboligforening. Du kan også søge hjælp hos uvildig økonomisk rådgivning. Mybanker hjælper bruger med at få tilbud på boliglån. Vi har desuden gjort det nemt for dig, som boligkøber, og samlet en række banklån, så du nemt kan sammenligne boliglån.

 

Hvorfor købe en andelsbolig?

Køb af andelsboliger er blevet mere og mere populære de senere år, da denne boligform har flere fordele. Ikke mindst udgør det generelt lavere prisniveau på andelsboliger, i forhold til ejerboliger, en stor fordel for boligsøgende. Den lavere pris for andelsboliger gør det især attraktivt at undersøge nærmere for unge, der er på vej ind på boligmarkedet, eller ældre, der ønsker at bytte ejerboligen ud med en billigere boligform.

Lån til andelsbolig

Men hvordan finansierer du købet af en andel? Realkreditlån er ikke en mulighed, da der ikke er samme sikkerhed for realkreditinstituttet eller investor som ved en ejerbolig. I forbindelse med et realkreditlån, betaler du bidrag til realkreditinstitutterne. Bidragssatser bliver udregner på baggrund af din rest gæld og kan variere fra realkreditinstitut til realkreditinstitut.

 Ved andelsboliglån findes der som udgangspunkt både andelsboliglån med fast rente og med variabel rente, men det er mest normalt at få tilbudt en variabel rente. Derudover er det muligt at optage et andelsboliglån afdragsfrit, det såkaldte andelsboligkreditlån, der fungerer stort set ligesom en kassekredit.

 

Bankernes måder at lave lån til andelsboliger

Der er flere forskellige måder, hvorpå ens bank laver lån til andelsboliger – og det kan i sidste ende komme til at koste dig penge, hvis du ikke er opmærksom på dette. Nogle banker deler eksempelvis lånet op i to (eller tre). På de første 80% af lånet får du til en billig rente, hvor der er en højere rente på de sidste 20%. Denne form for deling kan være fordelagtig, hvis du rent faktisk kun har brug for at låne 80% af andelens værdi, og selv kan lægge de resterende 20% udenom banken, f.eks. via en opsparing. En nem og populær form for opsparing i 2021 er investering i indeksfonde. Denne form for investering kan også bruges som et alternativ til børneopsparing. Andre banker tilbyder i stedet lån på 100% af andelens værdi og 95% af andelens købesum. Det kan derfor være smart at undersøge dette, inden du tager et lån, da der kan være penge at spare herved.

Fordelene ved andelsboliger

  • Andelsboliger koster generelt mindre, hvilket betyder, at du skal låne færre penge.
  • Du slipper for at betale ejendomsværdiskat.
  • Hvis du eksempelvis forbedrer dit køkken eller badeværelse, er du som andelsbolighaver berettiget til at få godtgjort forbedringerne. Det kan betyde et tillæg i prisen på boligen.

Ulemperne ved andelsboliger:

  • Du har ikke mulighed for et få de billige realkreditlån ved køb af en andelsbolig. Derfor kan du risikere en højere rente, hvis du ikke formår at forhandle med din bank.

 

Mybankers andelsboliglånsberegner – Beregn andelsboliglån

For at være sikker på, at du optager det billigste andelsboliglån, der passer bedst til dine behov, anbefaler vi at afsøge markedet og evt. benytte en låneberegner. Det kan godt betale sig at kigge på flere forskellige banker for at få det bedste tilbud. Det kan du heldigvis gøre i listen over banker ovenover, hvor du nemt kan sammenligne de forskellige tilbud samt i vores skift bank tjeneste, som du finder i toppen af siden. Her finder du også vores artikelunivers, hvor du kan finde meget mere nyttig information om andelsboliglån. Beregn andelsboliglån på Mybanker.

 

Hvor lang tid har jeg til at betale lånet tilbage?

Det er op til dig og den enkelte udbyder at bestemme, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage. Nogle udbydere kræver dog, at du betaler lånet tilbage inden for 10 år. Derfor er det vigtigt, at du tjekker betingelserne grundigt, inden du vælger at låne penge.

Jo hurtigere du betaler lånet tilbage, jo billigere bliver lånet i renter. Men hvis du ved, at du kan betale lånet tilbage over kort tid, så skal du være endnu mere opmærksom på etableringsomkostningerne.

 

Hvilke slags lån kan du finde på Mybanker?

Hos Mybanker finder du mange slags lån. Vi har gjort forarbejdet for dig, så du nemt kan sammenligne alt fra onlinelån, billån, forbrugslån, lån til campingvogn og samlelån. Vores største opgave er at hjælpe alle vores brugere med at skabe et overblik over den finansielle sektor.

Få nyheder der gør din
boligøkonomi nem at forstå

Du får besked om de vigtigste nyheder når:

Renten går op eller ned
Boligejere får nye lånemuligheder
Samfundsøkonomien ændrer sig

Ved at trykke tilmeld, giver du samtykke til at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid trække dit samtykke (læs samtykkeerklæring) tilbage. Læs mere om vores forretningsbetingelser, privatlivspolitik og cookiepolitik.