Hvad koster det at have bil?

Hvor mange penge du skal have op af lommen hver måned, afhænger af, hvor meget du kører, hvor langt bilen kører på literen, om det er en benzin-, diesel- eller hybridbil, hvor du bor, og hvilken forsikring du vælger.

Men hvad koster det at have bil? Mybanker har kigget på de månedlige omkostningerne for fire slags biler. Tallene er regnet ud med udgangspunkt i, at du bor i København, kører 1.300 kilometer om måneden med en benzinpris på 10,49 kr. pr. liter, og vælger en bilforsikring kun med kasko- og ansvarsforsikring. Omkostningerne er vejledende, og du bør altid selv regne efter, hvor meget det kommer til at koste for netop dig, at have bil.

Ud over de faste udgifter, skal du også sætte penge af til syn, servicetjek, sommer- og vinterdæk og rustbeskyttelse. Længere nede på siden kan du læse mere om de løbende omkostninger.

Minibil – Peugeot 208 Velvet


Stationcar – Volkswagen Passat


SUV – Nissan Qashqai


Hybridbil – Toyota Yaris Hybrid


Husk de løbende omkostninger
I nogle af de større byer som fx København og Odense, skal du betale for en parkeringslicens. I København kan prisen på en parkeringslicens svinge fra 10 kr. til 1.575 kr. alt efter hvilken energiklasse din bil er i. Den udgift er ikke medregnet i ovenstående eksempler, og dem skal du huske, når du spørger dig selv: hvad koster det at have bil?

Sommer og vinterdæk bør skiftes mindst hver 5-6 år. Hvis du kører meget, og dækkene bliver slidt ned inden, skal de naturligvis skiftes før. I priseksemplerne har vi regnet med at sommer- og vinterdæk koster det samme for de fire bilmodeller, selvom prisen i mærke og model kan svinge fra bil til bil.

Hvis du køber en ny bil, er der som regel servicetjek med de første par år, så de omkostninger kan du trække fra i starten. Til gengæld skal du huske, at der kan komme uforudsete udgifter til reparationer. Og de bliver som regel højere, jo ældre bilen bliver.

Det er ikke et lovkrav at rustbeskytte bilen, men det kan alligevel være en god ide for at passe godt på din investering. Tjek med dit lokale rustbeskyttelseværksted, om din bil skal dobbeltbehandles, da det så kan blive dyrere.

Husk låneomkostningerne
Ud over de omkostninger vi har listet her, kommer der også udgifter til lån, og bilens værditab er heller ikke medregnet i eksemplerne. Hvad det koster at have bil, kommer altså an på flere ting – blandt andet hvor stor din opsparing er, og om du kan låne gennem friværdien i din bolig.

Du kan sammenligne omkostningerne på billån her.

Tilbage til Bilkøb

Bliv klogere på bilkøb

Billån uden udbetaling

Få gode råd til hvordan du får et billån uden at have sparet op til udbetalingen. Læs om banklån og finansiering via friværdien.

Læs mere

Bilfinansiering – sådan gør du det bedst

Vi har kigget på, hvordan du kan finansiere din nye bil. Læs fx om at låne i din boligs friværdi, og hvordan du får forhandlet dig til den bedste rente i banken.

Læs mere

Brugte biler – vær opmærksom på dette

Læs hvad du skal huske at tjekke, inden du køber en brugt til. Brugte biler kan nemlig have fejl og mangler, der hurtigt kan gøre det til en dyr investering.

Læs mere

Overvejer du et billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign