Energioptimér med billige lån og spar penge på energiregningen

Spar penge på energiforbedringer

Energimarkedet er ramt af høje priser. Det skyldes bl.a. en vindstille sommer og prisstigninger på naturgas og olie. Som dansk energikunde betyder det, at du står til at betale høje priser, hver gang du tænder for kontakten, varmen eller starter bilen. Nedenfor kigger vi på klimavenlige energiforbedringer, du kan overveje og som muligvis kan spare dig penge på din energiregning.

 

Skær ned på din regning

Der er en lang række forbedringer, du kan gøre på din bolig, som gavner miljøet og i sidste ende formindsker din energiregning. Du kan f.eks. udskifte dine vinduer, installere en varmepumpe eller udskifte dit gamle oliefyr. Alle tre investeringer er energiforbedringer. Det betyder, du kan benytte dig af de billige klimalån/grønne-lån.

Klimalån eller grønne-lån er kendetegnet ved generelt at være billigere end normale typer banklån, og de kan søges, hvis pengene går til energi- eller klimaforbedrende tiltag. Fordelene kan være:

  • Lavere – eller ingen – renter
  • Lavere etableringsomkostninger
  • Nedsættelse af andre omkostninger, som normalt vil være forbundet med et lån.
  • Ingen omkostninger til tinglysning, da nogle banker betaler disse omkostninger.

Kør i grønne baner

Måske er det på tide at udskifte din benzinbil med en el- eller plugin-hybridbil? Der bliver solgt el- og hybridbiler som aldrig før. I oktober måned 2021 blev der solgt 5.409 nye grønne biler, hvilket udgør 43% af det samlede bilsalg. Det er over en fordobling sammenlignet med sidste år. Flere banker tilgodeser denne grønne omstilling og tilbyder deres kunder fordelagtige grønne billån.

Det grønne billån er kendetegnet ved at være øremærket el- eller plugin-hybridbiler. Ofte er grønne billån billigere end et traditionelt billån. Fordelene kan være:

  • Lavere rente
  • Lavere udbetaling, nogle steder helt ned til 10%
  • Lavere eller ingen etableringsomkostninger

 

Spar penge ved at vælge det rigtige lån

En lang række banker tilbyder forskellige grønne lånetyper. Det er altid en god ide at undersøge hvilke grønne-lån, der kan være relevante for dig, hvis du overvejer at gøre din bolig mere energibesparende eller din bil mere klimavenlig. Mybanker samarbejder med en lang række banker, som både tilbyder grønne billån og grønne boliglån.

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag