Gæld i bilen – pas på når du køber en brugt bil

Hvis du køber en brugt bil igennem en privat, skal du sikre dig, at der ikke er gæld i bilen. Gælden følger nemlig bilen, og derfor kan du komme til at stå med en andens gæld.

Hvis banken eller finansieringsselskabet har pant i bilen, betyder det, at de har ret til at tage bilen, hvis gælden i bilen ikke bliver betalt tilbage.

Det vil sige, at hvis du køber en brugt bil af en privat, hvor sælger har stillet bilen som garanti – og ikke har betalt sin gæld tilbage – har banken ret til at inddrage bilen. Også selvom bilen har skiftet ejer. Pantebrevet følger nemlig bilen, lige meget hvem der ejer den.

Derfor skal du altid tjekke, om der er gæld i bilen, inden du køber en brugt bil. Det gør du via Den Digitale Bilbog.

Hvis det viser sig, at der er gæld i bilen, er det en god ide, at du indbetaler pengene for bilen til sælgers bank. Du skal ikke indbetale pengene til sælgers lønkonto, men få sælger til at oprette en depotkonto, som du kan sætte pengene ind på. Husk, at du skal have en på skrift fra sælgers bank, at de sletter panten i bilen, når du overtager bilen.

Ender du i den uheldige situation, at du køber en bil med gæld i, og sælger ikke betaler sin gæld ud, så kan du ende med at skulle betale gælden til banken, hvis du vil beholde bilen.

Sammenlign hvad det koster at låne til en bil gennem Mybankers samarbejdspartnere.

Tilbage til Bilkøb

Bliv klogere på bilkøb

Billån uden udbetaling

Få gode råd til hvordan du får et billån uden at have sparet op til udbetalingen. Læs om banklån og finansiering via friværdien.

Læs mere

Brugte biler – vær opmærksom på dette

Læs hvad du skal huske at tjekke, inden du køber en brugt bil. Brugte biler kan nemlig have fejl og mangler, der hurtigt kan gøre det til en dyr investering.

Læs mere

Bilmodel – hvilken bil passer til mine behov?

Når du køber en bil, skal du være sikker på, at den opfylder alle dine behov. Vi har kigget på fordelene og ulemperne ved fire bilmodeller.

Læs mere

Overvejer du et billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign