Brugte biler –
vær opmærksom på dette

Hvis du overvejer at købe en brugt bil, skal du kigge dig godt for, så du ikke får gjort en dårlig handel.

Brugte biler er forståeligt nok noget billigere end tilsvarende nye biler. Men det kan hurtigt blive en dyr investering, hvis du ikke opdager de fejl og skader, som brugte biler kan have.

Det kan være svært at gennemskue, hvor god stand den brugte bil er i. Noget af det kan du selv se, og noget andet skal du have fagfolk til at hjælpe dig med.

Tjek bilens ydre
Gå bilen grundigt igennem for ridser i lakken, buler og stenslag. Det gør du nemmest i dagslys, når bilen holder parkeret, så du kan komme til hele vejen rundt om den. Husk også at tjekke forskærme, bagskærme og sidespejle.

Kast også et blik på bilens dæk. Er det tid til at de bliver skiftet, eller er der mange kilometer i dem endnu?


Er bilen i orden indvendigt?

Brugte biler bliver naturligvis nusset, men derfor er det ærgerligt at købe en bil, der er i stykker – særligt hvis du ikke har opdaget det, inden du handler.

Sæt dig ind på alle sæderne i bilen, og tjek for huller, pletter og ridser. Prøv også at spænde sikkerhedsselerne og kør sæderne frem og tilbage.

Sørg for at bilen er nyvasket og støvsuget, når du kommer og kigger på den, ellers er det svært at se, om det blot er skidt og snavs, eller om det er pletter, der ikke kan komme af.

Kontroller teknikken
Tjek at alle lygterne virker, og at blinklyset fungerer som det skal. Hvis den brugte bil har aircondition, klimaanlæg eller sædevarme, så husk også at tjekke om det virker, som det skal.
Hvis der er anhængertræk på bilen, skal man teste at strømstikket virker.

Kør en tur i bilen
Når du har undersøgt, om alt er som det skal være ude og inde, så er det blevet tid til at køre en tur i bilen. Også selvom du kender bilmodellen. Brugte biler kan have mislyde fra motoren, som du ikke kan opdage, hvis du kun hører bilen i tomgang.

Få en fagekspert til at kigge bilen igennem
Hvis du ikke selv ved en masse om biler, er det en god ide at få en mekaniker til at kigge den bruge bil igennem. Så slipper du for alt for ubehagelige overraskelser.

Købeloven gælder ikke altid
Hvis du køber en brugt bil af en privat, kan du som regel spare endnu flere penge, end hvis du køber en brugt bil igennem en forhandler. Men du er dårligere stillet, hvis det viser sig, at der er noget galt med bilen, for to privatpersoner der handler, er ikke underlagt købeloven.

Hvis du til gengæld køber en brugt bil igennem en forhandler, gælder købelovens regler om forbrugerkøb, og derfor kan der være hjælp at hente, hvis bilen ikke lever op til dine forventninger.

Kan jeg låne penge til en brugt bil?
Du kan nemt sammenligne, hvad det koster at låne til en bil gennem Mybankers samarbejdspartnere.

Tilbage til Bilkøb

Bliv klogere på bilkøb

Hvad koster det at have bil?

Der er mange udgifter forbundet med at have bil. Her får du et overblik over, alt det du skal have med i dit bilbudget. Så er du sikker på, at du har råd til at have bil.

Læs mere

Gæld i bilen – pas på når du køber en brugt bil

Hvis du køber en brugt bil af en privat, skal du huske at tjekke, om der er gæld i bilen. Ellers kan du risikere, at banken inddrager bilen.

Læs mere

Bilmodel – hvilken bil passer til mine behov?

Når du køber en bil, skal du være sikker på, at den opfylder alle dine behov. Vi har kigget på fordelene og ulemperne ved fire bilmodeller.

Læs mere

Overvejer du et billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign