Bilmodel – hvilken bil passer til mine behov?

Skal der være plads til en barnevogn i bagagerummet, skal der kunne hægtes en trailer bagpå, eller har du brug for at kunne parkere selv de smalleste steder?

Der er mange ting, du skal tage stilling til, hvis du vil købe en bil. Og fordi biler falder så hurtigt i værdi, kan det hurtigt blive dyrt at vælge forkert. Vi har kigget på nogle fordele og ulemper ved bilmodellerne minibiler, stationcars, SUVs og hybridbiler, så du kan finde den bilmodel, der passer bedst til dit behov.


Bilmodel: Minibil

Hvis du ønsker at kunne køre mange kilometer på literen, betale en lav grøn ejerafgift, og hvis du samtidig vil have let ved at parkere på steder med begrænsede parkeringsforhold, vil en minibil være oplagt. Men hvis du kører langt, eller I skal være mange i bilen, kan pladsen i en minibil blive lidt trængt. Kabinestøjen er også højere end i store biler, pladsen i bagagerummet er begrænset, og den lille motor gør, at den accelererer langsommere end mange andre biler.


Bilmodel: Stationcar

Stationcaren er den ukronede familiebil. Her får du masser af plads inde i kabinen, så der er plads til autostole, store børn og masser af bagage. Derudover får du en bil med høj sikkerhed, og en bil der ’ligger godt på vejen’. Hvis du vælger en model med trækkrog, kan du fylde traileren med haveaffald og køre på genbrugsstationen. Stationcaren kører som regel ikke lige så langt på literen som en minibil, og derfor er den grønne ejerafgift højere. Hvor meget højere afhænger af, hvor langt bilen kører på literen, og om det er en diesel- eller benzinmotor.


Bilmodel: SUV

SUV’en bliver kaldt ’king of the roads’, og det er der en god grund til. Denne bilmodel er nemlig blevet meget populær blandt danskerne. Den giver et godt udsyn, er let at komme ind i, kan ofte køre i forskellige typer terræn, og er en rummelig bil. Ulemperne er, at den har et forholdsvist højt brændstofforbrug, er stor og er derfor svær at manøvrere rundt med i byen, og så er den vindfølsom på grund af sin størrelse og sit høje tyngdepunkt.


Bilmodel: Hybridbil

Hybridbilen kører på en blanding af el og benzin/diesel. Denne bilmodel kører på el på korte ture, og kan supplere benzin/dieselmotoren med ekstra kraft, når der er behov for det. På længere ture kører bilen på benzin/diesel. Den er støjsvag, når den kører på el, og den har automatgear, hvilket er en stor fordel, hvis du kører meget i byen eller ofte kører i kø. Hvis du har brug for anhængertræk, begrænser det udvalget af biler.


Har du brug for at låne?

Du kan nemt sammenligne, hvad det koster at låne til en bil gennem Mybankers samarbejdspartnere.

Tilbage til Bilkøb

Bliv klogere på bilkøb

Bilfinansiering – sådan gør du det bedst

Vi har kigget på, hvordan du kan finansiere din nye bil. Læs fx om at låne i din boligs friværdi, og hvordan du får forhandlet dig til den bedste rente i banken.

Læs mere

Hvad koster det at have bil?

Der er mange udgifter forbundet med at have bil. Her får du et overblik over, alt det du skal have med i dit bilbudget. Så er du sikker på, at du har råd til at have bil.

Læs mere

Gæld i bilen – pas på når du køber en brugt bil

Hvis du køber en brugt bil af en privat, skal du huske at tjekke, om der er gæld i bilen. Ellers kan du risikere, at banken inddrager bilen.

Læs mere

Overvejer du et billån?

Sammenlign bankernes renter før du låner og undgå at betale for meget.

Sammenlign