Black Friday er blandt de største shoppedage i Danmark. Sidste år kunne der især være store besparelser at hente, fordi mange virksomheder havde opbygget store lagerbeholdninger for at undgå supply chain problemer, som var tilfældet de sidste år. Når man herudover tog højde for, at inflationen og de høje energipriser havde dæmpet forbruget de sidste par måneder, vil der formentlig være ekstra mange tilbud på Black Friday, for at få danskerne til at bruge lidt flere penge her op til jul.

 

Top 3 gode Black Friday råd

  • Tjek, at du handler via en sikker forbindelse
  • Undersøg priserne op til Black Friday
  • Lav en liste og undgå impulskøb

 

Pas på dine kortoplysninger til Black Friday

Hvis du handler på nettet, skal du huske at tjekke, om webshoppens forbindelse er sikker. Hvis der er en hængelås foran adresselinjen i browserens søgefelt, er forbindelsen krypteret, og dine kontooplysninger er i sikre hænder. Er uheldet alligevel ude, kan banken hjælpe dig med at få dine penge tilbage, hvis du har betalt med et betalingskort eller MobilePay.

 

Undersøg prisen før du handler til Black Friday

Nogle butikker hæver priserne i månederne op til Black Friday. Derfor skal du kigge dig godt for, inden du klikker på ’køb’.

Det bedste du kan gøre, er at holde øje med prisen på de varer, du har tænkt dig at købe op til Black Friday. Du kan også bruge Pricerunner til at tjekke, hvad varen har kostet over de seneste tre måneder. Det gør du ved at søge efter varen på Pricerunner, og scrolle ned i bunden af siden, hvor du kan se prishistorikken.

 

Undgå impulskøb og fejlkøb til Black Friday

Det her er et utrolig simpelt råd, men alligevel kan det være svært at huske. Inden du drager på tur i butikkerne – hvad enten det er i storcentret eller via computeren – så lav en liste over, hvad du skal købe. Så ender du ikke med at bruge penge på alt muligt, som du alligevel ikke bliver glad for – og du glemmer heller ikke at købe det, som du rent faktisk gik efter.

 

Få flere penge at shoppe for til Black Friday

Overvejer du at låne penge til at shoppe for til Black Friday? Så bør du tænke over, hvem der skal låne dig pengene. Nogle kviklånsselskaber reklamerer med, at det er hurtigt at låne gennem dem – og det kan måske lyde fristende, men det kan hurtigt blive meget dyrt for dig.