Du kan ikke altid se den højeste ÅOP-sats

Lovgiver har bestemt, at du ikke skal kunne se den højeste ÅOP-sats i reklamemateriale og på rentetavlen

Renteskiltet 
For rentetavlen skal der alene oplyses om de forudsætninger, der er anvendt ved beregningen af ÅOP. Det betyder, at har långiver forskellige gebyrer for tilbagebetalingsmåden, så behøver långiver ikke at oplyse om den højst mulige ÅOP ved valg at dyreste tilbagebetalingsmåde. Det er tilstrækkeligt, at det angives på rentetavlen, at der er forudsat billigste tilbagebetalingsmetode.

Det betyder, at du i mange tilfælde have svært ved at gennemskue på rentetavlen, om ÅOP er rimelig eller ej. Og derfor kan du ikke være sikker på, at du foretager din sammenligning på et korrekt grundlag. Så tjek altid efter i långivers gebyrliste, om der er nogle gebyrer, som du med dit valg af tilbagebetalingsmetode kommer til at betale.

 

Hos Mybanker.dk synes vi, at det er mærkværdigt, at det reelt er lovligt at undlade at oplyse om den ”værste ÅOP”, og at man ikke kan se hvilken tilbagebetalingsmåde, der er brugt i beregningen. For hvordan skal du overhovedet kunne foretage en reel sammenligning, og hvorfor skal de forskellige långivere kunne risikere at blive sammenlignet på uens vilkår. Netop da der findes långivere imellem, der oplyser om ÅOP ved forskellige tilbagebetalingsmetoder.  

Reglerne ses i prisoplysningsbkg. for pengeinstitutter og skiltningsbkg. (for andre kreditgivere). (Du kan på vores oversigt over forbrugerlove finde den fulde ordlyd af alle love, som vi benytter i vores artikler).

Reklame/markedsføringsmateriale
Se hér.