Skift bank og spar op til 25.000 kroner om året

Skift bank og spar op til 25.000 kroner om året

Skift bank og spar

Det kan godt betale sig at gå sin bank efter i sømmene. For der er virkelig mange penge at spare ved at skifte fra en dyr til en billigere bank. Det viser en ny test fra Forbrugerrådet Tænk. I testen indgår 26 bankers priser, som er indsamlet af Forbrugerrådet Tænks og Finansrådets prisdatabase Pengepriser.dk. Du kan selv indhente konkrete tilbud på banskifte her – gratis og uforpligtende. 

 

Boligejere sparer mest

Der er især penge at spare for boligejerne.

”Det er boligejerne, der i kroner og ører kan spare mest, og her er en typisk besparelse på 8.000 til 12.000 om året. Dem, der havde det billigste af det billigste, kan måske kun spare en tusse eller to, men der er også nogen, der vil kunne spare meget mere en 25.000 kroner om året,” siger Lars Baadsgaard – projektleder i Forbrugerrådet Tænk – til dr.dk.

Testens billigste bank er Lægernes Bank. Du skal dog være læge eller gift med en sådan for at kunne blive kunde i banken. De næst billigste banker – på henholdsvis anden og tredjepladsen – er Jyske Bank og Salling Bank, mens bundskraberne er Lån&Spar Bank, Danske Bank og Totalbanken.

 

Store forskelle på gebyrer

Testen tager udgangspunkt i tre såkaldte modelfamilier med forskellige økonomi:

  • En familie, der bor i lejebolig
  • En familie med en ejerbolig til 1,6 millioner kroner med en stor friværdi
  • En familie med en ejerbolig til 2,2 millioner kroner med lidt mindre friværdi

 

Og der er ifølge testen markant forskel på, hvilke gebyrer bankerne opkræver modelfamilierne med friværdi. Mens Østjysk Bank opkræver 1132 kroner i gebyr for de produkter, der indgår i testen, kræver Alm. Brand Bank et rundt nul.

Ønsker du at skifte bank? Så prøv Mybankers Skift bank tjeneste. Brugerne af Skift bank tjenesten sparer nemlig i gennemsnit 12.000 kroner om året.

 

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her