Sådan undgår du negative renter i dit firma

Sådan undgår du negative renter i dit firma

Artiklen er udgivet d. 29. november 2016

Hidtil har bankerne ædt de udgifter, der har været forbundet med fire år med negative renter hos Nationalbanken, men det er slut nu. Alle landets største banker pålægger nu deres erhvervskunder negative renter. Det betyder i praksis, at du som erhvervskunde skal betale penge til banken, uanset om du har gæld eller ej. For de fleste banker, gælder det dog først når du har mere end et par millioner stående.

I Danske Bank skal du for eksempel betale -0,55 procent af beløb der overstiger to millioner kroner. Den samme sats for Nordea er -0,65 procent. Er du kunde i Jyske Bank, er der ingen kære mor. Her skal du nemlig betale -0,40 procent i rente fra første krone.

 

Figur: Negative renter hos de seks største pengeinstitutter

Bank Fra beløb Rente
Danske Bank kr.        2.000.000 -0,55%
Nordea kr.        2.000.000 -0,65%
Sydbank kr.        5.000.000 -0,50%
Jyske Bank kr.                       – -0,40%
Spar Nord Bank kr.        5.000.000 -0,50%
Nykredit kr.        3.000.000 -0,50%

Note: Nykredits rente gælder pr. 1/12- 2016. Data indsamlet primo november 2016.

 

Bind pengene lidt endnu

På baggrund af negative renter i landets største banker, er mange i tvivl om hvad de skal gøre med deres penge.

”Har man mulighed for at binde pengene i noget tid, er det stadig muligt at få op til 1,0 procent i rente. Selv hvis man kun kan få nul procent i rente, er det stadig bedre end at lade sig afspise med negative renter,” fortæller Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker.

Renten på 1,0% er observeret på Mybankers platform for aftaleindskud, mybanker.biz. Her kan du sætte indlån på auktion, og lade bankerne byde på dine penge. Servicen er gratis at benytte første gang, og er både til private og erhverv. På nuværende tidspunkt har danskerne mere end en milliard kroner placeret via mybanker.biz.

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag