Rekordstore besparelser på andelsboliglån

Rekordstore besparelser på andelsboliglån

Artiklen er fra august 2013

Omregnet til kroner svarer det til, at den årlige bruttoydelse siden 2010 er steget med godt DKK 2.000 kr. pr. DKK 500.000 lånt. Mere interessant er det, at ÅOP-spændet, altså forskellen på de laveste og højeste ÅOP-satserpå andelsboliglån, er vokset endnu mere. I 2010 var den gennemsnitlige ÅOP på 5,1 % blandt de 15 billigste andelsboliglån. I 2013 udgør den samme sats 5,0 %. Den højeste ÅOP på andelsboliglån var i 2010 8,1%, som gennemsnit af de 15 dyreste andelsboliglån, mens den i dag er steget til 9,1%.

Forskellen mellem de dyreste og laveste rentesatser er med andre ord vokset med godt 1 %-point, hvilket svarer til 5.000 kr. før skat pr. 500.000 kr. lånt. Der er altså god grund til at holde øje med hvad man betaler for sit andelsboliglån.

 

Betaler du for meget?

Man kan være helt sikker på, at man ikke vil opleve nogen stor rentenedsættelse i sit pengeinstitut, medmindre man selv gør noget aktivt for at opnå det. Om man betaler for meget i forhold til den økonomiske situation man befinder sig i, kan være svært at afgøre, hvis man ikke har noget sammenligningsgrundlag.

En god idé er derfor at sætte sig ind i, hvordan det generelle renteniveau ser ud. På Mybanker.dk har du mulighed for at se de aktuelle rentesatser på andelsboliglån blandt de danske pengeinstitutter, og du kan desuden sortere på ÅOP og månedlig ydelse. Derudover kan det være en god idé at undersøge, hvor meget venner og bekendte betaler for andelsboliglån.

Pengeinstitutterne arbejder typisk med store rentespænd på deres prislister, eksempelvis 5,00%-13,00%, hvorfor det ikke umiddelbart er til at se, hvilken rentesats man vil kunne opnå, da det i høj grad afhænger af bankens syn på den enkelte kundes økonomi.

Derfor bør man, hvis man ikke er tilfreds med sin nuværende rentesats og overvejer at skifte bank, indhente et konkret lånetilbud, hos de pengeinstitutter, man finder interessante.

Hos Mybanker.dk anbefaler vi altid, at man ikke blot nøjes med at indhente et tilbud fra et enkelt pengeinstitut, men minimum 2-3, af den grund, at man øger sandsynligheden for at opnå en fornuftig rentesats. Derudover vil man stå bedre i forhold til at skulle forhandle renten på plads med et nyt potentielt pengeinstitut.

 

Få tilbud på dit andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud