Kvinde, kend din økonomi!

Kvinde kend din økonomi!

Verden over sættes der 8. marts fokus på kvinders stilling i samfundet, og i den forbindelse har vi hos Mybanker kigget nærmere på kønnenes fordeling når det kommer til at interessere sig for privatøkonomi.

70% af de kunder, der brugte Mybankers Skift bank tjeneste i 2017, var mænd. Det vil sige, at kvinderne kun udgør en tredjedel af vores brugere, hvilket tegner et billede af, at mænd går mere op i deres økonomi end kvinder gør. Men er det så fordi kvinderne ikke forstår sig på økonomi eller hvorfor er det sådan?

 

Det gamle kønsrollemønster hersker stadig

At flere mænd end kvinder sørger for at sikre, at de ikke betaler for meget for deres lån undrer ikke Nete Sørensen, Customer Success Manager i Mybanker med mange års erfaring fra den finansielle sektor bl.a. som bankrådgiver. 

”På trods af det store fokus, der er på ligestilling i Danmark, kan man i mange danske hjem stadig fornemme en snært af det traditionelle kønsrollemønster, hvor manden tager sig af de tunge økonomiske beslutninger, mens kvinderne står for den daglige husholdningsøkonomi,” siger hun og fortsætter:

”Fordi der er en naturlig større interesse fra mændenes side, har kvinderne i mange parforhold ikke behøvet at engagere sig i egne bankforhold, fordi det har manden taget sig af.”
Det passer meget godt med, at det især er kvinder i parforhold, der stikker ud i vores undersøgelse. Her er der nemlig 3 gange så mange mænd som kvinder, der har undersøgt, om de betaler for meget for husstandens lån. Ser man til gengæld på de Skift bank brugere, der har angivet deres status som single, er der næsten dobbelt så mange kvinder, der har prøvet Skift bank tjenesten i forhold til det antal kvinder, som er i et forhold.

Og det undrer ikke Nete:

”Der opstår en nødvendighed for at sætte sig ind sin økonomi, når man er alene. Her er interessen for økonomi ikke afgørende, for det er simpelthen nødvendigt, at man ved, hvordan ens økonomi ser ud,” forklarer hun.

 

Kvinde, kend din økonomi – ellers går du glip af mange penge!

Dog kommer man ikke uden om den kendsgerning, at der er over dobbelt så mange mænd som kvinder, der jævnligt tjekker op på deres bankforhold. Dertil har Nete en opfordring til kvinderne:

”Kom med ind i kampen! Med chance for at generalisere, vil jeg mene, at mange kvinder afholder sig fra at tænke på økonomi, fordi det ikke interesserer dem og samtidig kan være kompliceret. De ender derfor med at betale for meget i renter og gebyrer for deres lån. Ligesom, at deres penge i højere grad bliver sat ind på en konto med meget lav rente, hvor de så får lov at stå, mens de langsomt bliver ædt af inflationen. Her tænkes særligt på deres pensionsopsparing”

 

Få mere ud af din opsparing – sammenlign opsparingskonti her

 

”Det er ærgerligt fordi mange – både mænd og kvinder – går og drømmer om noget, så som at gå ned i arbejdstid, en renovering af køkken eller bad eller en større rejse. De tror ikke, at de har råd til det, men hvis de satte sig ind i deres økonomi, ville mange finde ud af, at det har de rent faktisk,” fastslår hun.

 

En stigende interesse

Samtidig oplever vi i Mybanker også, at der over de seneste år har været en stigende interesse fra kvindernes side.

Det hænger ifølge Nete blandt andet sammen med, at kvinderne er blevet mere kapitalstærke:

”Kvinder tjener mere end førhen. Derfor har de også en større interesse i at forvalte pengene på en fornuftig måde. Det kan også hænge sammen med, at Mybankers Skift bank service er en let måde vurdere sin økonomi på uden selv at skulle vide en hel masse om emnet. Det tager jo bare 5-10 minutter, hvorefter du finder ud af, om der er penge at spare ved at skifte bank,” og afslutter:

”Laver vi samme undersøgelse om 5 år, er jeg helt sikker på, at andelen af kvinder i statistikken er meget større.”

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag