Skift bank – Hvordan skifter du bank?

Hvordan skifter du bank?

For at skifte bank vil du skulle levere forskellige dokumenter til din nye bank, men som udgangspunkt laver banken alt arbejdet, og det er gratis at skifte bank. Husk altid at forhandle med din nye bank så du får de bedst vilkår.

Der kan være mange penge at spare ved at skifte fra en bank til en anden. Nogle banker er nemlig dyrere end andre – også selvom du som kunde får samme service. Mybankers Skift bank tjeneste har hjulpet over 300.000 danskere med at finde en ny bank. Men hvordan skifter du bank? Det kan du læse mere om her, for det er faktisk ikke så svært.

 

Sådan skifter du bank

Inden du skifter bank, bør du overveje, hvilke bankbehov du har. Er det vigtigt for dig, at der ligger en filial tæt på dit hjem, hvor du kan gå ned og møde din rådgiver ansigt til ansigt, eller er det fint nok at klare bankforretningerne over nettet via netbank?

Derudover er der en række formalia og dokumenter, som det er en fordel at have styr på i forbindelse med bankskiftet. Finansrådet har lavet en pjecen Sådan skifter du bank, sparekasse eller andelskasse, hvori der er en tjekliste med praktiske detaljer om bankskiftet – herunder hvilke dokumenter den nye bank kan få brug for, når de skal rådgive dig som kunde:

 

Ved flytning af indlånskonti skal du huske

 • Oversigt over dine konti, for eksempel den seneste årsoversigt fra banken
 • Dankort og kreditkort, for eksempel MasterCard
 • Billedlegitimation og sundhedskort
 • Seneste oversigt fra Betalingsservice
 • Liste over faste månedlige overførsler til andre banker, fx betaling af husleje, fritidsaktiviteter, opsparing eller abonnementsbetalinger med kreditkort, for eksempel BroBizz
 • Pensionsoversigt

 

Ved flytning af lån skal du huske

 • Lønsedler fra de seneste tre måneder
 • Seneste årsopgørelse og forskudsopgørelse fra Skat (kan hentes fra din skattemappe på  www.skat.dk)

 

Andet

 • Oversigt over dine værdipapirdepoter
 • Oversigt over eventuelle forsikringer knyttet til dine bankforretninger som fx gruppelivsforsikring eller låneforsikring
 • Budget (banken kan hjælpe dig, hvis du ikke har lavet et budget)
 • Hvis i er flere kontohavere, skal alle kontohaverne underskrive en overførselsanmodning i banken
 • Hvis du har givet andre fuldmagt til en af dine konti, bør du medbringe en kopi af fuldmagten, så der kan etableres en ny fuldmagt
 • Har du en boks i din gamle bank, skal du huske et at tømme boksen og aflevere nøglen

 

Skift bank online

Som udgangspunkt er det en god idé at indhente tilbud fra flere banker, så du er sikker på at skifte til den bedste og billigste bank. Via Mybankers Skift bank tjeneste kan du via nettet indhente uforpligtende tilbud og dermed få overblik over markedet og hvilke løsninger, der passer bedst til dine behov og økonomi. Vælger du at takke ja til tilbuddene fra Skift bank tjenesten, vil den valgte bank hjælpe dig videre i processen med dit bankskifte. Det indebærer typisk, at du skal underskrive en fuldmagt, der giver banken mulighed for at flytte dine penge fra et institut til et andet, og sende et par dokumenter om din økonomi.

 

Hvad koster det at skifte bank?

Som udgangspunkt er det gratis at skifte bank, men du kan komme ud for at skulle betale såkaldt eksterne omkostninger i form af for eksempel tinglysningsafgift til staten eller gebyrer i forbindelse med flytning af lån. F.eks. kan din nuværende bank tage gebyrer for afvikling af dine lån, opgørelse og overflytning af pensionsopsparing og værdipapirdepoter.

Ved flytning af lån, skal du være opmærksom på, at den nye bank foretager en ny kreditvurdering af dig. Her vil du typisk blive bedt om at fremvise lønsedler for de seneste tre måneder, din årsopgørelse samt redegøre for din jobsituation.

 

Hvor lang tid tager det?

Som hovedregel skal flytning af betalingskonti ske inden for 12 arbejdsdage efter, at din bank har modtaget samtykke til flytningen. Flytning af lån tager gerne lidt længere tid, da der ofte skal foregå vurdering af f.eks. ejendom samt tinglysning. Via Mybankers “skift bank”-service tager bankskifte med lån omkring en måned i gennemsnit.

Har du den bedste bank?

Gør som mange andre boligejere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her