Hvad er en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne i 2023?

Konfirmationsrenter

Hvilken bank, der kan tilbyde en attraktiv konfirmationskonto til konfirmanderne, afhænger af hvor mange penge, du indbetaler, hvornår du sætter pengene ind, om du allerede er kunde i banken, og om der er tale om helkundeforhold eller ej.

Konfirmationen er traditionelt set en stor dag med fest, farver og gaver. Penge er en af de gaver, der oftest præger gavebordet. For mange unge vil det betyde, at de har flere penge i hånden, end de nogensinde tidligere har oplevet. Inden pengene bliver vekslet til nye gadgets, tøj eller andet forbrug, kan situationen også være en god anledning til at snakke med konfirmanden om hvilke muligheder, som pengene kan give for ham eller hende.

 

Høje renter ved helkundeforhold

Konfirmationen har historisk været en begivenhed, som nogle banker har benyttet til at tilbyde en særlig konfirmationsrente på en særskilt konfirmationskonto. Tilbuddet består ofte ikke kun af en favorabel rente, da gaver og lodtrækninger også kan være en del af konfirmationskontoen.

Bankerne konkurrerer om kunderne, og derfor vælger nogle banker at lave attraktive vilkår for årets konfirmander. Det vælger de at gøre for at få fat i nye, unge kunder, som måske en dag vil blive gode bankkunder, når de skal til at have bolig- og realkreditlån.

 

Vi har fundet syv eksempler på, hvad banker tilbyder konfirmander.

 

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank tilbyder 5% i rente i op til 25.000 kr. p.a.. Over 25.000 kr. giver 0% i rente, og der kan kun oprettes en konto pr. barn. Pengene kan frit hæves. Kontoen udløber d. 1. december 2023.

Eksempel: Hvis du indsætter 25.000 kr. på din konfirmationskonto d. 30. april 2023 , vil de d. 1. december 2023 være steget til  25.736 kr., da den nominelle årlige rente er på 2,95%.

 

Ringkjøbing Landbobank

Ringkøbing Landbobank tilbyder en 4% rente i op til 25.000 kr. indtil d. 1. april 2024. Derudover får konfirmanden også et MasterCard Young, som kan bruges i butikker og hæveautomater. Kontoen er åben for indskud til og med d. 31. juli 2023.

Den 1. april 2024 ændres Konfirmandkontoen til en Jackpotkonto, som i skrivende stund giver 1,25% i rente. Ved indestående over 25.000 kr. følger renten også Jackpotkontoen. Fra 4. maj 2023 ændres denne variable rente til 1,5%.

 

Sparekassen Thy

Sparekassen Thy tilbyder en rente på 5% af indestående op til 25.000 kr. Ved oprettelse fås også 250 kr., som gives i gave af Sparekassen Thy. Renten gælder indtil d. 31. december 2023. Kontoen gælder for både konfirmander og nonfirmander i 2023.

 

Skjern Bank

Hos Skjern Bank kan du få en rente på 3% for en Konfirmandkonto. Efter d. 1. april 2024 ændres rentevilkårene til en 1317-konto, som giver 1% i rente. Denne konto er forbeholdt unge i aldersgruppen 13-17 år. Der kan maksimum indskydes 25.000 kr. på Konfirmandkontoen, og der kan kun oprettes en konto pr. konfirmand.

 

Sparekassen Danmark

Sparekassen Danmark tilbyder konfirmander og nonfirmander 2,25% p.a. i en variabel rente op til 30.000 kr. Der gives også to biografbilletter i gave, når kontoen oprettes. Kontoen kan oprettes frem til og med d. 30. juni 2023 og forrentes frem til og med d. 31. december 2023. Herefter overgår kontoen til en Youngster konto. Der kan oprettes en konto pr. kunde.

 

Hvidbjerg Bank

I Hvidbjerg Bank kan du som konfirmand/nonfirmand få en rente på 8% p.a. og indsætte op til 30.000 kr. Pengene skal indsættes inden d. 1. august 2023 og renten er gældende indtil d. 31. december 2023. Du kan oprette kontoen, hvis barnet og forældrene er helkunder i banken. Ellers skal du ringe og lave en aftale.

 

Spar Nord

Hos Spar Nord kan konfirmander og nonfirmander få en konfirmandkonto med en rente på 5% af indestående op til 25.000 kr. Renten gælder fra oprettelsen og frem til 31. december 2023. Beløb over 25.000 kr. forrentes med en variabel rente på pt. 0,85%. Du kan oprette kontoen, hvis barnet og forældrene er helkunder i banken.

 

Drøft privatøkonomi med konfirmanden

Pengene fra konfirmationen kan være et startskud på en opsparing for mange unge. I konfirmationsalderen begynder unge typisk at få flere udgifter, hvorfor det kan blive nødvendigt med enten en opsparing eller et fritidsjob. På den måde stiller de unge sig i en bedre situation den dag, hvor de f.eks. ønsker at tage et kørekort, rejse eller lægge et indskud til en lejlighed.

Som vist ovenfor tilbyder nogle banker en risikofri rente på op til 5%. Sammenlignet med almindelige indlånskonti, er en konfirmationskonto en af de bedste investeringsmuligheder for konfirmanden.

Du skal huske at disse konfirmationskonti udløber indenfor 1-2 år og derefter overgår til en almindelig konto med en mindre rente. Det kan give anledning til overvejelser om at investere konfirmationspengene i stedet.

 

Investering af konfirmationspenge?

Et alternativ til opsparingskonti kan være at investere penge i f.eks. aktier eller obligationer. En populær måde at investere på er at investere i indeksfonde. Det kræver ikke, at du er ekspert i investering for at komme i gang. Det er dog altid en god ide at have en ekspert på sidelinjen, som kan hjælpe dig på vej f.eks. ved økonomisk rådgivning.

Kom i gang med investering

Kom i gang med at investere og tag kontrollen over dine penge

Se investeringsmuligheder