Gør din bolig bedre og få skat til at betale en del af regningen

Håndværkerfradraget blev i sin tid forlænget så det stadig er muligt at få fradrag på arbejdsløn til for eksempel boligforbedringer både i år og næste år. Fradraget er på i alt 15.000 kr. og med en gennemsnitsskattesats betyder det en potentiel besparelse på 5.000 kr. i skat.  Hvis man oven i købet bruger pengene på energibesparende forbedringer er der en ekstra gevinst at hente i form af lavere energiforbrug og med stigende energipriser bliver denne besparelse kun større og større.

Det kan altså betyde et større rådighedsbeløb og de fleste kan nok finde bedre og sjovere ting at bruge penge på end at betale regninger. Som en ekstra bonus er disse energibesparende forbedringer også med til at hæve værdien af din bolig, da et bedre energimærke resulterer i en højere salgspris.

Hvor skal pengene komme fra?

Er der plads i budgettet til at forbedre boligen er der altså mange penge at hente, men der er også rigtig favorable muligheder  for at finansiere boligforbedringerne. Hvis der er plads til at optage mere realkreditgæld vil det være en rigtig billig løsning grundet de meget lave renter. Heldigvis er der dog også andre muligheder når det specifikt gælder lån til energibesparende forbedringer, nærmere bestemt miljøboliglån.

Et miljøboliglån, eller energilån, tilbydes til helt ned til 3,3 % i ÅOP alt efter bank og er altså et godt alternativ hvis man ikke har mulighed for at optage mere realkreditgæld. Det er i flere tilfælde også billigere end et traditionelt boliglån.

Se selv renter på miljøboliglån her.

Selvom man ikke lige står med pengene i hånden til disse forbedringer er der altså stadig gode muligheder for at få del i de fremtidige besparelser. Vær også opmærksom på at fradraget også gælder næste år, så hvis man kan udnytte mere end de 15.000 kr. i fradrag er det værd at gemme nogle af forbedringerne til næste år for at få mest muligt tilbage i skat.

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag