Fordele ved andelsbolig

Hvad er fordelen ved andelsbolig?

Fordelen ved andelsbolig er, at det i mange tilfælde kræver en mindre udbetaling end en ejerbolig. En anden fordel ved andelsbolig er, at du ikke skal betale ejendomsværdiskat, og at du deler udgifterne til fx nyt tag eller ny kloak med andre.

 

Andelsmarkedet er nemmere at komme ind på

Nogle andre fordele er, at andelsboliger er billigere end ejerboliger. Det betyder, at det er nemmere for unge mennesker og singler at få fingrene i en bolig. Og ved en andelsbolig slipper du som regel for selv at skulle betale for renovering af boligens ydre. Fx tag, facade og vinduer. Der kan være andelsforeninger, hvor du har en eller anden form for vedligeholdelsespligt, men det er som regel andelsforeningen, der står for udgifterne ved vedligeholdelsen af det ydre.

Læs også: Er andelsbolig en god investering?

 

Fordele når du skal købe og sælge en andelsbolig

Derudover betaler du ikke ejendomsværdiskat som andelshaver, og når du køber eller sælger en andelsbolig, har du ikke udgifter til tinglysning, skøde og registreringsafgift. I mange tilfælde er det lettere at komme af med en andelsbolig, hvilket også er en stor fordel. Ofte behøver du ikke at have en ejendomsmægler med ind over, når du skal sælge din andelsbolig, fordi efterspørgslen er så stor.

Læs også: Få rådgivning til køb af andelsbolig

 

Fordele ved at bo tæt i en andelsbolig

Når du bor i en andelsbolig, er der ofte et stærkt fællesskab, som giver tryghed i hverdagen. Selvom mange andelsforeninger har en eller flere årlige arbejdsweekender, kan det være en fordel at have en nabo tæt på, som kan give en hånd med, hvis du skulle få brug for det.

 

Fordele ved at lave forbedringer i andelsboligen

Hvis du sætter din andelsbolig i stand – fx skifter køkkenet eller gulvet – kan du sælge andelsboligen til andelsprisen plus forbedringer. Forbedringer nedskrives over mange år, så investeringen bliver delt mellem dig og kommende ejere af andelsboligen.

Indhent tilbud på andelsboliglån

Fortæl os om dit behov og få personlige tilbud skræddersyet til din økonomi

Indhent tilbud